SUIF-Eslöv, 3-2

Igår spelades alltså SM-final reprisen i Söderhamn och det var just Suif som stod som segrare efter matchen. Och vilken match det blev, såhär i efterhand tror jag ändå Eslöv innerst inne är nöjd med att fått med sig hela två poäng för så kändes det, Suifarna var aningen mer taggad och tänkte inte förlora till något pris alls.
Första matchen för kvällen var Sun Jian-Mattias Översjö, där man får se Sun som storfavorit. Och Sun visade ingen nåd, men Mattias spelade bra och hängde ändå med i första set där siffrorna blev 11-9, i andra set kändes det inte alls oroväckande och Sun smashade bort översjö som förlorade andra set med11-7. 1-0 Suif!!
Andra matchen var en sådan match man inte riktigt vet vad man ska tänka inför, Jon har en strålande form och har vunnit mot flertal spelare med otroligt bra kapacitet. Och denne Hui Xu har man inte riktigt fått koll på ännu, han förlorade trots allt mot Gavin Rumgay.. Men att det skulle bli en hård match trodde vi var säkert i alla fall. Men så blev inte fallet. Jon spelade fantastiskt bra och vi på läktaren visste att denne kines var lite nervös så vi gjorde det hela mindre lätt för honom. Första set slutade 11-7 till Jons fördel som summerade en hel del fina bollar från båda spelarna. I andra set hade Jon fått ännu mer självförtroende (om det är möjligt) och ville verkligen vinna denna match mot Eslöv, och han gjorde sin del när han ganska enkelt vann 11-6 i andra. 2-0 SUIF!!
Kvällens hatmatch hade vi trott, så blev inte riktigt fallet mellan Hampus-Johan Axelqvist. Hampus som inte alls kom igång i första set medan Johan spelade strålande pingis, och ville verkligen visa sin gamla klubb att han är grym! 11-2 slutade första set och vi tänkte att det här kan bli tufft. I andra set spelade Hampe upp sig lite grann men kom inte alls upp i den nivå vi är van att se han i och fick vika sig för Johan Axelqvist 11-6 i andra och sista setet. 2-1
Sun Jian- Hui Xu. och det var väll kvällens höjdpunkt måste jag säga. Herregud vilka bollar, det här är absolut två av seriens absoluta suveräner. Första set var ett jämnt set och hade många otroliga bollar man inte trodde var möjliga där Sun hade lite otur när det var jämnt och fick vika sig 9-11. Andra set var nästintill lika jämnt men denna gång var det Sun som drog det längsta strået och vann 11-8. Så till skiljesetet, där Sun fick en jävligt dålig start och förlorade de fem första bollarna och sedan var det dags för time out. Efter time outen så kändes det som inte allt stämde för Sun men han krigade verkligen på och kom nästan ikapp då ställningen var 7-8, kommer han att klara den otroliga upphämtningen? Men Hui Xu blev numret för stort ikväll för Sun som fick se sig besegrad med 11-8 i sista skiljesetet. Då var det alltså 2-2, denna match som ländes uder kontroll fick lite nerver i sig igen.
Dubbeln, som inget av lagen fått riktigt koll på kändes det som på förhand. Eslöv som endast vunnit en av alla sina sex, och Suif har dock en uppåtgående trend där man står med två vinster. Som väntat var det Viktor Brodd och Jon Persson som fick gå in i dubbeln idag mot Johan Axelqvist/Mattias Översjö. Suifarna fick en bra start på setet och fick med sig en ledning med fyra bollar, viktigt! Sedan flöt det bara på och första set skrevs till 11-8. I andra set blev det betydligt jämnare och det kändes som inget av lagen riktigt spelade bra, gentemot vad man sett dom prestera. Med Jon och Viktor ussade lite extra och visade sin styrka när dom besegrade dubbelparet från skåne med 12-10 i andra set. 3-2!!!!!
Och vilken intensitet i matchen, vilken spänning det till slut blev, helt otroligt! På slutet har det känts underbart att vara Suifporter!  Och vinst i denna match mot Eslöv gör verkligen inte saken sämre, vinst och utökad serieledning, UNDERBART SUIF!
//Danne

Inför SUIF-Eslöv

Nu har dagen kommit vi alla längtat på senaste veckan! Måndag, snökaos och uppladdning inför det glödheta derbyt som utspelar sig i idrottshallen, Söderhamn. Eslöv kommer till Söderhamn utan den evigt skadedrabbande Mattias Stenberg och mönstrar troligtvis istället med en annan Mattias, Mattias Översjö. Suif som har fullt lag kan alltså efter ikväll rycka rejält i toppen av tabellen.

Som ni vet så har hela föreningen samt sponsorer börjat uppladdningen tidigare idag på cfl där det var lunchbuffé. Dagens gäst var Brynäslegenden Ove Molin, som pratade lite om sin bok och fick även prova några bollar mot Jon som enkelt besegrade Brynäsaren. Kanske var det just att det var Brynäs som slog "Jons" lag Modo i SM-finalen 1999 som gjorde att Jon inte visade någon nåd för Ove.
Men, nog snackat om hockey och Ove Molin. Ikväll är det dags för "the match", nerverna har sakta smygit sig in på en och man börjar känna att idag är det matchdags och som sagt, inte vilken match som helst. Eslöv och en repris av SM-finalen där SUIF gick segrande ur Skåne, och vi hoppas verkligen på en liknande match i Söderhamn idag och utan vinst är vi inte nöjda.
Och med intervjuerna förra veckan av både spelare och supportrar känns stämningen i förhand kanon! Jag tror på en bra publiksiffra, bra stämning, ny vinst  och 4 poäng åt våra härliga Suifgrabbar. Dom mindra härliga Eslöv får dock nöja sig med en pinne, sorry!
Dumt att säga lycka till när det är för förlorare, så jag säger Bring it on!
//Danne

The match!

På måndag 18:30 smäller det i idrottshallen i Söderhamn. Reprisen från fjolårets SM-final, skånelaget Eslöv är motståndarna i denna match som egentligen betyder mer än tre pinnar. Av den erfarenhet vi Suifportrar har dessa matcher lagen emellan vet vi att matcherna alltid blir stenhårda in i slutet och består av mycket mer än bara pingis på högsta nivå. Vi pratar om lagen som har längst avstånd från varandra i Pingisligan (det är inget vi vill ändra). Men trots avståndet vill jag säga att detta är Sveriges hetaste pingisderby!
Ett Suif som leder serien nästan halvvägs och som imponerat enormt enligt mig, vunnit varenda bortamatch med fin fina siffror. Medan Eslöv haft det lite kämpigare utan sin kines men ändå hittas på fjärdeplatsen fyra poäng efter SUIF. Både Suif och Eslöv har förstärkt lag inför matchen, Suifs kines Sun Jian anlände innan föregående match mot Falkenberg men även Eslöv har fått årets kines på plats Hiu Xu som enligt ryktesvägar ska tillhöra kinas topp.
Jag har redan idag tagit temperaturen på laget såhär fyra dagar innan match.
Varför är det så speciellt att möta Eslöv?
-Eslöv hade fem raka SM-guld innan vi förra året bröt den trenden och dom har varit väldigt bra nu senaste åren och vi har länge varit jämna och kämpat om guldet. Vi vill ju såklart behålla guldet här i Söderhamn men dom vill naturligtvis ta tillbaks det säger spelarna inklusive ett ord från Sun då han säger ett bestämt ord"win".
Ni har två raka vinster på bortaplan, hur ska ni fortsätta den trenden och nu vinna på hemmaplan för första gången på ett par år?
- Vi hoppas på mycket folk och att göra en bra match och att vi har marginalerna på vår sida säger Viktor som länge stöttat laget från sidan. Vi får tänka att det är bortaplan så vinner vi!
Blir stödet från läktarna och Suifportrarna viktigare i en sådan här match?
- Jaaaaa! viktigt att känna lite extra stöd i dessa matcher eftersom alla matcher i säg är väldigt jämna. Och förmodligen blir det bra tryck och det är givetvis alltid roligt.
Vad säger ni om Eslöv som lag?
- Det är ett av seriens allra bästa lag och alla i laget är väldigt bra och dom tränar också på bra. Och det finns lite extra rivalitet lagen emellan genom åren och det blir väll lite mer nu när Suifportrarna jobbar mycket och verkligen satsar.
Blomman, vad säger du om Eslöv och deras inledning?
- Förvånansvärt lite poäng och mycket problem utan deras kines, inför säsongen trodde jag de skulle ha några fler poäng i detta skedet i tabellen. Men som sagt, det är först i vår finalen spelas och det är en lång väg dit och med deras nya kines lär dom bli farliga.
Och matchen? vad tror du?
- KÖRT! för dom i alltså. Detär ju alltid roligt att spöa Eslöv så det ska bli jäkligt skoj! Men det är en hård och väldigt intressant match.
Jag tycker det verkar som redan nu att Suif och vi supportrar naturligtvis är lite extra taggade för match och mot just Eslöv. Vi har även pratat lite med Redlig och Carl som är Suifportrar och deras syn på matchen.
Redlig: Jag tror på vinst 4-1 Sun tar sina matcher om han nu spelar som etta. Mycket folk på läktarna och en het match. Ett derby är alltid ett derby!
Carl: Jag tror på BARA 3-2 vinst, ska bli roligt att se Sun igen då jag minns det fina spelet i finalen nere i Eslöv.
Nåväl, efter att ha snackat lite med både spelare, ledare och även några tappra supportrar som jag garanterar finns på plats på måndag känns det lite småspänt inför nästa veckas goding! Det är inte el classico vi pratar om utan SUIF-Eslöv.
Jag vill och hoppas naturligtvis på så mycket folk som möjligt på matchen och citerar coach Blomquist" Alltid roligt att vinna mot Eslöv så det ska bli skoj". Så missa inte denna match nu! Utan ta med nära, kära och kanske nån Eslövbo.
//Danne

Adam Blomquist!



Tjenare Adam! Nu har det gått drygt en vecka sedan du vann tävlingen Ängbys internationella. Hur känns det att vinna en så pass stor tävling och otroligt bra klass?
- Det kändes jättebra, bra motstånd och det var roligt att spela med stöd från läktaren. Det blev så eftersom jag var den enda svensken som var kvar i slutet så det var jäkligt skoj!

Jag tycker man jämnt lyckas se dig i pingishallen, är det inte bollar med farsan så är det hårdkörning med gymnasiet. Men vad har du för mål med pingisen?
-Jag vill såklart spela i SUIF och pingisligan med stödet från Suifportrarna!

Adam, du har ju bättre fysik än Jimmy som också satsar hårt på pingis trots att han är några år äldre, hur kommer det sig?
- Jadu, jag tränar bara pingis, ingen annan sport men vi har ju mycket fysträning under och efter själva pingispassen.

Du brukar sitta med oss i Suifportrarna på vår läktare, vem har su som favorit i Suif och varför?
- Jon Persson, han är  ju bäst i stan på att fika. Men han är också rolig att titta på och en shjysst kille utanör hagen.

Men då får vi tacka dig Adam får denna lilla pratstund och lycka till i framtiden med pingisen och allt annat!

// Danne

0-5!

Falkenberg-SUIF, 0-5!! Man slutar aldrig förvåna sig över detta grymma lag, denna match som på förhand kändes jämn och jag var optimistik och gissade 4-1 till SUIF bevisar nu att dom verkligen tillhör i toppen av tabellen och att dom vill behålla guldet i Söderhamn.

Det började redan i första matchen där Hampus vann första setet enkelt med 11-4 mot Gou Kai, andra set var det kinesens tur att briljera 5-11. Men i skiljesetet visade Hampus vilken spelare han är, 14-12 blev setsiffrorna i det sista och avgörande setet till Hampus fördel. Denna match var bara början på en kväll som skulle bli helgrym!

Kvällens andra match skulle bli Sun Jians premiär här i Sverige för denna säsong och han ville inte vara sämre än Hampus inte. Så han besegrade Lukas Rydén enkelt i två snabba set där siffrorna skrevs till 11-7, 11-7, Härligt att ha denna snabba och roliga kines här och med i laget igen!

Sen var degs för förra matchens suverän Jon Persson att göra entré i hagen. Motståndet stod Hampus Söderlund, en ung lovande svensk men som visade sig vara för klen för att rå på Sveriges bästa Persson i kanonform. Setsiffrorna blev lite jämnare än i föregående match men imponerande 11-9,11-8. Jon tar yttligare en vinst i Suiftröjan.

Det var denna match som på pappret skulle bli dagens/kvällens höjdpunkt, Gou Kai-Sun Jian. Sun som anlände igår från Kina efter en lång och tuff resa men han visade vilken klasspelare han är och påverkades inget negativt av den och lyckas vinna ett första set som var otroligt jämnt med siffrorna 15-17. Herregud vad nervös man ska behöva bli! Andra set var inte mindre jämnt och slutade även det med två bollars vinst, 11-13. SUN JIAN!

Sen var det dags för dubbeln, som inte kännts så bra iår. Men även i den matchen visade Suifgrabbarna Viktor/Hampus att de verkligen ville ändra på den negativa kvoten i dubbel än så länge. Första setet kändes det som Suifarna hade en liten fördel hela setet och ledde konstant med 2-3 ledning och vann 7-11. Andra setet skulle bli en jämnare historia där Falkenbergsspelarna Hampus/Lukas fick en riktigt bra start fram till 5-0 ledning, sen sa Viktor till Hampus " Nä nu får det vara nog, nu kör vi över dom" och så blev fallet Viktor och Hampus vände setet och vann med 11-9 till slut. Äntligen!

Och efter en 5-0 seger kan man inte annat än vara nöjd men med detta lag som SUIF har för tillfället finns bara ett ord FANTASTISKA! Bäst i stan, Bäst i länet, Bäst i Sverige! No doubt!

// Danne

Falkenberg-SUIF

Nu är det dags för match igen! Denna gång är det som sagt Falkenberg som står för motståndet. Falkenberg har ett ganska så välkännt lag för Suifarnas del, med all förmodan så lär kinesen Gou Kai spela som första man och det vill säga två singlar, han brukar normalt sett vara en spelare som går plus i matchkvot och är en av seriens bästa spelare. Men denne kines har både Hampus och Sun vunnit mot tidigare så vi hoppas dem båda kan lyckas slå Gou yttligare en gång men räkna med en hård/hårda matcher. Men inte bara denna kines har dom med i laget utan även de två svenskar Lukas Rydén och den väldigt unge och lovande Hampus Söderlund som varit suverän ute i Europa.

Men eftersom vi inte vet riktigt hur lagen ställer upp ännu så kan va ta tempen på våra hungriga spelare:

Jon vad tycker du om Falkenberg som lag?
- Dom har ett väldigt bra lag
Vad tror du om matchen?
- Jag tror det kommer bli en tuff och rolig match att kolla på, alla matcher kan säkert bli spännande.

Hampus, nu har ju Sun Jian kommit hit och är redo för hans första match för säsongen i SUIF-tröjan. Vad tror du om hans form?
-Jag spelade lite med han imorse och han kändes helt okej, han har dock haft en lång resa igår så det kan påverka lite negativt men jag hoppas och tror inte det kommer påverka han någonting. Och även jag tror på en tuff och hård match som vi vinner med 3-2.

Viktor har tyvär inte gått att få tag i eftersom han valt att neka all media så ingen frågestund med han tyvär. Men vi kan nästan ta för givet att det kommer bli en tuff och hård match men jag tror att grabbarna känner sig taggade och nu vet att vi har det bästa möjliga laget med Sun på plats. Jag tycker att det är ett roligt lag och vi kan ställa upp lite hur som helst beroende på motståndarna.

Jag tror sviten håller i sig och det blir vinst med 4-1.
// Danne

SUN JIAN!

Idag landade Sun Jian på arlanda. Där blev han upphämtad av sina lagkamrater som är på väg ner mot Falkenberg för morgondagens hårda drabbning lagen emellan.     Suifportrarna hade en liten frågestund med denne kines och sa så som Jihde skulle sagt, hur känns det att vara på plats?  - Det känns bra, jag har tränat hårt och längtar till morgondagens match.  Och det är tack vare Jon Persson som denna intervju varit möjlig att genomföra, med hans perfekta översättning av Suns kines/engelska brytning.
Idag landade Sun Jian på arlanda. Där blev han upphämtad av sina lagkamrater som är på väg ner mot Falkenberg för morgondagens hårda drabbning lagen emellan. 

Suifportrarna hade en liten frågestund med denne kines och sa så som Jihde skulle sagt, hur känns det att vara på plats?
- Det känns bra, jag har tränat hårt och längtar till morgondagens match.

Och det är tack vare Jon Persson som denna intervju varit möjlig att genomföra, med hans perfekta översättning av Suns kines/engelska brytning.

Med detta säger jag tackhej och lycka till!

SUIF-Växjö

Jon Persson - Fabian Åkerström 11-7, 11-6
En segerviss Jon efter den fina segern mot Jörgen i förra omgången visade att självförtroendet var på topp. Mot Fabian visade han inga nerver utan spelade helt enkelt ut honom i 2 set och fick spelet dit han ville.
-Jag tycker själv att jag spelade väldigt bra, Varierade spelet bra och fick det spel jag ville ha. Servade bra också och hade bra returer.


Hampus Nordberg - Sakamoto Ryusuke 11-4, 2-11, 8-11
En match där Hampus började väldigt bra och hade ledningen i hela först set och såg ut att gå mot en vinst. Men sen kom Sakamoto in i matchen och spelade väldigt bra i andra set där Hampus var chanslös. Sista set blev det mest spännande setet där Hampus ledde ända fram till sidbytet, och efter sidbytet vann Sakamoto sex bollar i rad vilket blev för mycket för Hampus att ta igen. 
-Om man glömmer andra setet så tycker jag att jag gör en bra match, dock så spelade han lite bättre än mig idag och så kan det vara ibland. Men självklart en tung förlust.


Viktor Brodd - Andreas Törnkvist 10-12, 11-4, 5-11
En match på förhand man förväntade sig skulle bli väldigt jämn och bra. Både Viktor och Andreas har visat upp sig i landslagströjan och är två framtidslöften att räkna med, så därför trodde jag på förhand detta skulle bli en tuff kamp. Första set visade sig skulle bli ett ruskigt jämnt set där båda spelarna inte ville ge den andre några enkla poäng, tlll slut drog Andreas det längsta strået. Andra set fick verkligen Viktor matchen dit han ville och vann enkelt i andra set. Skiljesetet visade sig vara Andreas set och var numret för stort.
-Jag tyckte jag spelade bra i de första två seten men i tredje kom jag inte riktigt upp i den standard som jag vill.


Jon Persson -  Ryusuke Sakamoto 11-2, 11-6
En tänd Persson som visade strålande form redan i första matchen skulle även här briljera. I första set fullkomligt mosade Jon denna Japan som inte alls hängde med. Andra set ryckte denne Sakamoto upp sig lite och tog två snabba poäng till 2-0, sen var det Persson för hela slanten igen och Sakamoto var aldrig riktigt nära."Så göra Jon när han käkar sushi, käkar sushi, käkar sushi"
-Jag gjorde en bättre match än den första matchen och spelade väldigt bra, kändes som man hade full koll på läget. Kände mig riktigt bra i spelet, serve och returerna. Rörde mig bättre än tidigare också så det kändes jätte bra!


Viktor Brodd/Hampus Nordberg - Andreas Törnkvist/Joachim Bachstätter 6-11, 11-9, 9-11
I första set stämde inte riktigt spelet för Hampus och Viktor där Växjöparet tog en promenadseger. Efter första setet ryckte dom upp sig betydligt och krigade hem det andra setet med 11-9. Skiljesetet började bra där Suifarna fick en bra start och några bollars ledning men sedan visade sig Andreas/Joachim vara aning bättre och hade marginalerna på sin sida och vann tillslut ett jämnt skiljeset. 
-Vi kom inte riktigt in i första setet, sedan krigade vi hem det andra. Tredje setet fick vi ledningen med 3-1 men sen så tappade vi spelet lite och hade inte marginalerna på vår sida.


Coach Blomqvist analyserar-
Jag tyckte grabbarna hade en härlig inställning och krigade på väldigt bra. Med Jons vinster tycker jag ändå att vi borde kunna vinna lagmatchen. Kändes som vi inte riktigt hade marginalerna på vår sida, kändes som inom fotbollen "stolpe ut". Växjö är ett bra lag och när vi har ett så bra "GO" i laget, bänken och på läktaren känns det otroligt surt att förlora.
5/5 kaffekoppar på inställningen och krigande vid bordet, och 2,5/5 kaffekoppar på resultatet.


Jacob Titus, länets smartaste elev


Under en direktsänd radiosändning fick Jacob Titus ett roligt besked via telefon. Så här lät det: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=4140160


RSS 2.0