SUIF-Spårvägen

0-5, sedan 1-4. Måste verkligen säga att dessa lag gillar inte att spela på hemmaplan!
Suifportrarna som var färre idag än senast nere i Stockholm trodde ändå på en ny fest, men äpplet verkar ha mognat igen. Han har inte ruttnat, än i alla fall!
Kvällen första och kanske hetaste match Sun Jian-He Haijin, slutade 2-0 till sun med siffrorna 11-8, 13-11. Det var två jämna set där Sun visade vägen för sitt Suif ikväll, men det skulle tydligen bara bli den enda vinsten ikväll..
Juniormötet, Viktor Brodd-Harald Andersson, detta är två spelare som enligt mig är väldigt jämna. Viktor som vunnit sina senaste två singlar mot två av seriens bästa kineser fick idag tyvär smaka på en förlust. 11-7, 11-8 blev siffrorna som Harald lyckades vinna mot Viktor.
Matchen som på förhand kändes solklar visade sig inte vara solklar. Hampus Nordberg- Mikael Appelgren, 11-8, 4-11, 8-11. Hampus som hängde lite med huvudet under andra set blev en mumsbit för "äpplet" som själv brukar få vara mumsbiten.
Så till dagens skräll, Sun Jian-Harald Andersson, var också en match som kändes på förhand solklar! Det var en jämn match där Sun slarvade bort segern till en Harald som spelade väldigt bra stundtals. Siffrorna skrevs till 9-11, 11-4, 9-11. Överaskande och tråkigt för vår del!
Dubbeln som alltid känns som 50/50, där Suif mönstrade Viktor/Jon-He Haijin/ Appelgren, 6-11, 7-11. En match där Stockholmarna var bättre och hade inga som helst problem att vinna mot två trötta Söderhamnare.
Sista matchen innan juluppehållet, som avslutades katastrofalt dåligt! Tappad serieledning till Österlen mot nästjumbon, nja. I mina ögon var det ingen i Suif som idag kom upp i sin bästa nivå av någon anledning, kanske var det julborden och glöggen som var i ögonen istället för pingisbollen.
Men vi hoppas att spelarna tar med sig 5-0 förnedringen till semestern och äter sig mätta och ser till att friskna till! Jag avslutar med att citera och hålla med Suifcoachen Mats Olsson "Det blir svårt för tidningen att dela ut tummen upp imorgon".

0-5

Vad behövs mer till rubrik än 0-5?
Känns underbart bra att få ytligare en 5-0 vinst, och även denna kom på "bortaplan" som dock kändes som hemma tror jag att jag kan säga utan att göra någon irriterad. För det var nästan en full buss som rullade redan klockan tio på morgonen från Söderhamn, med blandade åldrar och inte bara Söderhamnare. Det var faktiskt tillresta från Iggesund och även Edsbyn, jag hoppas dom hade lika roligt som vi men det är jag övertygad om, 5-0 och jag tror dom var nöjda.
He Haijin - Viktor Brodd 8-11, 11-8, 8-11
För andra matchen i rad så lyckas alltså Viktor vinna mot motståndarlagets kines. En match som innehöll få bolldueller utan den som var bäst på "skitspelet" lyckades vinna matchen.
"Det var en match där serve och returspelet avgjorde matchen. Jag hade lite problem med hans servar samtidigt som han hade problem med mina. Till slut så lyckades jag dra de längsta strået!" sammanfattade Viktor. Otroligt roligt för Viktor att ännu visa sin styrka och det med bravur! "Så göra Viktor när han krossar en kines"
Mikael Appelgren - Sun Jian 3-11, 2-11
Kross. Här hade inte den gamle storspelaren Appelgren något alls att sätta emot storservaren Sun. En avslappnad Sun bjöd inte honom på något utan avgjorde bollarna hårt och distinkt "Har väl inte så mycket att säga..." Nej, det fanns det inte heller, äpplet var totalt chanslös och detta var i särklass matchens snabbaste!
Harald Andersson - Hampus Nordberg 5-11, 10-12
Bollsäkre Harald visade sig lite darrig och i första set bjöds det på några bollar samtidigt som Hampus drog in bollarna när han fick chansen. Efter några fina bollar så kunde Hampus rädda en setboll vid ställningen 10-9 i andra set för att sedan avgöra.
"Började lite darrigt men sen hittade jag spelet mer och mer tycker jag. I andra set bjöds det på ganska bra spel och tyckte att jag rörde mig bra och jag kände inte av att jag varit sjuk i veckan" sa Hampus.
He Haijin - Sun Jian 9-11, 8-11
"En väldigt jämn match, det var mycket fighting och lite skönspel. Den som gjorde minst misstag vann också bollarna, därför stod jag som segrare. Det var en helt okej match från min sida! Jag tycker inte He Haijin gjorde någon jättebra match idag, men jag vet att jag måste vara på tårna för på tisdag kan han lika väl spela mycket bättre!" tyckte Sun Jian
Appelgren/Andersson - Brodd/Nordberg 11-7, 5-11, 5-11
En bra start följdes upp med en sisådär avslutning av första set. Dock så skulle det visa sig att SUIFparet var bättre än sina motståndare då de vann de två följande seten stort och stabilt. Med noggrant spel med få misstag så gjorde de matchen svår för Spårvägens dubbelpar.
"Tycker det kändes bra hela matchen, vi gav väl bort första set lite väl enkelt bara. Annars tycker jag det var en bra dubbel och vi spelade för varandra" sammanfatta de Hampus
"Jag håller med Hampus, det var en bra sammanfattning tycker jag" instämde Viktor
Coach Mats "knadde" Olssons analyser
Grymt bra inställning från alla tycker jag. Vi lämnade inte dom skuggan av en chans och det var överkörning idag, grymt bra!
Skönt att vinna dubbeln tycker jag, det är viktigt för framtiden! vi har åkt på några såna plumpar innan, ledat 4-0 och sen lagt dubbeln. Då känns det lite som en förlust, så detta var extra skönt!
Nu har halva serien gått och vi ligger högt över vår målsättning som vi hade innan säsongsstarten, starkt!
Jag kan inte göra annat än att dela ut 5 kaffekoppar av 5 möjliga!

Coffeking analyserar på sitt sätt
Jag tycker matchen bara kunde sluta på ett sätt och det blev 5-0 till Suifs fördel! Idag var verkligen Spåret aningen för småa/tunna för att matcha våra laddade grabbar. Känns roligt att vinna så stort när vi hade full buss ner och även  lite besök från Enköping. Så verkligen skoj, känns stabilt att ha Knadde som äntligen ger årets första fullpott av kaffekoppar. Blomman brukar ha en tendens att vilja få behålla alla koppar själv så därför sparsamt med koppar än så länge, hoppas Knadde kan styra upp det!

Spårvägen-SUIF

På söndag klockan 15:00 smäller det i Brännkyrkahallen, Stockholm!
En fullstor buss med 40-tal laddade Suifportrar åker klockan 10:00 från idrottshallen i Söderhamn för att åka ner mot Stockholm för att stöda de härliga Suif- grabbarna. Ett Suif som är helt obesegrat på bortaplan och det ska det inte ändras på!
Vi alla hoppas naturligtvis på en bra match som slutar med seger! Vi Suifportrar kommer göra vårt yttersta för att vinna matchen på läktarna. Mitt tips är 1-4, alltså vinst till SUIF!
// Se you on sunday, Daniel

Spårvägen-SUIF

Nu är det dags att anmäla sig till resan till Stockholm och Spårvägen söndagen 19/12. Vi kommer att åka med Lönns buss klockan tio på morgonen för att hinna ner till matchstart som är 15:00. Pris för resa inklusive matchinträde 200kr för medlemmar i Suifportrarna, icke medlemmar, 250kr. Anmälan är möjlig tills dess att platserna tar slut men vi är tacksamma om ni kan anmäla er snarast möjligt!
Anmälan sker via mejl till [email protected] eller på telefon till mig Daniel Ekengren 073-504 63 88. Kom igen nu och var på plats och stöd de härliga Suif grabbarna till en ny seger och friska poäng!

Seriefinalen, SUIF-Österlen

En match som på förhand känns ganska så oviss men ändå med lite fördel Suif. Ett Suif som kommer från en kanonform med många raka segrar i ryggen. Suif som kom till spel utan den sjuke Hampus Nordberg som låg hemma i feber. Men som tur är har vi fyra bra spelare som kan prestera när den andre är sjuk!
Sun Jian-Peter Nilsson, första setet skulle bli jämnt, 11-9. Men det kändes som att Sun var lite steget före och hade hela tiden nån poängs ledning. Andra set visade sig inte bli mindre jämnt utan var också ett set som slutade 11-9 till Suns fördel. Men likaså i det andra setet hade Sun ledningen hela setet och kunde säkra första matchen, 1-0!
Viktor Brodd- Hong Zhi Jian, då var det dags för Viktor att på riktigt visa upp sig för hemma-publiken! Första set vann Viktor enkelt med 11-5, då han spelade säkert och slarvade inte bort så många enkla bollar som det gänglige Hong gjorde. Andra set  skulle bli lite jämnare, men det var ändå Viktor som bestämde och vann till slut efter en rejäl upphämtning av Hong. Viktor besegrade alltså denne kines med 11-5, 14-12 som verkligen satte fart på hallen! 2-0!
Jon Persson- An Shu, en Jon som är i storform trots sin "lilla" skada fick dock se sig besgrad av en An Shu som nästintill skrämde publiken med sina läten och otyg. Jon som inte riktigt kom in i matchen såg det ut som från läktaren. Siffrorna skrevs till 9-11, 4-11. 2-1!
Sun Jian- Hong Zhi Jian, detta var på förhand kvällens absoluta höjdpunkt. Och sämre än det blev det inte heller, Sun spelade riktigt bra bitvis och det gjorde även Hong i vissa bollar då det smashades hej vilt i hagen. Men en Hong som inte riktigt var att känna igen från fjolårets fina säsong. Och Sun som verkligen visade vad han gick för och säkrade  härmed matchsegern med siffrorna 11-8, 11-8 och matchställningen nu alltså: 3-1!
Viktor Brodd/Jon Persson- An Shu/Peter Nilsson, så var det dags för dubbel! Suifarna fick en riktigt kanonstart i första set och ryckte till 3-0, men sedan såg det ut som inget stämde överhuvudtaget och 3-0 ledningen tappades till underläge 5-11 inom någon minut bara. Tråkigt, men bara att köra på! Andra set skulle bli lite jämnare som tur var, där denna gång suifarna fick en dålig start och låg under med 5-1, men lyckades behålla lugnet och var snart uppe i 4-5. Men det blev till slut An Shu och Peter Nilsson som drog det längsta strået när de besegrade Jon och Viktor med 11-5, 12-10. 3-2!
Men en seger i matchen och tre friska poäng i toppstriden när SUIF går upp i ensam serieledning! Och detta utan sjuke Hampus som vi nu hoppas hinner krya på sig tills söndag då Spårvägen ska vara helgens mumsbit. Och jag avslutar med att påminna er om att vi Suifportrar kommer att arrangera en full-stor buss ner till Stockholm och Spårvägen söndagen 19/12, anmälan sker till Emil [email protected] eller via telefon till Daniel Ekengren, 073-504 63 88.
Krya på dig Hampus och tack för segern idag grabbar!! // Danne

Jens till Korea för spel i Pro Tour slutspelet!

Under 16-19 december kommer Pro Tour slutspelen att avgöras i Seoul, Korea. Den enda svenske spelaren som lyckats kvalificera sig till turneringen är söderhamnsspelaren Jens Lundquist. Han är en av de 16 kvalicerade spelarna som kommer att göra upp om titeln.

Vi passade på att ställa ett par frågor till Jens inför…

 

Nästa vecka åker du till Korea för att spela Pro Tour slutspelen. Hur känns det?

– Det känns bara bra. Jag har tränat på bra nu och imorgon kommer ja att åka till Tyskland för att spela där i Europa Cupen. Jag hoppas på bra spel där som kommer att ge självförtroende inför Pro Tour slutspelet.

 

Hur känns dagsformen?

– Vann tre fika mot Jon imorse så den är bara bra!

 

Vem är det som är favorit till segern, och vem tror du personligen kommer att ta hem titeln?

– Samsonov är nog den som är toppseedad så han får anses som favorit. Jag tror att det blir han eller Jun Mitzutani från Japan som kommer att vinna.

 

Vad har du själv för mål?

– Mitt mål kommer att vara att spela så bra som möjligt. Det är väldigt tuffa matcher och jag kommer nog få möta en väldigt bra spelare direkt. Jag hoppas på att kunna vinna den och gå till en kvartsfinal.

 

Vad kommer att vara nyckeln för att uppnå detta mål?

– Jag kommer att behöva röra mig väldigt bra och spela väldigt aggresivt.

 

Hur kommer du att förbereda dig och när åker du?

– Jag åker till Korea på tisdag. Sen kommer jag som sagt åka till Tyskland imorgon där ja kommer träna tills på lördag och på kvällen där har vi match. Sedan åker ja till Söderhamn på måndag och kör ett pass till så ja är i bästa möjliga form!

 

”Blomman” kommer att åka med som coach. Hur känns det och hur många kaffekoppar kommer ni ha druckit tillsammans efter tävlingen?

– Det är riktigt kul att han ska med. Jag hoppas på att hålla Blomman borta från kaffet eftersom jag personligen inte gillar kaffe alls...

 

Och tillsist, hur bra är du egentligen på TV-spel?

– Bäst…


Två Silver i Skellefteå

Det slutade med två silvermedaljer upp i Skellefteå. Jimmy Jin i Hj17 och Linn Millbert i Flickor 13.
Adam Blomquist föll på målsnöret och slutade tillsist fyra.

Jimmy vann sista dagen 3 av 4 matcher. Detta räckte till andraplatsen. Jimmy kom förra året 3a på top 12. I år blev han alltså 2a. Jag är ganska säker på att Jimmy förbättrar årets prestation nästa säsong och tar hem hela tävlingen då.

Linn Milbert avslutade med 2-2 i matcher andra dagen. Flickor tretton var riktigt jämnt. Tre spelare stod på samma matchkvot efter segraren Tilda Johansson. Bland dom tre som hade samma kvot så drog Linn det längsta strået på bäst kvot i inbördes möten mot dom två andra.

Adam Blomquist slutade 5a. Adam kämpade tappert andra dagen men kom inte riktigt upp i samma nivå som dagen innan. Det blev 1-3 i kvot sista dagen. Slutsegrare i klassen blev Anton Källberg, Borlänge.

Övriga suifare:
Erik: 11a
Emil: 9a
Emelie: 11a



Riksrapportering

Första dagen i Skellefteå är avklarad, resultaten har varit blandade men vid kvällens middag var humöret på topp.
Coacherna var på plats i hallen mellan klockan 7.30 - 20.45.
Alla har kämpat bra och hållt humöret uppe, trots tunga torskar. Men det har även varit väldigt härliga vinster.
SUIFarna har blandat väldigt fina bollar med diverse servemissar som fått coacherna att slita håret av sig.
Sagt av blomman:
Bra fighting, lite stolpe ut i vissa matcher. Tror på fler fina resultat imorgon. Även från min kaffesida.
Jon:
Instämmer i det mästarcoachen säger. (Vågar inte säga något annat). Ligger tyvärr efter i kaffeligan. Tar igen det imorgon och hoppas självklart på fina resultat från killarna och tjejerna.
Karin: Spelarna har stått för en härlig insats och bra inställning i alla lägen. Bra stämning i gruppen. Alla glädjs med varandra. Ligger sist i kaffeligan, dock gett blomman 5 kaffe. Kommer ikapp imorgon.

Hört i hallen:
Hur fan kan jag missa bordet när det är så j"#¤a stort.
FAN = gult kort!
Föräldrar har ingen talan över sina barn. Endast coach har rätt. Såsom att äta en banan eller att ta på sig overallen.

Kvoter:
Adam: 7-0
Pinnen: 6-1
Linn: 5-2
Erik : 2-5
Emil: 1-6
Emelie: 0-7.

Övriga "söderhamnare":
Präst: 5-2
Öhlund: 1-6
Linnea: 5-2
Per Eriksson: 0-7
Titus: 0-7

Suifarna tar nya tag imorgon. Nu ska det sovas!

Lägesrapport Skellefteå

Spelarna har nu tagit in på hotell Aurum och ätit en fin lasangebuffé.
Resan gick på ca 7 timmar med blomman som chaufför. Att blomman är nervös för helgen märks, endast två kaffe förtärdes på resan.
SUIFarna börjar klockan 09.00 imorgon bitti, sista matchen spelas klockan 20.15. Därefter kommer en rapport om dagens framgångar och resultat.

Hört i bussen:
-Helena: Har du det kul där bak Adam?
-Adam: Inte ens nära, båda sover! (strid och pinnen)

Pinnen glömt pinkoden till sin telefon.

Coacherna Blomman och JP diskuterade taktik hela vägen, eller?

Efter att ha frågat spelarna på kvällen så står det klart att alla är taggade och sugna på att spela bra pingis.

// Suifbussen

RSS 2.0