SUIF- Falkenber, 3-2

SUIF tar sin tredje raka seger mot ett top3 plag, och sin tredje raka seger med 3-2 i matcher. Grabbarna i laget är onekligen starka just nu och segern var kvittot av hårt slit även om allt inte gick smärtfritt. Publikrekord för säsongen och en mycket härlig stämning där varenda person i sporthallen hjälpte laget fram till en mycket viktig seger!

Sun Jian - Hampus Söderlund 11-8, 11-4
Blott 16 åriga Hampus stod för hårt motstånd i förstaset då Sun fick ta fram ett bra spel för att lyckas vinna. Andra set gick lite lättare men Sun Jian fick jobba hårt för segern.
"Han tog mina servar bra tycker jag, fast istället så fick jag slita hårt för poäng och det gjorde jag bra tycker jag" Sa Sun Jian

Hampus Nordberg - Guo Kai 3-11, 4-11
Hampus, som slog Guo Kai i bortamatchen mot Falkenberg hade inte skuggan av en chans idag. Guo Kai snärtade in det mesta som gick och Hampus hade inte mycket att sätta emot.
"Nja, inte mycket att säga, chanslös var jag idag. Jag tyckte jag hade bra koll på taktiken som behövdes men Guo Kai spelade betydligt mycket bättre idag och bjöd inte på nåt" Tyckte Hampus

Jon Persson - Lukas Rydén 6-11, 11-4, 3-11
3 väldigt ojämna set där det aldrig blev någon riktig spänning trots att matchen gick till skiljeset. Man kan sammanfatta matchen med att spelarna turades om att spela bra, tyvärr spelade Lukas bra i 2 set och Jon bara i 1...
"Det var en svängig match då Lukas spelade bra i första set och jag i andra. I skilje fick jag en riktig skitstart och därefter kom jag aldrig in i spelet igen" Sammanfattade Jon

Sun Jian - Guo Kai 11-6, 5-11, 11-7
Dagens bästa match, spelarna bjöd på bra och publikvänligt spel. Precis som de senaste gångerna dessa spelare har mötts så lyckas Sun vara den kyligare av de två när det börjar dra ihop sig i slutet av seten.
"En bra match, jag tycker att Guo Kai spelade bra idag men jag lyckades kämpa mig till en seger. Min forehand fungerade bra idag och gav mig många poäng" Sammanfattade Sun Jian

Nordberg/Brodd - Rydén/Söderlund 9-11, 11-4, 11-5
För tredje matchen i rad så får Hampus och Viktor kliva in och spela en dubbel vid ställningen 2-2 i matchen, och precis som de två tidigare matcherna så lyckades dom vinna även denna! En dålig start på matchen och några enkla missar, detta var fram till 5-10 i första set - då vaknade det på senare tid storspelande SUIFparet. Det räckte inte till en setvinst i första set men efter 5-10 i förstaset så var SUIFparet bättre än sina motståndare på det mesta.  
"Viktor spelade riktigt bra idag och det gav oss trygghet i spelet. Vi litar på varandra och har vår spelidé klar för oss" Tyckte Hampus
"Vi vaknade efter 5-10 i första setet och efter det så gjorde vi en riktigt bra match. Mitt spel fungerade väldigt bra idag" Sammanfattade Viktor.

Coach Blommans analyser -
Sun spelade väldigt bra idag, var mer koncentrerad än de senaste matcherna och mer noggrann i spelet.
Mot Hampus Söderlund fick han inte speciellt mycket poäng på sin serve och var tvungen att göra mycket själv medans mot kai så funkade serven kanon och kinesen hade svårt att läsa skruven samtidigt som sun höll spelet uppe och gjorde lite misstag. Sun är på väg mot formen och har tränat bättre senaste tiden.

Hampus kom in helt fel mot kai och hittade inget spel som höll denna gång till skillnad mot förra mötet i falkenberg där hampus styrde spelet och vann. Kinesen var bättre denna gång och gav inte hampus några lägen samtidigt som han spelade bra med sin bh denna gång. Kai är väldigt bra i ledning och betydligt sämre i motgång.

Jon var lite spänd och fick inget flyt i spelet samtidigt som lucas spelade bra och vann en säker seger. Lucas var också betydligt bättre än förra mötet i falkenberg och vann rättvist.
I träningshallen ser det bättre o bättre ut för jon och förhoppningsvis kan stor formen sitta där lagom till slutspelet.

Dubbeln var väldigt bra, speciellt viktors bh spel som var jämnbra hela matchen och gav många poäng. Dubbeln har känns bra  en tid nu. vi har tränat mer också så det är ingen slump.
skönt att vi hittat ett stabilt par som levererar för tillfället.

Matchen får 4 kaffekoppar av 5 möjliga. Falkenberg var bra idag och då känns segern extra bra.


Intervju med diverse Suifare efter segern hemma mot Falkenberg

Seger hemma mot Falkenberg alltså. Här kommer en intervju med bland annat Joel Helker Nygren!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=4310120

RSS 2.0