Uppdatering!

Efter veckans otroligt fina vinst på bortamark mot Halmstad med otroliga siffrorna 4-1 så laddar laget om inför nästa hemmamatch som väntar nästa vecka. Viktor Brodd som lyckades vinna säsongens första dubbel med Hampus har bestämt sig för att han vill fortsätta vinna matcher och dubblar. Han sitter nu på ett plan till Tyskland där han kommer träna stenhårt i veckan med Jens Lundqvists lag Werder Bremen för att kunna vinna ännu fler matcher i framtiden.

Resten av laget, Jon och Hampus får nöja sig med att träna här på hemmaplan i Söderhamn, visserligen kommer Hampus att spela TTstar i Halmstad någon gång under veckan. Och Jon får väll försöka rehabilitera sig ännu mer, för nu har vi fått mersmak efter vinsten mot Jörgen Persson. Dags för nästa generation Persson att dominera i pingis Sverige!

Och enligt uppgift så ska Viktor redan hunnit boka in en fikatid med den ständigt fikasugne Jens Lundqvist. Men, men hoppas även ni hinner med att träna något pass där borta! Med ett STORT LYCKA TILL säger jag tackhej.

// Daniel

JAAAAAAAAAAAAAA!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Halmsta-SUIF, 1-4! Herregud vilken vinst, måste berömma Jon Persson, vilken lirare alltså. Från att knappt spela alls på grnd av skada till att smeka av Jörgen Persson med två snabba set. Oj, oj, oj!! Kan bara säga att ibland är det roligare att vara Suifporter än någonting annat.

Matchen i övrigt var också en klar bedrift, Viktor fick göra entré i hagen först och inte mot vilket motstånd som helst utan självaste Jörgen Persson.Det var en match där man egentligen inte förväntade sig säärskilt mycket och första set vann Jörgen enkelt med 11-6, i andra spelade Viktor bättre(enligt siffrorna i alla fall) men lyckade inte hålla i hela vägen och förlorade ett jämt andra set med 12-10. Alltså 1-0 Halmstad.

Andra matchen var det dags för den minst sagt skadedrabbade Jon Persson mot Niklas Rönningborn. En match som på förhand skulle kunna komma attbli jobbig men Jon kämpade på och hade till slut marginalerna på sin sida och vann i skiljeset med siffrorna 12-10,6-11, 12-10. 1-1 är matchställningen.

Hampus dags att få gå in och briljera i Halmstad. Motståndet var Halmstads Kristian Karlsson. En match som jag tycker på förhand känns relativt säker om det nu finns något som heter det inom pingis. Men Kristian bjöd upp till match och det krävdes yttligare ett skiljeset för att skilja på spelarna. Men där var Hampus den starkare och vann till slut med 11-7.

Jörgen Persson- Jon Persson, dubbelt Persson, dubbelt landslagsmän, dubbelt gammal gubbe. I en match där Jon får känna sig klar underfavorit mot den väl meriterade Jörgen Persson. 11-9, 11-9 skrevs siffrorna till när den yngre varianten Persson slog gamle OS-hjälten Persson. Halmstad-SUIF, 1-3!!!!

Dags för dubbel som denna säsong inte riktigt stämt resultatmässigt. Och det såg ut attbli likadant i kvällen match, då första set förlorade enkelt med 2-11. Men i andra set var det ändring och SUIF grabbarna lyckades knipa det11-8 och även skilje vanns med 11-8. Skönt och hoppas verkligen vi kan börja vinna lite dubblar nu!

Halmstad-SUIF, 1-4! Att vinna mot Halmstad på förhand utan Sun Jian och med en skadad Jon Persson kändes så långt borta som Kina känns ungefär. Men jag msäger bara Herregud! Finns troligtvis ingen logisk förklaring till detta mer än att vi har tre otroliga krigare i laget som kommer kämpa på och försöka vinna varje match oavsett under eller överläge!!

//Underbart glada Daniel

Matchrapport Warta-Suif

Den på förhand ganska tuffa matchen slutade till slut med en relativit enkel seger för SUIF- grabbarna, 1-4!

Mattis Karlsson- Viktor Brodd: Kändes på förhand som en ganska viktig match i matchen, eftersom första matchen alltid är viktig och få en bra start. Mattis och Viktor som enligt mig är väldigt jämna spelare, men i denna match visade Viktor att han var den bättre idag och besegrade Mattias med två rappa set till Viktor, 11-8, 11-8. Härlig vinst Viktor!!

Robert Nilsson- Hampus Nordberg: Då var det dags för Hampus att visa vad han lärt sig på landslagslägret i Falköping såhär veckan innan match. Hampus besegrade Robert med 12-10, 12-10 så två jämna set men där Hampus visade att även han var numret för stort för Wartaspelaren.

Magnus Månsson- Jon Persson: Denna match tyckte jag också kändes som en ganska jämn och hård match eftersom Jon inte riktigt lyckats övervinna sina skador helt och hållet. Jon vann första set ganska enkelt med 11-7, då kändes det som Jon skulle ta hem vinsten ekelt men dock så lyckades Månsson vinna andra set med 11-4, men Jon krigade på och tog hem det tredje setet 13-11. Spelar ingen roll med hur mycket man vinner, bara man vinner! Matchställningen nu alltså 3-0 till SUIF!!

Mattias Karlsson- Hampus Nordberg: Denna match måste man säga att Hampus var lite av en favorit men man ska aldrig räkna bort Mattias Karlsson. Men Hampus spelade bra och visade att han ville mer, 11-9, 11-8. 4-0 till SUIF, känns helt otroligt på förhand och ännu en grym vinst för Hampus!!

Magnus Månsson/Robert Nilsson- Jon Persson/Viktor Brodd: 4-0 till SUIF är matchställning och man vet hur det brukar kunna sluta i just denna dubbel med 4-0 ledning. Och likaså idag blev det bevisat att laget som leder med 4-0 förlorar dubbeln. Men det var en väldigt jämn dubbel och sesiffrorna talar sitt tydliga språk, 11-9,9-11, 11-8. Alltså en snöplig förlust i skiljeset för Viktor och Jon men dom ska inte vara ledsna för det eftersom matchen vanns med 4-1 och det är verkligen en prestation i sig.

En härlig vinst såhär matchen efter hemmaförlusten innan "det lilla uppehållet" känns otroligt bra. Nu siktar vi på nästa match som är mot Halmstad 27 oktober nere i Halmstad. Yttligare ne tuff bortamatch väntar och nu gäller det att visa att SUIF och Suifportrarna menar allvar och kommer vara med i toppfajten även iår!! Bra kämpat SUIF!

/ Daniel

Inför Wart-SUIF

Imorgon 18:30 i centrala Göteborg är det dags igen för SUIF att mönstra laget och gå mot ny vinst! Jag har pratat lite med spelarna i SUIF som alla är överrens om att det kommer bli en tuff, hård, jämn och rolig match. Jag började med Jon som inte verkar vara helt 100% i kroppen.

Jon, hur känns formen inför matchen med ryggen och allt?
- Det känns okej, har däremot lite problem med baksidan av låret som inte riktigt vill ge med sig.

Vad tror du om matchen?
- jag tror det blir en jämn match och bra spel där vi förhoppningsvis kommer stå som vinnare när matchen är slut.

Hampus, hur känns formen nu när du tränat med landslaget i Falköping?
-Formen känns bra, det har varit stenhård träning så självklart är man lite trött men det är bara bra det.

Blir det en enkel vinst mot Warta?
- Enkel vinst blir det defenitivt inte, warta är ett bra lag. Har dom fullt lag så är dom ett topplag. Nu gäller det att hitta ett vinnande spår igen och vi är revanchsugna efter den senaste matchen.

En sista fråga Hampus, vad säger du om lagkamraternas fikavanor?
- Dom har problem, har försökt tala vett med dom, att söka hjälp. Men tyvär har det nog gått för långt.

Slutligen är det Viktors tur, vad säger du om dagsformen?
- Formen känns bra! Hoppas vi kommer fram säkert med Knadde bakom ratten. (han kör ju inte lika bra som dig Danne)

Så nu har vi lite koll på grabbarna som åkte tidigare idag från Söderhamn och söderut mot Göteborg. Hoppas att uppdateringarna från svenska bordtennisförbundet blivit lite bättre också, så det blir lättare för oss att följa favoritlaget vårat. Och eftersom jag redan lovat Viktor att jag kommer bjuda han på en latte om han vinner båda sina matcher så säger jag väll så att vinner SUIF med 5-0, då är laget välkommet till Waynes på fredag klockan 13:00 och jag står för kaffet! Åh, Söderhamn!

// Danne

Tuffa tider!

Tuffa tider, för en del, för en drömmare! Nej, nu ska det bli ändring på den dåliga uppdateringen och dåliga ursäkter. Suifportrarna var bedrövliga förra matchen hemma mot Kävlinge men som sagt förbättring utlovas till nästkommande match. Troligtvis kommer det vara någon buss med de allra tappraste supportrarna redan på bortamatchen mot Halmstad.

Jag tror jag kan prata med alla som varit med i Suifportrarna genom tiderna att vi alltid varit den i särklass bästa supporterföreningen inom bordtennis Sverige. Och iår är tanken att vi ska dominera ännu mer och resan dit börjar nu, vi i Suifportrarnas ledning (CREW) kommer att ta nya tag till Halmstad matchen och sedan mot Växjö hemma och visa att vi kommer alltid vara sufiportrar och att vi kommer finnas där i med- och motgång. Och vi hoppas så många Söderhamnare som möjligt kan komma och stötta SUIF och hjälpa Suifportrarna att ta pingisen till nya höjder.

Förra matchen blev det förlust mot Kävlinge, 1-4. Inget roligt resultat och troligtvis var det lite extra knäckande eftersom det var i princip första motgången på över ett år. Och i efterhand tycker jag Kävlinge är mycket bättre än man kanske trott, laget som de mönstrade mot oss var deras bästa lag. Men som sagt, jag ber om ursäkt för den lite frustrerande och ej fungerade klacken senast och ser fram emot nästa match!

//I'm out, Daniel

RSS 2.0