Matchintervju med Blomman.

Ikväll smäller det. Hemmapremiären har vi alla väntat på och inför kvällens match så kommer nu tre snabba frågor till Blomman.

Börjar med klassiska frågan, hur känns det inför matchen?
- Det känns riktigt bra. Ska bli kul och spännande. Hört att klacken är på plats.

Vad tror du om matchen?
- Det kommer att bli tufft. Dom är favoriter, förhoppningsvis så kan vi vända 3-setare till våran fördel.

Till nästa match så ansluter Sun Jian till truppen, vad betyder det?
- Det betyder jättemycket. Vi blir bra på alla positioner då.

Tack för intervjun och lycka till ikväll.

INFÖR MATCH.

OBS!!

DETTA ÄR ETT ERBJUDANDE SOM ENDAST GÄLLER FÖR MORGONDAGENS MATCH.
FRI ENTRÉ TILL KLACKEN OM DU HAR RÖD TRÖJA, GÄLLER ENDAST MORGONDAGENS MATCH!

Matchen start 18.30 på idrottshallen, för dig som tänker stå i klacken så var där i tid. Helst 45-30 minuter innan.

Falkenberg - SUIF 2-3

Årets första match, borta mot Falkenberg, slutade med förlust 2-3. Med tanke på att vi hade 2 ordinare spelare utanför truppen och med det nya räknesättet så är det inte så farligt ändå även fast det är svårt att vara nöjd efter en förlust. 3 poäng till falkenberg, men även 2 poäng till oss.
Alla frågetecken om de nya spelsystemen rätades ut och det känns väldigt positivt med allt det nya. Även fast vi hade förlorat matchen vid ställningen 1-3 så blev dubbeln en spännande uppgörelse.


Coach Blomqvist analyserar
EN typisk förstamatch, det krävs några matcher för att allt ska sitta då det är skillnad på träning och match. Jag kände ingen riktig rytm i matchen, mycket enkla missar blandat med många fina bollar, både från oss och Falkenberg. Jag tycker ändå att vi får vara nöjda med 2 poäng med tanke på förutsättningar. Vi hade inte räknat med någon seger för Lin så hans dubbelseger tillsammans med Hampus blev en bonus.
SKönt att ha debuten avklarad. Vi ligger lite efter matchmässigt, vi har tränat på riktigt bra under en längre tid men som sagt så krävs det några matcher innan allt funkar.
Vi ser fram emot tisdagens match och då ska vi vinna, då med en taggad klack bakom våra ryggar!


"Soda" kommenterar
Kändes rätt bra idag trots förlusterna. Jag hade en bra känsla i hagen men jag säger samma som blomman att det krävs några matcher för att verkligen komma upp i normal matchnivå. Jag klarade av allt det nya bra tycker jag, var inte så nervöst med tv och allt.


Hampus tankar efter matchen
Jag fick äran att spela första matchen och det var ju lite extra nervöst då man inte visste riktigt hur allt skulle fungera. Jag tycker ändå jag kunde koppla bort det ganska snabbt och fokusera på matchen. Matchen mot Månsson var mycket kriga och lite publiklir, tror Månsson precis som jag inte är speciellt nöjd med spelet under matchen. Första matchen som det var så var det inte så oväntat och det var riktigt skönt att få med sig en sån här slitarmatch det första som händer denna säsongen. Dubbeln var en ren bonus med tanke på våra minst sagt bleka resultat den senaste veckan när vi tränat dubbel, men det är som sagt stor skillnad på träning och match!
Tycker det blev en skön stämning i hallen trots att det inte var så jättemycket folk där, och detta med tv sändningen tror jag kommer bli en succé!


Lin Lan Xiao försöker klämma ur sig några engelska rader

Jag är inte riktigt nöjd med mitt spel trots att jag störde Lukas Rydén rejält. Vid 3-0 i skilje tänkte jag att jag skulle vinna detta, vilket man inte ska göra och sen rann bollarna bara iväg. I dubbeln spelade jag riktigt bra och det var en rolig vinst!
Jag har aldrig spelat inför tv förut så jag var väldigt nervös under hela singelmatchen, men det släppte inför andra matchen.

Premiären är avklarad och nu är det bara att köra vidare. Nu blir det till att ladda om inför tisdagens hemmamatch mot Österlen, vi hoppas på fullsatta läktare och vi vet att klacken kommer göra sporthallen till en kokande gryta!


Dagens
Serve - Sodas serve vid 1-0 i skiljeset mot Omar Assar, en klockren snabb rak serve som den långe egyptern bara kunde spana in när den flög förbi honom.
Boll - Även soda här, hans boll mot Omar Assar i slutet av andra set. Lång fin duell där soda bl.a. rullade en forehand runt nätet innan Assar missade - fin duell!


Vore trevligt att få se några kommentarer om hur ni tyckte att sändningen var och om allt fungerade bra!


Signerat Hampus

 


Nu är tv-premiären avklarad!

Nu är den efterlängtade premiären gjord, första tv-matchen och SUIF fick göra det utan en skadad Jon och en Sun Jian som inte anlänt ännu. Men trots det tycker jag att grabbarna gör en bra insats och krigade på bra i hagen.

Redan innan klockan slagit ett så var man lite nervös, man hade förväntningar men man visste inte riktigt vad. När Hampe började och vann så kändes det grymt bra, och sedan en lite föragrlig förlust för Soda så tyckte jag ändå att grabbarna var med i matchen. Sen var det Lins tur som egentligen bara är ämnad för träning och spel i division ett, trots det hängde han med förvånadsvärt bra mot Lukas. Sen förlorade Sondell yttligare en tuff match men denna gång Månsson som var snäppet för vass idag. Dubbeln spelade Hampus och Lin, väldigt bra spel och 11-8 i skilje fick avlsuta för denna dag. Två poäng fick vi med oss och det tycker jag vi ska vara nöjda med i en tuff bortapremiär.

Och jag måste verkligen säga att man får blodad tand att se "vårat" lag i tv, visserligen är det synd att vi inte hade möjlighet att ordna en buss ner för våra trogna supportrar på grund av serierna. Men det är bara yttligare en anledning till att vi kommer vara mer taggade än någonsin på tisdagskvällen när SUIF gör hemmapremiär. Vi hoppas självklart att stämmningen blir underbart bra och jag kan lova er alla att vi kommer göra allt för att just det ska ske.

Signerat, Danne

SUIF på tv

Suif fick även tv tid på svt sporten kl 22.00 ikväll. Länk här nedan för dom intresserade.

http://svt.se/2.33557/1.1704163/soderhamn_hoppas_pa_guld?lid=is_search527895&lpos=0&queryArt527895=nordberg&sortOrder527895=3&doneSearch=true&sd=47225&from=siteSearch&pageArt527895=0

A-laget talar

Då är vi på plats i Halmstad och en av alla säsongen resor är till ända, även fast vi självklart har hemresan kvar imorgon. Imorgon, lördagen den 26e september blir en historisk dag. Det är dagen då svenska högstaligan i bordtennis kliver in i direktsändning i rikstäckande tv. Förhoppningsvis blir det en succé som skickar bordtennisen rakt in i hetluften och bli en populär tv sport som folk bänkar sig på lördagar för att se.

Nog om detta, dags för oss i SUIFs a-lag att berätta lite om våra tankar och förväntningar på vår säsong, som börjar imorgon. Som ordförande Mats Olsson nyss uttryckt sig så är vi ett år äldre och förhoppningsvis ett bättre lag, vilket krävs för att vi ska kunna prestera likvärdiga resultat som förra året.

SM-finalen förra säsongen har gett oss blodad tand och vi ska göra allt i vår makt för att upprepa denna bedrift, även om vi vet att serien har blivit mycket bättre i år. Slutspel är vårat första mål, och därefter så SKA vi till final! Med en enda avgörande SM-final som avslutning så kan faktiskt vad som helst hända.

I övrigt så vet vi att våra kära SUIFportrar med bl.a. Matts "qvidde" Quiding i spetsen kommer att stötta oss minst lika bra som dom gjorde i slutspelet förra säsongen, dock från start denna säsongen! Detta uppskattar vi enormt och vi hoppas att ni känner att erat slit gör nytta - för det gör det! Nu är det bara att hoppas att fler klubbar kan följa SUIFportrarna och skapa en härlig stämning i andra sporthallar i Sverige.

Säsongen 09-10 - nu kör vi SUIF!


Signerat Hampus 


Ordförande har ordet!

Nu börjar vi årets seriespel, det kommer att bli en intressant säsong då vi förhoppningsvis kommer att vara ett år bättre, dessutom är vi fortfarande det yngsta laget i pingisligan.
Finalplatsen förra säsongen är en plats vi gärna byter ut mot guldet i år. Får alla vara friska och i form, så är vi jobbiga att möta för alla lag.

Sommarens förberedelserna har varit bra, precis som förra året har vi denna sommar tränat i Harbin, Kina i 3 givande veckor.

Välkommen till årets säsong!

/ Mats Olsson

Peter Blomqvist

Ålder: 36 år

Moderklubb: Årsta BTK

År i SUIF: 10 som spelare, 8 som tränare

Tidigare klubbar: Östersund, Häggenås, SUIF och Uppsala Kickers.

Främsta egenskap som spelare: Serve och spelförståelse.

Främsta egenskap som tränare: Intresserad

Civilstatus: Sambo









Suifportrarna har landat!

Äntligen är säsongen här!

Alla vi som är trogna supportrar till SUIF har längtat och längtat till den nya säsongen. Klart att vi alla är extra laddade när avslutningen på förra säsongen var kanon på läktarna. Känns som en kanonsäsong snart haft premiären för våra älskade SUIF-grabbar. 

Förra säsongen inspirerade säkerligen stora delar av pingissveriges alla fans. Det som bara började som en "liten" peppning till vårat lag blev något mycket större än så, vi alla som deltog ville bli ännu mer engagerade i det hela. Det är anledningen till att vi denna säsong kommer bli Sveriges absolut bästa supporterförening inom pingisen. Tröjor, trumma, halsdukar är bara lite av allt som är påväg till Suifportrarna för att försöka höja stämningen yttligare på läktarna.

Jag tror att alla vi som är engagerade i det här har otroligt höga förväntningar på oss själva främst men även på alla andra som kommer delta i SUIF:s hemma matcher. För alla vi som är medlemmar i Suifportrarna kommer att ge järnet i alla matcher men vi kommer behöva hjälp från resterande sittplatser.

Redan första hemmamatchen kommer vi finnas på plats och hjälpa våra spelare så gott som möjligt! Jag tror att jag pratar för alla Suifportrar när jag säger att vi hoppas på guld igen efter nio års lång väntan och vi kommer göra allt för att guldet ska tas hem dit det hör hemma, alltså till Söderhamn! 

Signerat, Danne


Intervju med Jens Lundquist



Jens Lundquist, den rutinerade svenska landslagsspelaren som till denna säsongen bytt klubb till Bremen och är därmed tillbaka i Tyskland efter 2 år i den franska ligan. Bosatt i Köpenhamn för träning med dom danska landslagsspelarna, men han tillbringar mer och mer tid i Söderhamn och vässar därmed träningsgruppen rejält. Vi tog en intervju med honom under en fikapaus på Wayne´s i Söderhamn.

Tjena Jens! Vad gör du just nu?

- Just nu så sitter jag här och väntar på att Jon ska dyka upp, men det brukar han göra ganska snart...

Hur har din sommar varit och vad har du pysslat med?

- Jag har varit på semester i Californien med flickvännen Sandra. Annars har det varit lite läger här och där.


Vad tycker du om SUIF i år och hur tror du att det går för norrlands representanter i pingisligan?

-Det blir absolut slutspel. I grundserien tror jag dom blir topp 3, och blir Jons rygg bra och han hittar toppformen så är dom med och slåss om guldet!

Vad anser du om träningen i SUIF?

- När alla är här och är friska så är det den bästa träningen man kan få i Sverige.


Vad anser du vara dina styrkor och svagheter i hagen?

- Forehandspelet tycker jag att jag sköter fint. Backhandspelet kan ju alltid förbättras (fantasifulla svar)


Plocka fram dina främsta meriter?

- Semifinal i protour-slutspelet och  EM-guld i lag. SM-guldet med SUIF år 2000 smäller också högt!


Så, dags för lite allmänna frågor. Vad dricker du när det är kalas?

- Razz med sprite är gott.


Hur många fika i veckan snittar du på?

- 2 gånger i veckan, när Jon är med så blir det till att fika varje dag.

Tror bestämt att ni är fikaberoende! Hört rykten om att du till och med var den första betalande kunden på Wayne´s i Söderhamn?

- Jag var inte först i kön, men att jag var första betalande stämmer. Jon stod före men han får ju gratis.


Fem snabba

Strömvallen - Läkerol Arena
Latte - Cappuccino 
Ove Molin - Tommy Sjödin  
Fika - Lyxrestaurang
Djurgården - AIK


Signerat Hampus


DIVISION 1

Söderhamn har iår även ett lag i div 1 norra.
Vilka som ska spelas avslöjas först efter första omgången på matchdagen, men överaskningar är att vänta.
Lagets målsättning är att hålla sig kvar.
Första sammandraget spelas uppe i Kiruna. Resan dit är lång och spelarna anländer först på speldagens morgon.
I första matchen står Borlänge med Mats Källberg i spetsen och nyförvärvet från Finland, Toni Soine.
I andra matchen står Råcksta för motståndet. På det laget har vi absolut ingen koll.
På söndag morgon väntar Solna BTK. Drugges i mängder blir en tuff uppgift.
Söndag eftermiddag och sista matchen för sammandraget så står Östermalm för motståndet. Östermalm är nykomlingar och här hoppas vi på poäng kanske?

Som sagt vi är inte så uppdaterade på dom andra lagen. Men lovar att det kommer synpunkter och uppdateringar från Kiruna på lördag kväll och på hemvägen på Söndag.

Signerat, Musen

Hampus Nordberg



Född: 1987

Födelsestad: Matfors (Sundsvall)

Moderklubb: Hassels IF

Tidigare klubbar: Hassels IF, Stratos Enköping

År i SUIF: 3e säsongen

Styrkor som pingisspelare: Forehand

Främsta merit: SM-guld i HJ 20 år 2008

Civilstatus: Sambo med sin flickvän Julia

Johan Sondell



Född: 1989

Födelsestad: Näsåker

Moderklubb: Ådalslidens SK

Tidigare klubbar: Ådalslidens SK

År i SUIF: 7e året

Styrkor som pingisspelare: Forehand, och är allmänt trygg i det öppna spelet

Främsta merit: SM-guld i HJ 20 år 2009

Civilstatus: Sambo med sin flickvän Matilda

Jon Persson






Född: 1986

Födelsestad: Norsjö

Moderklubb: Norsjö IF

Tidigare klubbar: Norsjö IF, Stratos Enköping

År i SUIF: Börjar på sitt 5e år

Styrkor som pingisspelare: Sin stenhårda forehand

Främsta merit: EM brons i dubbel 2008 tillsammans med Robert Svensson

Civilstatus: Sambo med sin flickvän Josefine

Intervju med Hampus Nordberg

Här kommer den utlovade intervjun med Hampus Nordberg. Norrlandssonen som kom till Söderhamn för tre säsonger sedan.


Hur tycker du att försäsongen har varit?

- Den har varit bra. Kinaresan blev bättre än förra året och var givande.


Vad har du för mål med säsongen?

- Att inte byta mer än ett par strumpor per träningspass. En lite svårare grej som jag inte har lika stora förhoppningar på men ändå, är att försöka ha lika mycket tur som sondell!


Vad tycker du om det nya spelsystemet?
- Förutom att det är en poäng/match och tresetare så är det perfekt.


Hur tror du att det kommer att gå för laget?
- Top 4 i serien och krigar oss in i en stenhård final.


Vad tycker du om Söderhamns hemmamatcher?
- De är fantastiska. Det är den bästa publiken tillsammans med Österlen. Att det nu också kommer att vara en klack varje match gör det kanonkul!
Blir vi inte bästa hemmapubliken då?


Vilket var ditt bästa ögonblick förra säsongen?
Även fast både den andra semifinalen hemma mot Halmstad var underbar och inte tala om final nummer två hemma mot Eslöv då ni Suifportrar var helt galet underbara.
Trots detta så måste jag nog ändå säga första semifinalen borta mot Halmstad, då helt utan förvarning mina och alla våra vänner Pontus "Porre" Edman, Matts "Qvidde" Quiding och Johan "Luen" Lundström gled in med trumma och friska stämband. Efter matchen så var deras stämband inte lika pigga men glada var dem ändå. Att tre personer slår ut Halmstads hemmapublik med råge är vi nog alla evigt tacksamma för.


Vilket lag ser du som favoriter till guldet?
- Eslöv.


Vad är det bästa med Söderhamn?
- Den grymma sammanhållningen rakt igenom klubben, från de som styr och ordnar allt, genom a-laget och till gymnasiet och de yngre!


Hur många kexchoklad blir det i veckan?
-Att jag inte ens tycker om kexchoklad spelar ingen roll, det blir 10-15 stycken i veckan. Allt för att inte lägenheten enbart ska bestå av kexchoklad. Med tanke på att min sponsor Patrik Olssons veckopeng växer så kanske jag snart måste öka dosen..


Fem snabba frågor:
United - Arsenal : Arsenal, inte ens nära på united.
Frappe - Latte: Frappe
Micke O - Bengt: Micke O
Anfield - Solsemester: Anfield
Pengapris - Kexchoklad: Den är svår, svarar på den nästa säsong.


Här kommer en vacker bild när Hampe kör fys. Lägg märke till hur nöjd Lin Lan Xiao är över Hampes teknik, bedrövlig ...
Här kommer en vacker bild när Hampe kör fys. Lägg märke till hur nöjd Lin Lan Xiao är över hampes teknik, bedrövlig...

Signerat, Musen

 


Välkomna

Välkomna till SUIF:s nya blogg.
Under kommande veckor så kommer det att bli en fin design, intervjuer med spelare, tränare och även tankar inför säsongen från supportrarna.
Vi har som mål att uppdatera bloggen så gott som varje dag - främst av oss SUIFportrar men även med gästinlägg av våra a-lagsspelare
Vårt mål med denna blogg är skapa ytterliggare intresse för Söderhamns UIF och att ni ska få bättre inblick i vad som sker inom pingishallens, omklädningsrummens och kanske även SUIF-bussens väggar.

Den första intervjun kommer inom några dagar och då är det Hampus Nordberg som svarar på frågor om kommande säsong och ni får reda på hur hans mytomspunna kärlek till kexchoklad uppstod.

Signerat, Musen

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0