SM

Imorgon, fredag, är det dags för årets upplaga av Svenska mästerskapen. I år går SM i Eriksdalshallen i Stockholm och SUIF har givetvis ett gäng som kommer att delta. Fredagen består av mixedklassen som kommer att spelas klart redan under dagen, även några omgångar av dubbel och singel kommer att spelas. Under lördagen sätts u-20 klassen igång med gruppspel och slutspel. För de som presterar bäst så väntar det semifinal och finalspel på söndagen, vi får hoppas att så många SUIFare som möjligt kommer att ha väckarklockan ställd för spel även på söndagsmorgonen. Här är de spelare som kommer att representera Söderhamns UIF i helgens SM tävlingar -

Jens Lundquist, är semifinalseedad i singelklassen och är favorittippad i dubbeltävlingen där han spelar tillsammans med landslagskompisen Pär Gerell.
Hampus Nordberg, är förstaseedad i mixedklassen tillsammans med den gamle skolkamraten Marie Persson ifrån Mälarenergi Köping. Han är 8-delsseedad i herrsingel och tillsammans med Viktor Brodd är han semifinalseedad i dubbelklassen.
Viktor Brodd, är kvartseedad i en mycket tuff u-20 klass, och han är tillsammans med Sara Rask ifrån Dänningelanda semifinalseedad i mixedklassen. Han deltar även i herrsingel och dubbel med Hampus som det står här ovan.
Jimmy Jin, gör debut i senior SM och skulle egentligen ha spelat dubbel med Jon Persson, men då han har lämnat återbud så återstår det att se vem han kommer att dubblera med. Han deltar även i u-20 klassen där han får spela gruppspel.
Emil Redlig, kommer att delta i u-20 klassen.
Carl Sundqvist, gör även han debut i dessa sammanhang och kommer att delta i u-20 klassen.
Erik Strid, är reserv till u-20 klassen men åker med och hoppas på att även han få debutera.
Julia Allansson, är även hon reserv till seniorklassen och får vänta på besked om hon kommer till spel eller inte.

Jon Persson som precis har börjat träna efter sitt 3 veckors långa rehabiliteringsprogram kände att han inte vågar chansa och spela utan stannar hemma i Söderhamn och fortsätter med sin rehab och trappar upp sin träning istället för att chansa och spela i helgen.

Förra året slutade med 1 Guld och 3 bronsmedaljer genom att Jens Lundquist vann dubbel tillsammans med Pär Gerell, Viktor Brodd/Jon Persson gick till semifinal i dubbelklassen och slutligen så gick Viktor Brodd till semifinal i u-20 klassen.

Förra året bröts SUIFs magiska svit på 5 (!!!) raka SM guld i u-20 klassen genom i tur och ordning vinster av Johan Axelqvist, Jon Persson x2, Hampus Nordberg, Johan Sondell. I år hoppas vi att guldet kommer hem till SUIF igen!

Vi önskar alla ett stort lycka till!


SUIF-Rekord

Söderhamn segrade den avslutande seriematchen mot jumbon med 3-2 och därmed vann SUIF serien samtidigt som Rekord får spela i Superettan nästa år. Inför denna matchen så behövde SUIF vinna en singelmatch för att vara klara segrare, men i en sömnig och halvt avslagen match så skulle det visa sig att det är svårare än man tror att vinna en enda singelmatch...

Sun Jian - Gavin Rumgay 8-11, 10-12
En match mellan Pingisligans två servare, vilket gjorde att det var ytterst få bolldueller. Så en tråkig match för publiken då spelet bara bestod av serve och attackspel. Sun Jian såg även allmänt ointresserad ut och han hade nog redan tankarna på semifinalen som spelas om några veckor.. Detta tog den uttrycksfulle Gavin till sin fördel och servade fantastiskt bra vilket ledde till segern.

Viktor Brodd - Wang Tong 7-11, 9-11
En match mellan två stycken som spelar öppen pingis vilket gav några fina bolldueller. Wang Tong spelade en snabb och bollsäker pingis vilket Viktor för dagen hade svårt för. Viktor kom inte upp till den nivån han har visat de senaste matcherna och för dagen så mötte han en bättre spelare.

Hampus Nordberg - Simon Arvidsson 11-7, 11-9
En ryckig match där det svängde friskt. Den som servade och returnerade bäst fick komma till attack, vilket oftast ledde till poängvinst. Till slut så var det Hampus som var den som lyckades bäst med det spelet. Därmed var Hampus den som fick äran att spela hem den första seriesegern sedan 1994 till Söderhamns UIF!

Sun Jian - Wang Tong 6-11, 11-7, 14-12
Sun började precis som han slutade den första matchen, med tankarna någon annanstans. På något vis så såg det ut som att han förstod att det faktiskt kan vara roligt att vinna en match, och därmed skärpte han till sitt spel. Wang Tong spelade dock bra pingis och ibland var det svårt att förstå att han denna säsongen förlorat fler matcher än han har förlorat i Pingisligan. Efter ett jämnt skiljeset så var Sun starkast (som vanligt?) efter 10-10 i skiljeset.

Brodd/Nordberg - Robert Eriksson/Arvidsson 11-3, 13-11
SUIFparet fortsatte som de spelat de senaste matcherna, med noggrann och effektivt dubbelspel. Vårdat spel blandat med fina attacker. I andra setet så spelade Rekord-paret upp sig och gjorde matchen spännande. TIll slut så var SUIFarna det bättre paret och lyckades därmed slå in matchbollen och vändingen från 0-2 till 3-2 var klar!

Nu väntar Semifinalspel mot vinnaren av Halmstad och Österlen, den första matchen spelas den 23e Mars, på bortaplan. Den 1 april är det alltså dags för nästa hemmamatch. Välkomna!


RSS 2.0