SUIF "roddar" storverket Carmina Burana

När Södra Hälsinglands orkesterförening (SHOF) arrangerar Carmina Burana med över 100 personer i kören och 65 personer i orkestern fixade SUIF scenbygge, läktarbygge, cafeteria och garderob. En tuff söndag för några SUIFare. Först i kön för att tömma långtradaren på prylar kl. 08.00 var Jon Persson, Hampus Nordberg, Viktor Brodd och Peter " Blomman" Blomquist. Hampus kom direkt från Norge efter en vinstmatch med Modum medan de andra hade tävlingsfritt. Det är detta föreningsengagameng som gör det här laget större än andraplatsen i ligan. Tillsammans med ytterligare några SUIFledare blev det 3,5 timmes jobb under förmiddagen. Lunch, pingisträning, lite vila och tillbaka kl. 17.30 för ytterligare 2 timmars jobb med att packa långtradaren. En applåd för en fantastisk föreställning av kör och orkester och SUIFs "Roddare". Nu väntar nya storverk. Närmast i Markaryd på torsdagkväll.

Härlig inställning gav skön seger

Tre stora glädjeämnen när SUIF fixade två poäng i matchen mot skånepågarna från Simrishamn, Österlens BTK. Matchens lirare Jon Persson som med härligt självförtroende spelade mycket stor pingis med högt tempo och stor variation. "Pang på rödbetan spelaren" An Shu som bara använder den ena sidan av racketen, korta nabbar, vill ha serve och snabb attack. An Shu tog ledningen med 4-0 i andra set men det störde inte Jon speciellt. Med bra koncentration, bra försvar och ett höjt tempo vände Jon till klar setvinst med 11-6. Det är bara gratulera Söderhamnspubliken. Jon spelar för närvarande ett spel som håller hög internationell klass. Extra kul att Jons föräldrar som gjort resan från Norsjö fick se en skadefri Jon i toppform.

Glädjeämne nr 2 var kämpen Hampus Nordbergs vinst mot bollsäkre Peter "Nisse" Nilsson. Hampus hade underläge med 0-2 i set men ett 9-7-överläge i tredje set. "Nisse" vänder till matchboll 10-9. En frustrerad Hampus tar time-out och lyckas vinna det tredje setet med 12-10 efter en mycket spektakulär boll där Hampus från bakplan med ryggen mot bordet lyckas returnera en hög boll som droppar ner på nätkanten. I fjärde och femte setet visar Hampus sin rätta kapacitet och vinner relativt lätt med 11-6 o 11-7. En timeout som ändrade spelbilden totalt. Från ett lätt "byte" med tveksamma beslut och långsamt spel till en "jägare" med stor beslutsamhet och rörlighet. En skön seger för Hampus och en viktig seger för laget. Vändningen ger ett stärkt självförtroende inför framtiden närmast bortamatchen mot Falkenberg på måndag.

Det 3e glädjeämnet är 17-årige Jimmy Jin som debuterade i Pingisligan med den äran. Han fick med kort varsel ersätta febersjuke Viktor Brodd som såg matchen från läktaren. Jimmy som kom direkt från ett veckolångt träningsläger i Köping med svenska juniorlandslaget gjorde ett bra intryck. Trots förlusten mot den ett år yngre Alexander Franzén visade Jimmy att han är på rätt väg. Slagen finns där med bra servar, flippar, aviga backhandöppningar och en fin forehand, men tempo, hårdhet och kyla i avgörande lägen saknas ännu.

Tack för underhållningen och lycka till i Falkenberg! Vi ser redan nu fram emot hemmamatchen mot serieledarna Halmstad BTK den 1 december. Tack alla funktionärer som gjorde arrangemanget möjligt.


RSS 2.0