Inspirerande videos

Ni må ha sett de förut, men dessa videor inspirerar oss inför morgondagen. Bara hoppas grabbarna lyckas komma upp i deras högsta nivå som de visa här!



OCH


Inför SM-finalen!

Äntligen är det dags! Den efterlängtade SM-finalen är bara drygt 21 timmar bort. Grabbarna är hetare än någonsin och tillsammans med nästintill 50 supportrar i ryggen hoppas vi på att guldet ska hem till norrland igen! SUIFs laguppställning är inte helt fastställd än men vi vet att kinesen Sun Jian är given. Vilka andra som spelar får vi se imorgon, men det vi vet är att vem som än spelar kommer ge allt de har och förhoppningsvis kriga hem detta. Eslöv kommer till stor sannolikhet att ställa upp med trion Zhao Peng, Johan Axelqvist och Mattias Stenberg. Ett mycket starkt lag men inte oslagbart, eller kommer ni ihåg matchen i november nere i Eslöv där vi vann med 3-2 mot dem?

 

I övrigt hälsar spelarna direkt från suifbussen att man är riktigt taggade även fast känslan just nu var nästintill likadan som till vilken annan bortamatch som helst, avslappnad men med en skön stämning i gruppen!

 

Här kommer ett klipp från Gävledala inför SM-finalen!

 



Signerat, Pinnen

SUIFlunch i Eslöv

Eslövresan närmar sig med stormsteg och det blev tillslut upp emot 50 anmälningar. Resan ner kommer gå av stapeln från Söderhamns sporthall runt 00.00 och beräknas ankomma runt 10.00.

Nu är det så att vi har bokat en restaurang där nere som heter Veloute där vi tänkte äta en gemensam lunch kl 11.30. Där kommer det att serveras en matbuffé som kommer att bestå av Inbakad kycklingfilé med ris.

Eftersom det är lite oklart om vilken tid vi kommer fram kan den fria tiden mellan ankomst och lunch variera.

Har ni några frågor kan ni höra av er till Pontus Edman.

- Via tel: 070-259 70 28
- Via mail: [email protected]

Jon blir ersatt i Lag-VM

Suifaren Jon Persson kommer inte att delta i Lag-VM i Moskva i slutet av maj.
Det tycker vi är tråkigt, även förbundskaptenen Erik Lindh.
- Tråkigt för Jon, men både han och jag visste att det var en liten chansning när jag tog ut honom i den ursprungliga truppen. Jag måste givetvis ha med spelare till Moskva som håller för två matcher samma dag. Jon har varit borta länge och får säkerligen fler mästerskapschanser, tror förbundskaptenen Lindh.

5 SUIFare på landslagsläger

Sedan i torsdags har det pågått ett landslagsläger i Köping. Med på lägret är det 11 spelare, varav hela 5 styckna från Söderhamn, vilket måste vara något slags rekord? Lägret håller på till på tisdag och det består av både hård pingisträning och fystester.

Hur känns det då för de 5 landslagsmännen?


Johan Sondell - Jag har lite problem med små delar av kroppen, men ju längre lägret har gått så har det blivit bättre. Det är inget farligt utan det är bara att köra på. Annars tycker jag att det känns bra inför finalen och det ska bli jävligt kul!

Hampus Nordberg - Jag har haft lite problem med axeln men efter behandling känns det bra. Annars känns formen fortsatt bra och jag vill att det ska bli den 1 maj nu!

Jon Persson - Jag har haft problem med min baksida lår och har därför inte tränat riktigt som jag vill. Men nu efter behandlingarna jag fått så känns der bättre. Och formen kommer att vara kanon den 1 maj och det kommer att bli fantastiskt roligt med final och alla söderhamnare som kommer att vara på plats gör det inte sämre.

Viktor Brodd - Det har känts bra. Det har gått bättre och bättre ju längre lägret på gått. Brukar alltid ta lite tid att komma in i nya hallar för mig.

Jens Lundquist - Är bara med på delar av lägret och finns inte på plats just för tillfället för att fälla någon kommentar


Intervju med Feng och Eriksson

Under denna vecka har två spelare från Sveriges satsning Team STIGA varit i Söderhamn för att köra lite hårdträning. Spelarna är Benny Feng, Spårvägen och Anders Eriksson från BTK Linné så vi passa på att ha en liten intervju med dessa talanger.

Tjena grabbar, hur är läget?
- Jo tack, bara bra.

Hur tycker ni att veckan har varit hittills?
- Den har varit riktigt bra med kanonbra träning och fys!

Har det varit nån skillnad på den här veckan jämfört med de andra gångerna ni varit i Söderhamn?
- Nja, nu är det bättre sparring än på de läger vi varit på här tidigare.

Ni har under förra helgen spelat Lag-SM i Stockholm, hur gick det där?
Anders - Jo det gick riktigt bra. Spelet stämmde fullt ut och jag spela riktigt bra och vi lyckades till och med vinna!
Benny - Det var bra. Vi kom tvåa och det är bra gjort med tanke på att vi saknade en nyckelspelare, Simon Berglund.

Grattis till framgångarna! Vad kommer bli er nästa stora tävling då?

- En tävling i Spanien som heter Spanish Junior and Cadet Open.

Vad har ni för mål där?
- Vi vet inte riktigt vad det är för klass av spelare men vi har hört att den ska va ungefär som Safirs. Därför är vårt mål att vinna så många matcher som möjligt!

Ni har båda bott hemma hos mig, Vad tycker ni, är det bättre att bo där än i den väl bebodda klubblokalen?

- Självklart är det bättre att bo hemma hos dig, inget snack om saken!

Tack så mycket för den lilla pratstunden!

- Tack själv!

Signerat, Pinnen



Sign-on intervju med Jon Persson

Tjena Jon!
- Tjena, tjena.

Du har kommit tillbaka från din skada, gjort bra i från dig i matcherna och även skrivit på för Suif ett år till. Var det ett svårt val?
- Njae, hade förhandlingar med en annan klubb men jag trivs så bra här och vill ge tillbaka lite till klubben när jag har varit borta från matchspel så länge.

Det var trevligt att du stannade. Skulle saknaden av mig bli för stor om du hade flyttat?
- Om jag hade flyttat hade det varit för att slippa dig.

Du också alltså ... Nu väntar final, hur ser du på den och kommande säsong?
- Jag hoppas att vi vinner, och det skulle vara hemskt roligt. Och när många från Söderhamn ska åka ned och kolla på matchen kommer det nog bli som hemmaplan för oss. Jag tror att nästa år kan bli bra det med, vi är unga och utvecklas mycket.

Tack för den lilla pratstunden Jon. Något du vill tilllägga?

- Varsågod. Bara att det kommer att bli mäktigt att spela SM-final inför alla söderhamnare som åker ned till finalen. Och att vi ska vinna guldet!

Jon & Jens Uttagen till Lag VM

Idag togs den svenska VM truppen ut till Lag VM I Moskva. 
Där hittar vi 2 SUIFARE Jon Persson och tysk proffset Jens Lundquist. Övriga svenskar Robert Svensson, Pär Gerell och Fabian Åkerström
Kanske var en smula överraskande att JP togs ut i VM truppen men så här sa Erik Lindh om att ha tagit ut JP till svenskbordtennis hemsida.
-Om Jon är i ordning kan han ta matcher i Moskva. Han har blivit allt bättre fysiskt och det är bara att hoppas att vi får bra besked under lägerdagarna, säger "Ekan".

Innan VM väntar två landslags läger närmast i Köping 22-27 april. Där finns även Hampus, Johan & Viktor med. Detta kan ses som en bra uppladdning inför den stundande SM FINALEN i Pingisligan.

Nästa läger går av stapeln i Köpenhamn 10-14 Maj. VM avgörs i Moskva 23-30 maj.

Vi önskar Jon och Jens ett STORT lycka till!


Sign-on intervju med Hampus Nordberg

Tjena Hampus!
- Haaaaallåå!

Du har varit lite av en sensationsspelare denna säsong och till Suifs stora glädje har du skrivit på ett nytt kontrakt. Var det ett svårt val?
- Jo tack, jag har spelat riktigt bra hela säsongen tycker jag. Helt lätt är det aldrig, det är många saker som spelar in.
Men jag är nöjd över att ha skrivit under för en säsong till!

Trevligt att höra. Nu väntar final och en ny säsong, hur tror du det kommer att gå för Suif i finalen och kommande säsong?
- Hela laget ser verkligen fram emot finalen och vi har revansch att utkräva från förra årets final. Eslöv är favoriter, men jag tycker inte att det är med mycket!
Kommande säsong är svårt att sia om innan laget är helt klart, men vi har varit i final i två säsonger i rad, vi är unga och utvecklas. Så utan att veta vårat och andras lag så tror jag att vi kommer fortsätta att bli ett topplag.

Okej, partisk som jag är hoppas jag att ni vinner. På tal om andras lag, fick du något bud från någon annan klubb och vad fick dig att stanna i Suif?
- Jag hade bud ifrån en klubb till som jag hade en dialog med. Det som fick mig att stanna är att jag trivs otroligt bra i klubben och staden, allt ifrån lagkamrater till tränare och boende. Sen att träningen är riktigt, riktigt bra här i Söderhamn har självklart med saken att göra.

Okej, det var skönt att du stannade! Kanske skulle saknaden av mig blivit för stor om du hade flyttat?

- Hehe, just dig hade ju annars varit skönt att slippa höra tjatet i från!

Jaha ... vi tackar Hampus för den lilla pratstunden. Något du vill tillägga, Hampus?
- Tack själv Emil. Nja, inte mer än att den 1 maj ska vi ta SM guld!

Signerat Eiman-Roslund



Följ med till Finalen den första maj

Ove

Resa till Sm-finalen närmar sig!

Pingissäsongen börjar gå mot sitt slut och snart är det dags för vårt kära SUIF att spela deras 15:e SM-final genom tiderna borta mot (troligen) regerande mästarna Eslöv. Matchen kommer att spelas nere i Skåne den 1 maj och vi kommer självklart åka ner dit för att stötta våra grabbar till seger. Frågan är bara…Kommer du?

 

Vill ni följa med?

Suifportrarna hoppas självklart att så många som möjligt tar chansen att se bra pingis och stötta vårt norrlandslag mot ett SM-guld. Därför ger vi er möjligheten att åka på en klubbresa.

  • Om er klubb åker med 10 personer eller fler kommer priset att bli endast 250 kronor/person.
  • Om klubben väljer att åka med färre personer kommer priset att bli 300 kronor/person

I priset ingår resa från Söderhamns Idrottshall i buss samt inträde till matchen.

 

Hålltider för resan

- 00.00 (natten mot den första maj) Avresa Söderhamns Idrottshall

- 14.00 Finalmatch Eslöv - Söderhamn

- 19.00 Hemresa

- 05.00 Hemkomst Söderhamns Idrottshall.

 

Anmälan sker senast tisdagen den 27:e april:

- Via telefon: 070-259 70 28

- Via mejl: [email protected]

I anmälan vill vi ha namn på alla som följer med. Anmälan är bindande och betalning sker före avresa.

 

Vi önskar än en gång att så många som möjligt åker med och får njuta av pingis i världsklass och få ett fantastiskt slut på en härlig pingissäsong!


Norrtulls BTK har alltid roligt - i med och motgång


SUIF I SM FINAL!!

Söderhamns UIF är i SM FINAL för andra året i rad! Detta efter att SUIF vann andra semifinalen med hela 3-0, otroligt starkt gjort!
Vi bjuder inte på någon matchsammanfattning nu utan hör vad alla i laget har att säga om dagens prestation.

Vi börjar med Matts Quiding, SUIFportrarnas högsta höns som fick hoppa in på bänken istället för Peter Blomqvist som varit magsjuk och inte ville chansa att smitta ner laget.
Superbra insats, alla hjälptes ¨åt och bidrog, precis som det ska vara! Killarna förtjänar verkligen den här finalplatsen.

Johan Sondell, som bytte plats med Hampus Nordberg och levererade direkt genom att slå Jiang Chang Hong med 3-1 i set.
Välspelad match med bra fokus för alla, Sun hade mer att ge men lyckades ändå vinna 3-0, vilket är bra gjort. Starkt av Jon att samla ihop sig till skiljesetet och lyckas vinna det!

Sun Jian, som fick möta Robert Nilsson och slog honom med 3-0 i set.
Jag spelade okej idag, jag har mött honom två gånger och hade koll på honom. Jon och soda gjorde bra matcher medan jag gjorde mitt jobb, även om det kändes lite farligt ett tag.

Mats Olsson, coachen med den otroliga segerraden denna säsongen.
Kanonbra, verkligen en grym insats. Soda kliver in i första matchen och visar vägen för de andra. 3-1 och 3-0 säger väl ändå att vi är värda finalplatsen!

Jon Persson, som fortfarande är obesegrad i singelspelet denna säsongen.
Jag tycker det är mycket starkt att kunna vinna 3-0 borta mot Warta, det är det inte många andra som kan göra. För min egen del så började jag väldigt bra i de 2 första seten. Sedan höjde "gummi" sig lite vilket gjorde mig lite passiv. Till skiljeset var jag tillbaka inne i spelet igen och då lyckades jag vinna.

Hampus Nordberg, som fick agera coach denna match.
Otroligt bra match, håller med både Jon och Olsson, det är inte många andra som kan slå Warta borta med 3-0, och därmed tycker jag att vi är värda finalplatsen och det ska bli fantastiskt roligt. En sevärd match och jag tycker att alla 3 gör bra matcher!

Signerat SUIFbussen


SUIF i SM-Final!

Idag spelades andra semifinalen i Göteborg mot ett revanchsuget Warta, men det räckte inte för de efter att Sondell spelat magnifikt och slog Wartas etta Jiang Chang Hong med 3-1 i set. Enligt oss måste det varit Sodas bästa match för säsongen. Därefter gick vår kines Sun Jian in och körde som väntat över Robert Nilsson med klara 3-0. Tredje matchen spelades än en gång mellan Jon Persson och Gudmundur Stephensen. Förra matchen var riktigt jämn där Jon tillslut drog det längsta stået. Denna gång slutade det likadant efter Jons bländande spel och SUIFs andra SM-final i rad var ett faktum!

Guldet ska hem, guldet ska hem, guldet ska hem till norrland igen!



Signerat, Pinnen

Best of Sun Jian

Nu kommer nästa "Best of video". Nu med matchhjälten från första semifinalen, Sun Jian!



Signerat, Pinnen

Höjdpunkter

SÅ, nu ska det vara rätt!

Så här får ni de bästa och mest sevärda bollarna ifrån första semifinalen som spelades i tisdags hemma i Söderhamn
/>
Signerat Hampus

Resa till Göteborg!

Självklart  så arrangerar SUIFportrarna en resa till semifinal 2 nere i Göteborg.
Buss avgår klockan 03.30 på lördag morgon.
Beräknas vara hemma 23.30
Matchen börjar 12.30
Pris: 175 kr t&r.
Anmälan till: [email protected] eller 070 259 70 28

Anmälan senast torsdag 18.00


Vinst i första semifinalen!!!

En kokande gryta, ett stekhett SUIF och en klack som var sanslöst jobbiga i medvind!

Matchen slutade 3-1 till SUIF. Sun Jian glänste med sina två vinster. Den första komfortabel 3-0 mot Mattias Karlsson. I sin andra match visade han SUIF-hjärtat. Två jobbiga första set och en dubbel närmade sig. Då vaknade Harbinsonen. 12-10, 11-3, 11-7 och matchen var avgjord. Sun har sett hungrig ut i år, men detta var något mera! Han bjöd även på en vacker dans på bordet efter matchen!

Hampe hade inte sin bästa kväll. En Jiang Chang Hong fick styra spelet dit han ville. Hampe jobbad sig in i matchen och snodde med sig ett set. 1-3 skrevs resultatet till och jag är säker på att Hampe är bra revanschsugen.

JP vann dagens viktigaste match. När matchen stod och vägde vid 1-1 och 0-1 i set så kom Jon igång och visade gammal form. En vacker blandning av backhandlir och garagepingis visade vägen. SUIFportrarna skanderade kom igen J.P i 1.5 set och hela sitplats klappade med. Stämningen som var i hallen var något som påminnde om sm-finalen förra året.

Bilder och spelarkommentarer från matchen kommer senare under veckan. Gissa vad killarna gör nu, Jo, dom fikar!!
OVer and out, MUSEN!!!!

Best of Hampus Nordberg

Nu kommer det första av tre efterlängtade "Best of" klipp med varje spelare.

Här kommer Hampus Nordbergs. Se, lär och njut!




Landslagsläger

Inför nästa landslagsläger är hela 5 suifare uttagna av de 14 som kommer att träna i Köping mellan den 22-27 april. Detta är rekord i antal spelare ifrån suif på ett och samma landslagsläger. Som väntat var Jens Lundquist och Jon Persson uttagna och även Johan Sondell som varit med på många läger under säsongen. De andra två suifarna som blivit uttagna är Hampus Nordberg och Viktor Brodd som båda spelat bra under säsongen. Hampus är tillbaka på denna nivå efter en tid ifrån seniorlaget och Viktor har nu fått chansen efter många år i juniorlandslaget.


Uttagna herrseniorer

Jens Lundquist, Bremen (Tyskland)
Johan Axelqvist, Eslövs AI

Andreas Törnkvist, Frej Växjö

Fabian Åkerström, Frickenhausen (Tyskland)
Kristian Karlsson, BTK Rekord

Johan Sondell, Söderhamns UIF
Mattias Karlsson, BTK Warta

Mattias Översjö, Mariedals IK

Anthony Tran, Spårvägens BTK
Jon Persson, Söderhamns UIF

Harald Andersson, Spårvägens BTK
Hampus Söderlund, Mariedals IK

Hampus Nordberg, Söderhamns UIF

Viktor Brodd, Söderhamns UIF

 

Signerat, Pinnen



Inför semifinalen!

Dags för SUIFportrarnas ledare, Matts Quiding att säga vad han tycker om semifinalspelet.

Vad tycker du om att det blev Warta i semifinalen?
Det fungerar utmärkt. Vi har respekt för Warta, men går in med gott självförtroende och jag tror på seger.

Vad tror du att publiken kommer att få se för typ av match?
Det kommer nog bli en fartfylld match med mycket bra spel. Jag tror det kommer bli hett med ett laddat SUIF som levererar.

Vad kommer att vara avgörande i matchen?
Att alla I SUIF hjälps åt och och presterar på den höga nivå vi är kapabla till genom hela lagmatchen.

Har ni i klacken laddat upp med något speciellt?
Ja vi kommer att äta tillsammans på resturang krysset klockan 17 och sen gå tillsammans till matchen. Jag hoppas att så många som möjligt sluter upp nu, vi har väntat på det här slutspelet ända sen förra säsongen.

Hur ser din dag ut på tisdag?
Jag går upp vid 14 ungefär eftersom jag jobbar på natten. Sen äter jag och gör lite nytta i kontoret ett par timmar, innan laddningen för matchen börjar. 


Inför semifinalen!

Då har spelarna fått sagt sitt, nästa som ska få vädra sina tankar är coachen och allt i allo inom SUIF, Mats "Knadde" Olsson. 

Vad tycker du om att det blev Warta i semifinalen?
Det ska bli skönt att få spela igen, Warta blir en kul och intressant motståndare.

Vad tror du att publiken kommer att få se för typ av match?
Jag tror det blir en publikvänlig match med många långa bolldueller. 

Vad kommer att vara avgörande i matchen?
Det ligger mycket på lagets ettor men i den här matchen tror jag alla måste bidra, sedan har vi ju den fjärde spelaren SUIF klacken

Vad tycker du om grabbarnas form?
Formen ser ut att vara på topp alla har legat i bra på träningarna.

Har du några rutiner du måste göra på matchdag eller hur ser din matchdag ut?
Jag jobbar som vanligt, börjar kl 7 och åker till samlingen halv 4. Och får då se Soda komma sist som vanligt, tider är inte hans starka sida.

Slutspelat

Norrland har två representanter i pingisens högstaligor, SUIF och tjejlaget Fridhem/Urnan ifrån Gävle. Då Gävlelaget består av två spelare och en coach ifrån Söderhamn, och då det är roligt med framgångar för norrlänsk pingis så var det lite surt ikväll då Fridhem/Urnan åkte ut i semifinalen med 0-2 i matcher.

Efter att tjejerna förlorade första matchen som spelades i onsdags med 2-5 så var dom tvungna att vinna kvällens match för att säsongen inte skulle vara över. Tyvärr lyckades dom inte med det även om det var ytterst nära, 4-5 slutade matchen efter att dom förlorat den avgörande dubbeln.

Efter att ha slutat 2a i seriespelet och sen förlorat en tuff semifinalsdrabbning så kan Söderhamnstjejerna Matilda Holmgren, Julia Allansson och Matilda Nilsson ändå se tillbaka på säsongen och vara nöjda med sin prestation.

Inför semifinalen

Sista person ut är formstarka Hampus Nordberg.

Hur känns det att få möta BTK Warta i semifinalen?
-
Det ska bli skoj, äntligen semifinal! Vi har ju vunnit båda våra matcher mot Warta denna säsongen. Så även om dom har fått Stephensen som höjt laget rejält så kliver vi in i matchen med en bra feeling!

Vad för slags match kommer vi att få se?
- Både vi och Warta har spelare som brukar bjuda på fin och publikvänlig pingis med många långa bolldueller, så detta blir nog inget undantag. Håll i hatten!

Vad är det som kommer avgöra matchen?
- Jag går emot lite vad de andra har sagt och vill påstå att matchen mellan lagens 3or kommer att vara väldigt avgörande.

Hur är dagsformen?
- Jag känner mig i fin form, min häl som krånglar lite känns under kontroll just nu och min form känns allmänt riktigt bra!

Hur ser din uppladdning ut på matchdagen?
- Uppstigning 08.30 och käkar en lätt frukost innan jag åker till träningen 09.30 där vi sitter och snackar lite lugnt innan vi kör en timmes träning. Lunch vid kl 11, sen blir det hem och göra absolut så lite det bara går att göra till ungefär kl 3 då det pumpas lite musik. Halv 4 är det middag och sen är det full uppvärmning och laddning inför matchen som gäller

Tack och bock!

Signerat, Le Stick

INFÖR SEMIFINALEN

Det är nu 5 dagar kvar till den första semifinalen mot Warta ifrån Göteborg, därför tänkte vi ta en intervju med de högst inblandade varje dag inför matchen. Här kommer den tredje med Johan Sondell.

Vad tycker du om att möta BTK Warta i Semi?

Det känns kul, dom har ett starkt lag på alla positioner men det har även vi.

Vad Kommer vi att få se för match?

Tuffa och jämna matcher med en kokande klack. så folk som gillar spänning borde följa denna match live!

Vad tror du kommer avgöra?

Svårt att säga men jag tror en nyckelmatch är mellan lagens ettor.

Hur är formen nu?

Den är bra känner mig stark mentalt och fysiskt, de brukar vara ett bra tecken att formen är god.

Hur kommer det att se ut med träningen innan?

tränar på som vanligt med pingis och gym. lägger in lite mer servövningar så man får in matchspelet lite extra. Hur ser din matchdag ut, gör du något speciellt? går upp ca 08.45 äter frukost går till träningen 9.45, tränar ett pass på ca 1 timme. sen brukar jag gå direkt och käka lunch innan jag går hem och duschar. sen tar jag de mest lugnt och sover 30-40 min. när jag går och ska käka 15.30 med laget brukar jag tänka på matchen och vilka spelare dom har och hur dom spelar. sen går vi upp till hallen för att värma upp för match.

Tack Ska du ha!

Blomman lämnar Söderhamn!

Inför förra säsongen så berättade pidde att han efter 21 år i Söderhamn skulle lämna staden och flytta hem till Eslöv. Nu kommer nästa smäll för SUIF - Peter "blomman" Blomqvist lämnar Söderhamn efter säsongens slut. Det är det danska förbundet som erbjudit blomman ett fint tränarjobb där han blir huvudansvarig för danska landslaget och deras elitgrupp.
Ett tungt slag för SUIF som nu har tappat två tränare inom bara några år. Blommans flyttlass går nu i sommar efter säsongen är slut här hemma, men då resten av familjen Blomqvist blir kvar i Söderhamn till en början så lovar blomman att han ändå kommer att vara i Söderhamn under ca en vecka i månaden och då kommer han att hjälpa till med träningarna precis som förr.
Peter flyttade till Söderhamn vid 17 års ålder för att kunna satsa fullt ut på bordtennisen, men även denna historia har alltså ett slut och vi alla önskar verkligen Blomman ett stort LYCKA TILL med allt och hoppas att du kommer tillbaka till SUIF en vacker dag!
Signerat Hampus

RSS 2.0