Intervju med Pinnen!

Pinnen har haft problem med axeln en längre tid. Så vi tänkte checka läget med honom.

1. Hur är läget Pinnen?
- Det är okej i huvudet men i axeln är det sådär.

2. Hur länge har du varit skadad nu?
- 2 månader nu om man räknar med innan jul fast då tränade jag lite grann.

3. Vad är felet med axeln?
- Jag har en kraftig överansträgning som gör att jag inte kan använda axeln som jag vill. Vissa dagar kan jag inte ens lyfta ett mjölkpaket för att det gör så ont.

4. Hur gör du för att bli bättre?
- Jag går på akupunktur och kör rehab övningar för axeln.

5. När kan du åter ta karriären?
- Jag siktar på så fort som möjligt. För jag är rejält spelsugen nu!

6. Du har aldrig vunnit en felhands match?
- Jag tycker jag vinner rätt ofta, mer än jag förlorar. Stämmer ej enligt mig (Jon)

7. Märker att du fikar rätt ofta, Går du aldrig i skolan?
- Jag går varje dag i skolan mellan 08-16. Men det stämmer inte enligt mig (Jon). Pinnen går mellan 10-12 varje dag sen är det fika för hela slanten och det vet alla redan......

Tack för detta pinnen vi hoppas du kommer tillbaka väldigt snart för alla tycker det är jobbigt att fylla vattenflaskorna själva!!

Signerat JP

Intervju med Jens Lundquist

Jens är tillbaka i Söderhamn för träning i några dagar innan det bär av till Tyskland för att på söndag spela ligamatch. Efter hans final i Pro Tour tävlingen i Slovenien så var det dags för en intervju.

Grattis Jens! Hur fungerade spelet tycker du?
Tack. Det fungerade riktigt bra hela tävlingen tycker jag. I finalen så kom jag inte riktigt upp i samma nivå, men samtidigt så spelade Lee Sang Su riktigt bra också, så det kan ha med saken att göra också.

Vilken match spelade du bäst i?
Semifinalen mot Bastian Steger. För att slå en så pass bra spelare så måste man spela bra hela matchen. Han var i final i Polens Pro Tour så det är en bra spelare som man verkligen måste vara på topp för att slå.

Efter denna inledning, siktar du på pro tour finalen?
Självklart måste man göra det. Däremot är det rejält svårt att nå dit. Dessutom så kommer jag inte att spela i Kuwait, vilket är synd då den tävlingen ger dubbla poäng.

Detta var din andra final i en pro tour, förra gången (i Brasilien) så blev ditt racket snott efter matchen. Hur gick det denna gången?
Den här gången gick det bättre, har med mig allt hem! Jag skulle tro att det är en brasse har spelat riktigt bra pingis sedan dess...

Finalen visades på TV i några länder. Du är ju TV van, blir det SUIF och pingisligan när du flyttar hem?
Ja det lär det bli, när jag slutar spela utomlands vill säga. Eller kanske de blir PK Smyg?

8 000 Dollar i prispengar kammade du hem, blir det ett hus i Söderhamn snart för dom pengarna?
Haha, vi får se. I och för sig så får man väl bara en dörr för dom pengarna...

Tack ska du ha Jens

SIgnerat Hampus

Intervju med matchens stjärna

Eftersom matchens stjärna ännu en gång slog Chen Jian tyckte jag det var läge att ha en liten intervju med kinesslaktarn. Det är förstås Hampus Nordberg jag snackar om. Jag tog mig modet att snacka lite med honom.

1. Tjena Hampus, hur är läget idag efter matchvinsten igår?

- Hallå, jo det är fint. Det var verkligen en riktig urladdning igår även fast jag bara spelade 4 set så blev jag ganska trött.

2. Hur förberedde du dig inför kvällens match?
- Efter lunch gjorde jag som vanligt... absolut ingenting. Tillskillnad från övriga dagar tvättade jag för omväxlingens skull. Kanske är det ett seger recept? (Brukar vara Julia som sköter hushållet)

3. Du började mycket bra igår då du avverkade den nyblivna seniorlandslagsspelaren Kristian Karlsson realativt enkelt med 2-0 i set, hur kändes spelet?
- Stabilt. Jag tyckte att jag låste honom i serve och returspelet och det gör mycket.

4. Efter den fina starten, hur trodde du resultatet skulle bli mot giganten Chen Jian som säkerligen var ute efter revansch?
- Jag visste att han är en av de två bästa spelarna i serien så jag kände att jag bara skulle tänka på hur roligt det är att spela och att jag inte hade något att förlora. På så sätt spelade jag ut fullt och det gav resultat.

5. Du har dessutom inte förlorat ett set mot just Rekord denna säsong. Har du speciellt lätt för de?
- Ja det är sant, rätta mig om jag har fel men jag tror faktiskt att jag aldrig har förlorat en match mot Rekord i mina år i SUIF tröjan. Kul, men mot vissa lag går det bättre än mot andra.

6. Enligt mig är du bland de hetaste spelarena i Sverige just nu och du har i serien slagit landslagsspelare som Axelqvist och båda Karlssons. Hur ser du själv på landslaget?
- Jag kan inte göra mer än att vinna mina matcher och jag är verkligen nöjd med min säsong hittills. Skulle jag få möjligheten i landslaget så skulle jag givetvis bli mycket glad!

7. Nästa vecka kommer det att bli en supporterresa till Stockholm då ni möter Spåvägen borta. Det ryktas om att det kommer vara många suifportrar där för att stötta er. Vad säger du om detta?
- Suifportrarna är superhärliga och ställer alltid upp för oss. De är pingissveriges helt klart bästa supportrar så det skulle verkligen bli grymt kul!

8. Hampus, nu till sista frågan. Hur bra är du egentligen med "fel hand"? Ärligt svar i order!
- Jag kan inte påstå att jag är särskilt bra, men den där lilla "Pinnen" från Umeå lägger jag aldrig mot.

Tack Hampus för dina svar och hoppas att dina framgångar försätter trots att du ibland inte svarar sådär jätte ärligt på alla frågor...

Signerat, Pinnen


SUIF - BTK Rekord

Söderhamns UIF – BTK Rekord var en av de tre pingisligamatcherna som spelades under måndagskvällen den 25:e januari. En match som kunde ses som både öppen och stängd beroende på laguppställningarna för de bägge lagen. Ur denna match gick SUIF segrande precis som bortamötet tidigare under säsongen, men denna gång blev vinsten större – 4-1.

Hampus Nor(d)berg – Kristian Karlsson 11-5, 11-4
Hampus ställdes i denna lagmatch lite överraskande upp som etta i SUIF. Denna match såg på förhand ganska jämn ut, men med fördel till Hampus. 18-årige Kristian ”Kalven” Karlsson som gjort en bra säsong hittills hade dock inte skuggan av en chans när Hampus visade upp imponerande spel. Bortalagets junior fick endast nio bollar på två set och publikens förhoppningar om vinst ikväll ökades. Ledning 1-0 till SUIF.

Johan Sondell – Chen Jian 3-11, 5-11
”Soda” gick in mot en av seriens bästa spelare och fick ingen rolig dag på jobbet. Denna match var det bortalagets tur att dominera och detta utgjorde ingen större skräll då Chen Jian har en enormt hög lägsta nivå. Soda kom aldrig in i matchen och mot denna pennfattare gäller det att vara på topp om man ska ha chans att slå honom. Utjämnat till 1-1.

Sun Jian – Christoffer Petersen 11-9, 7-11, 11-7
Vår trea för denna kväll var Sun Jian. Efter Petersens vinst för några veckor sedan mot seriens kvotmässigt bästa spelare Zhao Peng vet man att ingen går säker mot honom. Sun Jian såg trögstartad ut, men vann efter en hyfsat jämn match. Vår hemmakines får ta och lägga i en högre inför slutspelet, men det viktiga var en vinst som nu återigen gav oss ledningen med 2-1 i lagmatchen.

Hampus Nor(d)berg – Chen Jian 11-7, 11-7
Kvällens höjdpunkt nr 1. Hampus går in med gott självförtroende efter att ha storspelat mot Chen Jian på bortaplan i början på säsongen och slagit honom med 2-0 i set. En upprepning av detta var många skeptiska till, men det låg i luften efter att ”Hampe” gjort kalvsylta av ”Kalven” i kvällens första match. Hampus var extremt tät ikväll och missade inte mycket. Efter två perfekta set av ”Hampe” stod han som segrare igen och hejarklacken var helt exalterad. Säsongens bästa match av vår egen formtoppade kexchokladkung och 3-1 till SUIF.

Sun Jian / Jon Persson – Petersen / Karlsson 11-7, 11-7
Kvällens höjdpunkt nr 2. Vår skadedrabbade Jon har inte spelat en pingisligamatch sedan finalen mot Eslöv i våras. Nu fick vi äntligen se honom i pingishagen igen, vilket uppskattades stort av hemmapubliken. Hans dubbelpartner Sun Jian visade stabilt spel medan Jon spelade över förväntan. De besegrade helsingborgarna utan större problem och fastställde slutresultatet till 4-1.

4-1 får anses som ett drömresultat då bortalagets Chen Jian oftast tar två singelvinster. 4 färska poäng gör att SUIF befäster sin andraplats tabellen. Endast fyra matcher i serien återstår och nästa match går av stapeln onsdag den 3 februari då vi möter Spårvägen på bortaplan. Förhoppningsvis kommer grabbarna få stöd hemifrån och känna sig som på hemmaplan i Sveriges huvudstad.


Signerat Patrik


Hampus Nordberg - Chen Jian

Hampus match mot Chen Jian.
Tack Arvid för uppladdningen av videon!





Följ med till Stockholm

Den tredje februari, nästa onsdag, kommer SUIF-portrarna att befinna sig i Brännkyrkahallen i Stockholm för att stötta våra hjältar i mötet med Spårvägen. Du hänger väl med?

Mycket kommer att stå på spel då serien närmar sig slutet, därför hoppas vi att så många som möjligt sluter upp och hejar på SUIF.

För endast 150 kronor får du:

·         Resa (plats i minibuss)

·         Matbit (En sallad med tillhörande brödbit och en 50 cl läsk)

·         Inträde till matchen

Det finns väl egentligen inget att tveka på?

Vill du följa med? Anmäl dig idag eller senast fredagen den 29:e januari till:

·         [email protected]            

·         070-259 70 28

Avresa sker från Idrottshallen onsdagen den tredje februari klockan 15.00. Beräknad hemkomst blir runt 24.00. På hemvägen planeras även ett matstopp för att stilla hungern. Betalning sker innan avfärd från Söderhamn. Anmälan är bindande.

I anmälan ska du även välja mat. Du har dessa sallader att välja på:

Ost och skinka
Räkor
Kyckling
Tonfisk
Kebab
Grekisk

Dryck som serveras:

Coca Cola
Fanta
Sprite
Cola Light
Ramlösa
Ramlösa Citron

Skriv i mejlet namn, mat, dryck, och hur vi kan kontakta dig ifall något skulle bli ändrat.

Signerat Edman


Suif - BTK Rekord

För er som inte kan komma på matchen, följ Suifs match live - här!
Liveeventen startar klockan kvart i sju

Tryck på den här länken.

Lägesrapport med JP

Efter sin comeback som var nu i helgen i stratospoolen så har Jon kommit närmare comeback i a-laget. Vi tar en intervju med honom för att höra hans tankar och åsiktar om sin form.

1. Hur kändes ryggen under och efter tävlingen?
Svårt att säga exakt, även fast jag vet att det viktiga var att ryggen höll så fokuserar man bara på resultatet ändå.. Ryggen kändes ändå bra, inga bakslag och det är inga problem idag, så det är viktigt.

2. Du bad oss återkomma angående hur din form är jämfört med SM-finalen i april, så låt höra?
Det var ju inte riktigt lika bra som under sm-finalen... Timingen är det stora problemet, både när det gäller rörelseschemat och det mesta.

3. Vad tar du med dig ifrån helgen?
Att ryggen känns bra, så nu gäller det att träna mig i form. Dessutom att man aldrig kan lita på att Hampus ska vara vaken och hålla sig sällskap halv 6 på morgonen när man kör bil till tävlingar! Sen vill jag ju bara tillägga att jag och Foppa gjorde comeback samma dag :)

4. Dags för comeback i pingisligan snart?
Det får du ta med blomman

5. Du påstår dig vara redo?
Inte i singel, men i dubbel tror jag att jag skulle kunna bidra lite iaf.

6. Vad tror du om morgondagens match?
Jag tror på vinst, resultatet vet jag inte men vi vinner!

7. Jens Lundquist till final i pro tour tävlingen i Slovenien, vill du säga någonting till mannen som snart köper hus och flyttar hem till Söderhamn? (ingen press Jens, men det är dags nu!)
Det var väldigt roligt, vill verkligen gratulera honom till både framgången i Slovenien och till blivande husköp :)

Signerat Hampus

Suif live

Imorgon spelar Suif i Pingisligan mot BTK Rekord. På den här länken kommer ni imorgon kunna följa matchen live, vad som händer, ställning och så vidare. En liveuppdatering som är bra mycket bättre än svenskabordtennisförbundets.

Matchen kommer att vara tillgänglig strax före matchstart, det vill säga en liten stund före klockan 7.

Klicka på den här länken imorgon(måndag) för att följa Suif Live.


Inför SUIF - BTK Rekord

Då var det dags för pingisliga match igen i idrottshallen, Söderhamn. Denna gång är det skånska BTK Rekord som kommer på besök. Förra mötet lagen emellan slutade 3-2 vinst till grabbarna och vi hoppas på liknande resultat denna gång. Då var det Hampus Nordberg som stack ut lite extra då han besegrade Chen Jian, seriens kanske bästa spelare med klara 2-0 i set. Jag passade på att ställa lite frågor inför returmötet på måndag.

 

Hampus, kan du beskriva känslan då du slog Chen Jian?

- Det var en skön känsla, Chen Jian har slagit dom bästa i världen för några år sedan. Det är klart att han inte är lika bra idag som då, men han är fortfarande en väldigt bra pingisspelare och jag ser det som en fin merit att jag slagit honom!

 

Vad anser du vara lagets målsättning inför matchen mot Rekord?

- Vi går in till varje lagmatch med målet att vinna, när vi väl har tagit 3 matcher så vet vi hur viktig varje extra poäng är så då är det bara att köra vidare! Inget annorlunda blir det imorgon.

 

Du har spelat bra under säsongen, men finns det någon annan anledning som lett till att ni ligger så pass bra i tabellen?

- Alla fyra spelare som spelat hittills har bidragit till alla våra poäng. Vi har tränat på bra en längre tid och det har gett resultat nu. Jag tror inte att jag, Soda och Sun har spelat över vår kapacitet hittills, jag tror att vi är såhär bra!

 

Här bjuder vi på lite höjdpunker från förra matchen lagen emellan.

 

 

Efter vinsten förra gången så överraskade suifportrarna både Hampus och Sun när de kom glidande in i stan runt 4 på natten. Vi hade samlats runt 6-7 personer och trummade på när de anlände och grabbarna uppskattade det mycket!

 


 

Vi tackar Hampus för hans härliga svar och imorgon är det upp till bevis!

Matchstart: 25/1 kl 19.00 A-hallen, Be There!

 

Signerat, Pinnen


Jens Lundquist tvåa i Slovenien Pro Tour!

Då var Jens färdigspelad, och när han var klar så hade han en silvermedalj runt halsen!

I semifinalen slog han duktige Bastian Steger med 4-3 i set, efter underläge både med 1-2 och 2-3 i set så avslutade Jens starkt och vann två raka set med 11-8 och därmed var han klar för sin andra pro tour final i sin karriär. Den förra var i Brasilien år 2003 där det tyvärr blev en förlust mot Chung Chih-Yuan.

Det skulle tyvärr upprepa sig igår, denna gången var det 19 årige koreanen Lee Sang Su som stod för motståndet. 1-4 skrevs slutsiffrorna till och därmed blev koreanen historisk som den första kvalspelaren någonsin att gå hela vägen och vinna en pro tour tävling.

Jag tror att Jens är besviken över sin finalförlust men jag vill tycka att en finalplats i denna tävlingen är riktigt bra gjort!

Så grattis Jens!

Signerat Hampus

Jens i semifinal!

Jens Lundquist spelade ikväll till sig en plats i semifinalen efter att ha slagit ut ryssen Vlasov med 4-2 i set. Jens tog första set, för att sedan förlora två raka set innan han relativt enkelt kammade hem resten!

Semifinalen blir mot tysken Bastian Steger som i sin kvartsfinal slog ut finalseedade Chuang Chih-Yuan med 4-3 i set.
Den matchen blir nog en sevärd match och vi hoppas att Jens fortsätter att kriga på!

Matchstart är 12.45 imorgon.

Signerat Hampus

Jon tillbaka i hagen

Samtidigt som Jens trampar på i Slovenien så kommer även Jon Persson och Hampus Nordberg att kliva in i hagen. Våra duktiga SUIFare ska nämligen spela i Stratospoolen under helgen. Lägg märke till att vår landslagsman Jon ska spela sina första matcher sen SM-finalen förra året mot Eslöv. Det ska verkligen bli intressant och se hur hans form är så jag passade på att ställa ett par frågor till Jon.

 

Hur känns formen?

- Den känns bättre i ryggen än för 2 veckor sen och med det kommer formen av sig själv!

 

Är detta en riktig ”Comeback” eller finns det risk för ännu ett bakslag?

- Hoppas det är en riktig comeback, finns väl alltid risk för bakslag men jag är positiv.

 

Hur tror du att du står jämfört med när du spelade SM-finalen i april som var din senaste tävlingsmatch?

- Svår fråga, du får helt enkelt återkomma med den frågan efter helgens tävling!

 

En final mellan dig och din klubbkamrat Hampus Nordberg skulle nog vara helgens match, vem vinner då?

- Yes, det skulle verkligen bli en mycket sevärd match och Hampus är mycket duktig och jag skulle vilja säga att han är favorit. Det kommer bli en tuff match men jag kommer att gräva upp segern tillslut!

 

Nå, återstår att se hur resultatet kommer att bli. Jon verkar mycket positiv och det är ett gott tecken!  Förutom Jon och Hampus är några av de andra seedade i Herrar Elit, He Haijin, Mikael Ottosson, Thomas Bennborn och Mats Källberg.

 

Övriga SUIFare som är med i tävligen och tampas om pallplatserna är, Emil Redlig, Erik Strid, Carl Sundqvist, Patrik Olsson, Linnea Jansson, Emil Roslund och Emelie Karlsson.

 

Vi önskar Jon och alla andra lycka till i helgen!

 

Signerat, Pinnen


Jens trummar på

Jens Lundquist är den enda kvarvarande svensken i Slovenien. Han bär dock upp Sveriges färger bra, i 8-delsfinalen mot serben Zolt Pete blev en relativt enkel seger. Siffrorna blev 4-1 och Jens är redo för kvartsfinal.

Ikväll kl 19.15 är det dags för kvartsfinal. Där ställs han mot Grigory Vlasov från Ryssland. Enligt uppgift (skyller allt på jon ifall jag har fel!! ) så förlorade Jens senast mot honom, vilket var i en landskamp.

Tuff match men en rimlig chans att nå semifinal, vilket vore en stark prestation!

SIgnerat Hampus


Jens vidare i Slovenien

I herrsingel slog Jens ut Artur Daniel med 4-2. I nästa match väntade Lubomir Pistej, Svk och den matchen vann Jens med 4-1, bra jobbat! Imorgon eftermiddag är det dags för åttondelsfinal mot än så länge okänd.

I u21 förlorade Johan Sondell mot Jung från Korea med 4-0, tre av dem seten var mycket jämna och Johan hade ledning och setbollar i några av dem men han lyckades tyvärr inte vinna något av dem. Därmed är tävlingen slut för Johans del denna gång.

Signerat Matilda


Uppdatering från Slovenien

Jens och Pär Gerell vann dubbeln mot Lucjan Filimon och Ovidiu Ionescu med 3-1 (10, 5, -10, 11) i set. I den andra omgången mötte de Mitja Horvat och Bojan Roposa, Svn och vann även den matchen! Den slutade med 3-0 i set (10, 5, 4) Stabilt!

Mot Tiago Apolonia och Joao Monteiro, Portugal blev det tuffare och de förlorade med 3-0 i set (9, 4, 5)

Johan och Fabian förlorade tyvärr också sin andra dubbelmatch med 3-0.

Imorgon väntar u21 för Johans del, första matchen är kl 11 mot en korean.

Och Jens börjar spela i singel kl 16.15 mot Artur Daniel, Polen.

Lycka till!

Signerat Matilda




Nya tag

Johan mötte Torben Wosik i en gruppfinal nyss. Matchen slutade med vinst 4-0 (6, 8, 7, 8) för Torben Wosik och därmed är Johan grupptvåa och inte vidare till slutspel. Johan säger själv att Wosik var svårspelad och att Johan inte riktigt fick igång sitt spel.

Sondell får ta nya tag och nästa match är dubbel tillsammans med Fabian mot Marko Jevtovic och Zolt Pete, Serbien kl 20.30 ikväll.

U21 har nog inte blivit lottad ännu, återstår att se vem han möter i första matchen!

Jens Lundquist spelar han också i Slovenien men han har inte gått in i turneringen ännu. Jens och Gerell spelar dubbel ikväll kl 20 mot Lucjan Filimon och Ovidiu Ionescu, Rou (Rumänien kanske?)

Vi önskar Suifarna och resten av Sveriges representanter lycka till :)

Signerat Matilda

Vidare i u21

Nu har jag fått mer uppdatering från Johan. I u21 mötte han igår kväll Tomaz Pelcar (slovenien?) och den vann han med 3-1 (4, 10, -8, 7).

Imorse var det den avgörande matchen om vem som skulle gå vidare i turneringen. Där mötte han Patryk Jendrzejewski, en vänsterhänt polack född -90 som tydligen har jättefuskservar. Johan vann också den matchen med 3-1 (6, -2, 8, 11) vilket innebär att han vann sin grupp och nu är klar för slutspel. Bra jobbat!

I dubbel mötte Johan och Fabian Åkerström två slovener, Matic Slodej och Jurij Zdovc. En av dem (vet inte vem) hade Junior-EM-silver i dubbel. Johan och Fabian vann matchen med 3-1 (5, -10, 8, 7). De har aldrig spelat dubbel tillsammans förut men Johan tyckte att de spelade bra ihop!

14.30 är det dags för den avgörande matchen om vem som går till slutspel i herrsingel. Där möter han som tidigare nämnt Torben Wosik, Tyskland.

Håller tummarna för att det blir seger! Lycka till!

Johan skulle försöka uppdatera själv senare ikväll, Internet var tydligen inte det bästa!

Signerat Matilda


Johan Sondell i pro tour i Slovenien

Då är han iväg igen, denna gången är det en pro tour tävling i Slovenien där han ska spela både u-21 och seniorklassen.
Seniorklassen började idag och han har spelat den första matchen. Där skötte han sig utmärkt och vann sin match mot Dominik Habesohn med 4-0 i set. Imorgon väntar gruppfinal och avgörande match om vem som tar sig in i huvudturneringen, den matchen blir mot den rutinerade Torben Wosik från Tyskland.

Imorgon kliver han även in i dubbelturneringen, det gör han tillsammans med Fabian Åkerström, dom möter ett slovenskt par i form av Slodej/Zdovc

Signerat Hampus

Första matchen avklarad

Johan har åkt iväg på pro tour-tävling i Slovenien. Jag pratade precis med honom och fick i uppdrag att rapportera här på bloggen om hur det går för honom.

I gruppspelet mötte han i första matchen Dominik Habesohn och den matchen lyckades han vinna med 4-0 i set (5, 9, 8, 10) och han tyckte att spelet kändes rätt så bra!

Den tredje personen i gruppen är vänsterhänte Torben Wosik som Johan sa var en bra spelare som ligger ganska högt upp på rankingen och det kommer nog att bli en hård match! Johan sa att han skulle ge allt så det bådar ju gott! :)


Johan vann ju den här fina maskoten under veckan som var, hoppas den för honom till seger! ;)

Önskar kämpen Johan Sondell lycka till i fortsättningen av turneringen!

Signerat Matilda


Division 1 Norra

Under helgen har det varit sammandrag här i det kyliga Söderhamn. Det var Division 1 Norra som skulle spelas och SUIFs farmalag, Norrtull BTK var tvungen att ta viktiga poäng för att ha någon chans att hålla sig kvar. Laget bestod av Fredrik Lundqvist, Lin Lan Xiao, Jimmy Jin, Emil Redlig och Emil Roslund. Vi hade alltså förstärkt laget med storspelaren, Fredrik Lundqvist som är proffs i Danmark i deras hösta liga.

 

Norrtull BTK – Kebnekaise BTK 8-2

 

Vi började helgen med att ta emot seriens nordligaste lag, Kebne. Laget på förhand har bra spelare som t.ex Mats Lindmark och Alexander Borovik, men det skulle inte ha sån stor betydelse. I de första matcherna klev XL Lin och Roslund in i hagen. Lin mötte Anders Johansson och Emil den duktiga ryssen Borovik. Lin vann i 3 jämna set medan Emil fick det tufft i sin match och förlora med 3-1 i set. Därefter gick Jimmy Jin och Lundqvist in och båda vann rätt komfortabelt mot D. Söderlund respektive M. Lindmark. I de återstående matcherna innan dubblarna tog vi 3 av 4 möjliga och det såg mycket bra ut när dubblarna skulle spelas. Härligt var det också när det fina spelet försatte i dubbeln när Redlig/Jin vann mot Borovik/Lindmark med 3-0 och Lin/Lundqvist vann med 3-1 mot Krohin/Wikberg och våra första poäng var fixade!

 

Norrtull BTK – Borlänge  BTK 5-8

 

I eftermiddagens match väntade serieledande Borlänge med ankaret Mats Källberg. Källberg hade inför detta sammadrag hela 16-1 i kvot. Första matcherna spelades av båda Emil(s) mot deras finne Toine Soine och Källberg. Det blev tufft för båda och förluster med 3-0. Trots en dålig start kämpade alla spelare på bra och inför dubblarna stod det 4-4 i lagmatchen. Detta efter en mycket tuff match mellan Lundqvist och Källberg som bjöd på många fina bolldueller. Tyvärr klev Källberg ut ur hagen som segrare efter 11-8 i skilje. I dubblarna var det väldigt mycket berg och dalbana och efter två skiljeset var det dalahästarna som drog de längsta stråna. Dock tycker jag att vi åtminstone borde ha vunnit en av två då Jin/Redlig ledde med 2-0, 8-5 mot Soine/Bergvall. Efter dubblarna gick vårat ankare Lundqvist in och vann enkelt med 3-0 medan Redlig fick det tuffare mot Källberg (0-3). Inga konstiga resultat… Dagens två sista matcher utkämpades av XL Lin och Roslund. Lin vann mot Nordqvist men Roslund förlora mot Soine i en stentuff 5-setare. Trots ledning 8-6 i skilje förlorade han, men en mycket bra match av Emil. Eftersom Roslunds match räknas före Lins blev alltså slutresultatet, 5-8

 

Råcksta SK – Norrtull BTK 6-8

 

Söndags morgonmatch var mot Stockholmslaget Råcksta. Detta skulle visa sig bli en tuff match. Roslund börja bra och vann 3-1 mot J. Jacobsson. Redlig hade ledning 2-0 i set mot Simon Linderoth men förlora de återstående 3 seten. Lundqvist gjorde de han skulle och avdankade Martin Alling med 3-0 och följde upp det med en total kross mot Jacobsson. 11-2, 11-4 och 11-3 skrevs siffrorna till. Lin hade förlorat mot Carl Åkerlind som visade upp bra spel och nu stod Redlig på tur. Efter en tung start och matchbollar emot sig vände Redlig och vann de sista seten i en av hans bättre matcher i serien och knep segern med 11-8 i skilje, Starkt!

I dubblarna tog båda lagen var sin och efter det vann Jacobsson mot Redlig medan Lundqvist visar upp hans kvalite och vann enkelt mot Åkerlind. Slutligen vann Lin mot Martin Alling och Roslund förlora en tuff 5-setare.

 

Norrtull BTK – Solna BTK 8-3

 

Eftermiddagens match var denna gång mot ännu ett stockholmsgäng, Solna som ligger 2a i serien. Matchen började ok då Lin vann mot Jonas Nordin men tyvärr förlorade Redlig mot Alexander Drugge efter ledning 2-0 i set och 9-5. Tungt. Ankaret Freddan visade upp bra spel och vann komfortabelt med 3-0 mot Henrik Drugge och följde senare upp det genom att krossa Alexander Drugge med 11-2, 11-2 och 11-4. Redlig hämtade sig efter förlusten och gick in och spelade magiskt och vann med klara 3-0 mot Henrik Drugge medan Roslund vann mot Jonas Nordin. Dagens konstigaste match var mellan Lin Lan Xiao och Per-Erik Eriksson men Lin drog det längsta ståt och vann med 11-9 i skilje. I dubblarna tog lagen var sin ännu en gång och dagens sista match skulle utkämpas av XL Lin och Alex Drugge. Lin var ännu en gång stark i skilje och vann med 11-6 och 2 poäng var säkrade.

 

Norrtull lyckades alltså spela hem 6 av 8 möljiga poäng och nu ligger vi 7a på sämre matchskillnad mot Kebne inför det sista sammandraget i Stockholm. Bra Jobbat!

 

Kvoter under helgen


Fredrik Lundqvist 9-1

Lin Lan Xiao         9-1

Jimmy Jin              2-0

Emil Redlig           2-6

Emil Roslund        3-7

Dubbel                 4-4

 

Det sista vi vill säga är ett stort tack till Fredrik Lundqvist som ställde upp och var ett stabilt ankare i helgen, Tack!

 

Signerat, Pinnen


Intervju med Piff och Puff

SUIFs knattar adam och anton har det gått bra för i år. Därför blev det nu en intervju med dom små talangerna.
Vi börjar med Adam:
Hur var det att spela talangjakten?
- Det var kul. Det kändes bra när jag spelade och hade inga riktigt rejäla svackor. Kul att vinna!

Hur har säsongen varit?
- Den har varit bra, kul med tävlingar och serien. Ska bli kul i Halmstad på SM. Många bra spelar och att spelare från klubben ska dit.

Din pappa är en känd kaffedrickare, har du börjat dricka än?

- Jag har smakat några gånger. Men han tycker att det är viktigare att jag lär mig att brygga kaffe så det kan jag utan problem. Brygger kaffe varje dag åt honom.

Hur mycket tränar du?
- Jag tränar väll varje dag och tävlar på helger. Håller bara på med pingis så blir nog att träna i sommar också:)

5 rappa:
Fotarbete - regelbundet
Låda - vanligt
Fiska - uppstuds
Semester - läger
Brygga kaffe till pappa på morgonen - sovmorgon

Nu över till Anton:
Hur gick det på talangjakten för dig?
- Det gick bra. Var lite för mycket upp och ner men jag är nöjd.

Hur har säsongen varit?
- Den har varit bra. Jag har utvecklat alla delar i spelet. Vinner mer på serve.

Hur mycket tränar du?
- 4 dagar i veckan och tävlar på helger.

5 rappa:
Fotarbete - regelbundet
Låda - vanligt
Fiska - Uppstuds
Semester - läger
Träna - tävla

Självklart önskar vi grabbarna lycka till framöver. Båda har fin talang och gillar att träna och vi ser fram emot att se mer av dom i framtiden.

Signerat, redlig

Växjö - SUIF

Precis som det varnades så blev det en tuff match mot nykomlingarna Växjö. År 2010 andra förlust blev facit när matchen var färdigspelad, 3-2 till växjö blev resultatet.

Zhou Xin - Hampus Nordberg 16-14, 10-12, 11-9
En oviss match som kunde slutat hur som helst. När Hampus fick spelet som han ville så var matchbilden bra och en seger låg nära till hands. Dock så var kinesen inte långsam att ta tillvara på de lägen som bjöds och tyvärr var det de som hände vid 9-9 i skilje efter att Hampus hämtat igen ett 5-9 underläge. Nära en fin start som i efterhand verkligen hade behövts.

Andreas Törnkvist - Sun Jian 11-9, 11-7
I höstas så avfärdade Sun denna matchen enkelt, då var Sun aggresiv och alert medans "törna" såg trött och seg ut. Samma visa var det denna gången, fast tvärtom. Törna fick spelet dit han ville och Sun blev stressad och väldigt passiv. Trots de relativt jämna siffrorna så var Sun inte direkt nära.

Joachim Bachstätter - Johan Sondell 12-10, 6-11, 10-12
Den avige Bachstätter vände i första set ett 6-10 underläge till seger och då såg det illa ut för soda och suif i lagmatchen. Soda var dock stark och vände på matchen och avgjorde på sin andra matchboll. Fina dueller och hårt slit gav Johan en viktig vinst.

Zhou Xin - Sun Jian 7-11, 11-13
På förhand kändes detta som en jobbig match med tanke på att Sun förlorade deras möte 10 dagar tidigare i Växjös egna tävling, och med tanke på Suns tidigare match under kvällen. Sun spelade dock upp sig betydligt och nog servade han upp sin landsman till månen ibland...

Törnkvist/Bachstätter - Hampus/Johan 11-6, 11-4
Efter ett upphämtat underläge i lagmatchen och våra tidigare dubbelmatcher i bagaget så kändes denna matchen bra på förhand även om vi visste att vi skulle möta ett duktigt dubbelpar. När väl matchen började så var det inte mycket alls som stämde, enkla missar och snällt spel gjorde det enkelt för Växjöparet att dominera matchen. Inte bra alls och nu blir det marsch till träningshallen för att hitta tillbaka till det forna dubbelspelet.

Slutresultat 3-2 till hemmalaget, bortaturné mot Halmstad och Växjö så är 5 poäng godkänt även om det alltid är surt att förlora.

Nästa match är hemma mot Rekord den 25e Januari, då väntar fullt ös!

Signerat Hampus

Växjö - SUIF

Då var det dags för bortaturnéns andra och sista match, och den är mot nykomlingarna Växjö. Förra mötet mot dom var hemma i Söderhamn och den slutade med en vinst för oss med hela 5-0, detta efter att Växjö egentligen bara var nära i en av alla matcherna.

Växjö befinner sig nu på en 9 plats med en match mer spelad än Österlen som ligger sist. Tabelläget och förra mötets övertygande resultat kan göra att denna match låter enkel, men så är det inte! Växjö har förstärkt med en kines vid namn Zhou Xin som har övertygat sen han kom till Sverige. Även den gamle räven Magnus Wahlgren förväntas ta en plats i laget, det gjorde han inte i förra mötet.

En tuff match men vi siktar givetvis på ytterligare en seger, jag gissar även denna gången med 3-2.

Signerat Hampus

Halmstad - SUIF

Då var den andra matchen år 2010 avklarad, och den slutade med vinst 3-2!

Matchen sattes igång med att Halmstads veteran Wang Jianfeng, 43 år gammal, mot Hampus Nordberg. En mycket trevande start gjorde att wang kammade hem setet med klara 11-2. Andra setet blev betydligt jämnare då Hampus spelade upp sig, 3 setbollar räckte inte utan när Wang fick sin andra matchboll så avgjorde han - 14-12.


Fredrik Håkansson - Sun Jian 11-6, 5-11, 9-11.
En match med många ansikten, en bra start av Sun för ett sedan tappa 8 bollar i rad vilket gav "figge" första set. Andra set gick som i början av första, stabilt spel av Sun vilket gav setseger. I skiljeset blandades fina bollar med många turbollar, då främst för vår gode kines. 11-9 efter att fått läge efter båda sina servar vilket var lite konstigt då figge annars hade bra koll på Suns servar och inte hade några större problem med suns spelstil. Därför en ännu starkare seger!

Wang Yin Zhou - Johan Sondell 11-9, 7-11, 9-11.
En bra pingismatch med många fina dueller. En jämn match som visade sig skulle vara väldigt viktig för slutresultatet i lagmatchen. Soda klarade av Wangs kluriga servar bra och kunde därav komma till attack oftare än sin motståndare. Sodas bästa match för säsongen och en bra skalp av soda!

Wang Jianfeng - Sun Jian 2-11, 6-11.
Inte ofta kan en match mellan lagens båda ettor sluta med en sån klar seger! Sun hade inga som helst problem att läsa Wangs spel och gav inte honom en gnutta chans! Bra serve-returspel för att sedan komma på med välplacerade smashar!

Håkansson/Wang - Hampus/Soda 11-7, 3-11, 11-9
Ännu en match som avgjordes med 2 bollars marginal i skiljeset. En tuff start för suifarna som hamnade under direkt i första set och fick aldrig riktig kontakt. I andra setet fungerade det mesta och därav en säker setseger.
I skilje och sista setet för kvällen så hamnade vi i underläge direkt med 3 bollar. Den ställningen höll sig fram till 9-6, då suifarna tog 3 raka bollar till 9-9. Efter de 2 nästföljande bollar som lika gärna hade kunnat gå till oss så var matchen slut och slutresultatet fick denna kväll bli 2-3 till SUIF.

En vinst med 3-2 mot Halmstad är ett bra resultat med tanke på vilket slagkraftigt lag Halmstad har. Även om det alltid känns tungt att förlora sista matchen. 2 vinster med 11-9 i skilje och en förlust med samma siffror så får detta resultat ändå ses som rättvist. En ganska välspelad lagmatch som jag tror att de 138 personerna i publiken inte ångrade att dom gick på.

Suifportrarna saknades även om vi klarade oss fint på egen hand.

Signerat Hampus

Inför Halmstad - SUIF

SUIF har styrt kosan nedåt i landet igen. På denna resa så blir det två stopp. Det första stoppet är i Halmstad.

Halmstad kommer med bra självförtroende till matchen efter vinst mot Falkenberg. SUIF förlorade senast mot Eslöv med 1-4 och är i behov av poäng och en vinst igen.

Senast lagen möttes så vann SUIF med 3-2. Nytt för denna match är att Halmstad förstärkt med Wang jian Feng.

SUIFportrarna kommer inte att vara på plats men Hampe säger att det inte kommer att påverka.
"vi har bra sammanhållning och kommer vara lika taggade som alltid. Vi kommer att heja på varandra bra på bänken".

Notiser:
Senast servade Soda Figge till månen, vi hoppas på det idag igen.
Wang Yin Zhou var helt rasande senast efter matchen mot Sun Jian. Vi hoppas på det idag igen.
Jon rör på fötterna!
Jens är i stan, då blir det FIKA.

Signerat, Redlig


Adam Talangjaktsvinnare!

Adam Blomqvist, 11 år, vann idag talangjakten!

Talangjakten är en tävling för 11 åringar eller yngre, den har en hög status där det är en uttagning av de 48 spelare som ska få delta.
För att urskilja spelarna så började tävlingen med att 6 stycken grupper skapades med 8 spelare i varje där alla mötte alla. De 2 bästa i dessa grupper skulle där gå till ett a-slutspel, 3-4 till b-slutspel osv.

Anton Hjort som var SUIFs andra bidrag till tävlingen slutade 3a i gruppen efter att ha förlorat andraplatsen pga inbördes möte då en spelare till precis som Anton bara hade förlorat två matcher. Därefter väntade alltså b-slutspel och spel om platserna 13-24. Där trummade Anton på rejält och vann alla matcher fram till finalen där han förlorade i skiljeset. Alltså blev hans slutplacering en 14e plats. En bra insats av vår Puff junior, Anton Hjort!

Piff junior, Adam Blomqvist, rivstartade genom att vinna sin grupp utan att förlora en match, dvs 7-0 i matcher. Därefter väntade ytterliggare ett gruppspel som innehöll 6 spelare. Han fick där en tuff start när han fick möta Sverige ettan ifrån Spårvägen, Omid Khosbakt, där han torskade hårt i skiljeset. Vidare fint spel resulterade i en andraplats i gruppen som innebar semifinal!
För motståndet i semifinalen stod Oskar Pihlsgård ifrån spårvägen, Adam trummade på och tackade efter matchen som segrare efter 3-1 i set.
Finalenmotståndare blev lite oväntat Conrad Åmark från Kristianstad i sin semifinal slagit ut tidigare nämnda Omid. Adam visade ingen respekt och när han slog in matchbollen så skrev han in sig i SUIFs historiebok som den första Söderhamnsspelare att vinna denna fina tävling!

En nyttig tävling som defenitivt varit utvecklande för Adam och Anton. Vi gratulerar både Anton och Adam till fina prestationer och vi hoppas att vi kan få till en intervju med lill-piff och puff senare i veckan!

Signerat Hampus


Spelar och lag- statistik genom åren

Här kommer lite rolig statistik om spelarna genom deras säsonger i SUIF-tröjan!


Statistik för SUIF i Elitserien/Pingisligan genom åren

 

Söderhamns UIF

 

Säsonger: 33

Spelade matcher: 477

Vinster: 251

Oavgjorda: 84

Förluster: 142

 

Total matchkvot i elitserien genom åren

 

´                                        Matcher

Jian Sun                              39-17

Hampus Nordberg              37-38

Johan Sondell                     33-40

Jon Persson                         84-73


Vinst av set vid ställning 10-10


´                                        Matcher´        Utfall %

Hampus Nordberg              1 av 2            50,00%

Jian Sun                              1 av 4            25,00%

Johan Sondell                     1 av 5            20,00%

 

Vinst efter 1-1 i set i pingisligan


´                                        Matcher´        Utfall %

Jian Sun                              5 av 7            71,43%

Hampus Nordberg              2 av 4            50,00%

Johan Sondell                     2 av 6            33,33%


Vinst efter ledning med 1-0 i set


´                                        Matcher´        Utfall %

Jian Sun                              8 av 9            88,89%

Hampus Nordberg              4 av 5            80,00%

Johan Sondell                     3 av 4            75,00%


Vunna matcher som borta lag

 

´                                         Matcher

Jian Sun                              26 av 39

Hampus Nordberg              14 av 26

Johan Sondell                     12 av 36

 

Noterbart är att våra spelare vinner väldigt många matcher om de får en bra start och ledning med 1-0 i set. Dessutom vinner de många matcher på bortaplan, (speciellt Sun) och det bäddar gott inför veckans två borta matcher mot Halmstad och Växjö. Så vi önska Hampus, Sun och Soda lycka till och hoppas de får bra starter i matcherna!

 

Statistisken är hämtad från, http://www.ttstat.se/

 

Signerat, Pinnen


Vad hände på matchdagen?



Bättre sent än aldrig.
Anledningen till att det inte var någon extraläktare mot Warta var att snön kom och läktarna "begravdes" nästan.
Så på matchdagen mot Eslöv så samlades sex tappra suifportrar klockan tolv utanför a-hallen och började att skotta fram läktarna.
I 15 minusgrader (väldigt varmt om man jämför med dem två tidigare dagarna) så skottade vi på i lite mer än en timme.
När vi väl fått fram första läktaren så fick vi acceptera att vi inte orkade skotta fram sista läktaren.


SUIF - Eslöv

Då har serie finalen spelats hemma i detta kyliga Söderhamn. Det var formstarka Eslöv som kom på besök från ett lite varmare Skåne. Eslöv ställde upp med landslagsmannen Johan Axelqvist, Mattias Stenberg och seriens bästa spelare Zhao Peng.

 

Kvällens första match skulle utkämpas av landslagsmännen Johan Sondell och Johan Axelqvist. Axel har visat bra form och förra helgen lyckades han vinna mot SUIFs tysklands proffs Jens Lundqvist i Värendsspelen. Soda hade laddat upp med landslagsläger i Halmstad tillsammans med Axelqvist så en spännande match på förhand. Soda började segt i första set och halkade efter med 1-5. Han jobbade sedan in sig i setet och klev fram till 6-5 men vid ställning 9-9 gjorde tyvärr Soda en servmiss och Axel tog vara på gratischansen och vann setet med 12-10. Andra set fick Soda en dålig start och underläge 6-2 som tillslut blev 11-6 och förlust 0-2 i set.

 

0-1  i matchen

 

I andra matchen skulle SUIFs Hampus Nordberg kliva in för att möta seriens bästa spelare, Zhao Peng. Mycket tuff match för Hampe och första set blev tufft och torsk 11-5. Andra set fick Hampus en fin start efter fina publikbollar och gick fram till 8-5 som tillslut blev 11-7 till Hampus och plötsligt tändes det till i publiken och i klacken. Tyvärr visade Zhao upp lite för bra spel i skilje och knep segern med 11-6 och vann med 2-1 i set.

 

0-2  i matchen

 

Sista matchen innan paus var mellan vår mycket duktiga kines Sun Jian och Mattias Stenberg. Stenberg som spelat otroligt bra i Värendsspelen där han vann elitklassen genom att slå bland annat 3 av seriens bästa kineser. Mattias spelade också bra i första setet och knep det med 11-9 mot en lite passiv Sun Jian. Men visst skulle Sun visa upp att han är den bättre spelaren. Setvinster i de två följande seten med 2 x 11-6 betydde säker matchvinst!

 

1-2 i matchen och paus.

 

Första matchen efter paus är som alltid mellan lagens ettor. Denna gång hade SUIF valt att ställa Sun som 3a så denna match var alltså mellan Johan Sondell och Zhao Peng. Zhao började ännu en gång mycket starkt och ryckte ifrån till 9-4 som blev 11-4 till kinesen. I andra set gick Soda in mycket starkt och fick en 4-0 ledning efter ett par snygga och hårda slag. Sedan lyckades han vinna setet med 11-8 och tvingade fram ett skilje och där kan allt hända. Tyvärr visar kinesen ännu en gång upp lite för bra spel och vann skiljesetet rätt komfortabelt med 11-4.

 

1-3 i matchen

 

I dubbeln ställde SUIF upp med Hampus Nordberg/Sun Jian mot Eslövs Johan Axelqvist/Mattias Stenberg. SUIF som hela säsongen varit mycket duktiga i just dubbel och endast förlorat en match gick in som favoriter. Tyvärr kom Sun inte upp i sin nivå i denna match och missade för tok många första öppningar och det håller inte på denna nivå. Torsk med 2-1 i set och slutresultatet var fastställt, 1-4.


Signerat, Pinnen

 


Seriefinal

Ikväll kl 19.00 smäller det i Söderhamns sporthall i en seriefinal mellan förra årets SM-finalister, SUIF och Eslöv.
I det tidigare mötet i November bröt SUIFarna Eslövs grymma hemmafacit, kan vi skicka hem dom till Skåne med ytterliggare en förlust? Tufft lär det bli då Eslövsspelarna visat fin form och lär vara revanschsugna efter det laddade mötet nere i Eslöv.

19.00 i Söderhamns sporthall - be there!

Inför SUIF-ESLÖV

Imorgon så fortsätter pingisligan. SUIF möter då regerande mästarna Eslöv.
Eslöv ställer förmodligen upp med Zhao Peng, Johan Axelqvist och Mattias Stenberg.
Under helgen som var så visade Johan Axelqvist bra form när han gick till Semifinal i Växjö och vann mot Jens Lundqvist. Ännu bättre var Mattias Stenberg som vann allting.
Eslöv är förmodligen väldigt revanschsugna sen förlusten mot SUIF tidigare under säsongen.

Hur känns det inför matchen Hampus?
-
Det känns bra. Alltid kul att spela mot Eslöv och tror att det kommer att bli mycket fajt.

Hur vore det att möta Axel igen?
- Det vore kul. Tror det kan bli en bra publikmatch.

Säsongen har gått bra hittills, hur ska ni göra för att hålla er i toppen?
- Det är viktigt att fortsätta åka skridskor hahaha. (hockeycitat)

Hur avslutades 2009?
-
Det blev att ta det lugnt med familjen och även åka till Göteborg.

Blomman, vad tror du om matchen mot Eslöv?
- Det kommer att bli hårt. Eslöv är nog ute efter revansch och deras spelare har visat bra form. Uppställningarna kan bli viktiga.

Patrik Olsson:
Det kan gå hur som helst.

Imorgon klockan 19.00 på a-hallen, be there!

Signerat, Redlig

made by Patrik Olsson


RSS 2.0