INFÖR SEMIFINALEN!

Det är nu 6 dagar kvar till den första semifinalen mot Warta ifrån Göteborg, därför tänkte vi ta en intervju med de högst inblandade varje dag inför matchen. Här kommer den andra med Jon Persson

Vad tycker du om möta BTK Warta i Semi?
Tycker att Warta är det bra lag med en väldigt bra kines. Har höjt sig många procent med Gummi laget.

Vad Kommer vi att få se för match?
En jämn tillställning med många bra matcher. Tycker att det brukar bli bra spel mot Warta och tuffa matcher. Hoppas bara att det kommer mycket publik.

Hur är formen inför matchen?
Jag känner mig bättre och bättre, har kunnat träna bättre nu på slutet. Sen tycker jag att det är bra fart på träningarna från alla håll, så det ser väldigt bra ut.

Tror du att det blir så jämt att dubbeln avgör?
Det kan mycket väl tänkas. Vi har bra kvot i dubbel vilket känns skönt.

Hur ser din matchdag ut, gör du något speciellt?
Kliver upp vid 08.20 äter frukost åker till träningen vid 09.30. Tränar ca en timma. Dom andra brukar äta lunch medan jag går och tar en macka på något fik, har gjort så alla år jag spelat här. Sen åker jag hem och vilar lite. Brukar alltid lyssna på musik precis innan jag åker för att äta med laget 15.30.
Lyssnar alltid sist på U2 (Beautiful day)
Sen är det uppvärmning som vanligt. Och laddning inför match.

Tack Ska du ha!
Det var så lite så


Middag innan match!

På semifinal dagen 6e april så kommer SUIFportrarna att gå till restaurang krysset och äta en pastabuffé.
Vi samlas klockan 17.00 vid idrottshallen och går sen gemensamt till krysset. Där äter vi och snackar lite innan matchen.
Alla som vill är välkomna att vara med. Anmälan sker senast lördag 3e april klockan 12.00 på mail till [email protected]

signerat, musen

Inför semifinalen!

Det är nu 7 dagar kvar till den första semifinalen mot Warta ifrån Göteborg, därför tänkte vi ta en intervju med de högst inblandade varje dag inför matchen. Här kommer den första!

Sun Jian, eller ska vi säga Sol-Janne?
Jag tycker om Sol-Janne, nu börjar de flesta kalla mig det så jag tycker det är roligt och trivs med det, haha!

Nu till semifinalsnacket, vad tycker du om Warta som motståndare?
Warta är ett bra lag, jag ser det lite som 50-50. Den nya, Stephensen har gjort laget mycket bättre.

Vad kommer att avgöra matchen?
Det jag tror blir avgörande är de lag vars etta vinner sina två matcher, de laget kommer att vinna!

Hur är formen?
Jag har väldigt stora problem med ett öga, "OF COURSE problem". Just nu känner jag mig inte i toppform, men lite mer träning inför matchen så kommer jag att spela jättebra!

Hur kommer du att träna nu fram till matchen?
Jag kommer att träna på hårt nu, vilodag på lördag annars blir det hårt med både pingis och gym.

Hur ser din matchdag ut, gör du något speciellt?
Jag kliver upp kl 8, sen blir det frukost och lite av varje innan jag går till träningen till 9.30. Tränar i ca en timme. Sen blir det lunch på krysset, sedan försöker jag sova lite och gör mest ingenting fram till 15.30 då laget samlas och äter igen. Sedan börjar uppladdningen inför matchen med uppvärmning och sånt..

Tack ska du ha!
Varsågod, vi höös!


Intervju med Kristian Präst

Under veckan har Kristian Präst från Västerås varit här på prao och tränat med oss, så jag passade på att ha en kort intervju med honom.


Tjena Präst, vad gör du nu?

– Jag sitter och äter godis och kollar på Champions League semifinalen mellan Bayern och United

 

Hur har träningen varit hittills i Söderhamn?

– Den har varit riktigt bra med grym kvalite på träningen!


Är du nöjd med din insats i Ungdoms SM i Helsingborg?

– Nja, sådär. Jag tycker jag borde ha slagit Kevin Siu i första omgången där jag spelade riktigt bra och hade en 2-0 ledning i set och 7-3 i tredje.

 

Har du några planer om att börja här i Söderhamn till gymnasiet?

– Ja det går tankar om de och kommer förmodligen bli så!

 

Hur är det att bo är hos mig?

– Det har varit kul och gått bra. Inga fel och han är grym på att laga stekt korv med bröd, haha.

 

Signerat, Pinnen


SM Söndag

SUIF hade inför söndagens spel tre spelare kvar i tävlingen. Efter dagens kvartsfinaler så ser det ut som följer -

Adam Blomqvist fick det tufft mot duktige Anton Källberg som varit i Söderhamn för att träna flertalet gånger. Siffrorna blev 0-4 till Källberg. En bra tävling av Adam!

Erik Strid som gjort det bra genom att gå till kvartsfinal fick som väntat det tufft mot Mariedals pingisligaspelare Hampus Söderlund. Även här 0-4 men Erik kan vara nöjd med sina resultat.

Jimmy Jin fick sin revansch mot Johan Hagberg ifrån Spårvägen i sin kvartsfinal. På topp-12 så förlorade Jimmy en tuff 5-setare mot Hagberg, denna gången lyckades pinnen vinna med 4-2 i set efter att ha legat under med 7-10 i sista setet och vänt det till en 12-10 seger, starkt!
Senare möter han Alexander Franzén, kom igen nu pinnen!

Signerat Hampus


SM Lördag

Pojkar 12 dubbel så vann Adam och Anton sin 8-delsfinal i skiljeset, därefter tog det stopp mot paret som nu är i final - Berglund/Khoshkahkt.
I pojkar 12 så trummar Adam på, efter att ha vunnit sina matcher med 4-1 resp. 4-2 så är han nu i kvartsfinal där han ställs mot Anton Källberg.
Anton Hjort fick spela b-slutspel då han inte gick vidare ur gruppen på fredagen, där fick han en tuff lottning och ställdes mot William Ström. Där blev det förlust med 1-3 i set. Ström vann sedan hela b-slutspelet.

Emelie Karlsson hade det tufft i första slutspelsomgången i flickor 15 där hon fick möta Karin Lundin, 0-4 och tävlingen är tyvärr slut.

I pojkar 15 så spelade Carl Sundqvist b-slutspel, där fick han w-o i första matchen innan han fick möta Marwin Johannisson som blev för tuff, förlust 1-3 och Carls SM var tyvärr slut.
Erik Strid hade en bra dag då han i första matchen vann med 4-0, för att sedan slå Marcus Olovsson med 4-2 i set. Jag citerar pinnen " Erik spelade briljant!" Det låter som att Erik gjorde helt ok ifrån sig iaf :) På söndag väntar kvartsfinal mot förstaseedade Hampus Söderlund.
Jimmy "pinnen" Jin är även han i kvartsfinal efter att ha vunnit båda sina matcher. Den första matchen blev dock en riktig rysare, 11-9 i sjunde och avgörande set mot Alexander Lundh. Andra matchen gick mycket lättare och slutade med en 4-0 seger mot Nisse Lundberg. I kvartsfinalen ställs han mot Johan Hagberg.
I dubbeln så blev det förlust i andra omgången för Erik och Jimmy efter att ha förlorat i skiljeset mot Ahlander/Olofsson.

Kom igen nu!

Signerat Hampus

Dag 1 på SM

Då var första dagen av ungdoms SM med klasserna flickor och pojkar 12 och 15 avklarad.  Detta med blandade resultat av våra SUIFare på plats.

Emelie Karlsson kom 2a i sin grupp i flickor 15 efter att ha förlorat mot gruppsegraren Emma Johansson från Rekord men vunnit dom två övriga matcherna. Imorgon så spelar hon första slutspelsmatchen mot Karin Lundin som är kvartsfinalseedad. I dubbelspelet så lottades hon och Victoria Wärngren mot toppseedade Engelson/Bergström Ängby, där det blev förlust med 1-3 i set.

Anton Hjort tog en bra seger mot Theodor Wadsten ifrån Riddaren, dock så förlorade han de två resterande matcherna och slutade därför 4a i sin grupp i pojkar 12. Anton och Adam Blomqvist vann sin första dubbelmatch mot ett par från Spårvägen med 3-1 i set.

Carl Sundqvist lyckades tyvärr inte alls i sin grupp i pojkar 15 utan förlorade sina matcher. Efter att Carl och Anton Hemlin förlorat sin kvalmatch i dubbelspelet med 1-3 i set så är Carl tyvärr färdigspelad i detta SM.

Jimmy Jin och Erik Strid stod båda över gruppspelet i pojkar 15 och kliver imorgon in i slutspelet. Däremot så fick dom spela en dubbelmatch idag och den lyckades dom planenligt att vinna.

Imorgon fortsätter spelet och vi hoppas på fina resultat!

Signerat Hampus 


Ungdoms SM i Helsingborg

Imorgon börjar ungdoms SM i Helsingborg, denna gången är det klasserna pojkar/flickor 12 och 15 som står på schemat. Söderhamn har 6 spelare på plats.

Flickor 15 ställer Emelie Karlsson upp i, imorgon inleder hennes gruppspel. I flickor 15 dubbel ställer hon upp tillsammans med Victoria Wärngren ifrån Sunnersta.

I Pojkar 15 deltar Jimmy Jin, Carl Sundqvist och Erik Strid. Där är Jimmy kvartsfinalsseedad och siktar där högt och hoppas på medalj. Även Erik är seedad och går även han in direkt i slutspelet, han är seedad att gå till 8-del. Carl kliver in i gruppspelet imorgon bitti.
I dubbelklassen så spelar Jimmy och Erik med varandra och är där semifinalsseedade och siktar givetvis på en medalj! Carl ställer här upp tillsammans med Anton Hemlin ifrån Mörsil.

I Pojkar 12 har vi Adam Blomquist och Anton Hjort. Adam som tidigare denna säsong vann talangjakten för 11 åringar är här kvartsfinalseedad. Anton går in som oseedad. Båda dessa grabbar har ett år kvar i denna klassen men detta blir nyttig erfarenhet för dom båda!
I dubbelklassen är grabbarna kvartsfinalseedade och ska bli intressanta att följa.

Vi önskar er alla lycka till och kämpa gärnet!

Signerat Hampus 

Kvartsfinal

Den 6 april så kliver SUIF in i semifinalen på hemmabord i Söderhamns sporthall. Vilka vi får möta är ännu inte klart, men ikväll tog Warta ifrån Göteborg ett stort kliv närmare semifinalen efter att ha slagit serie-treorna Falkenberg på hemmabordet i Göteborg. Segersiffrorna blev till slut 3-1!

Warta                     -        Falkenberg
Jiang Chang Hong    -   Magnus Månsson  6-11,11-7,10-12,11-5,15-13
                       
Mattias Karlsson       -   Guo Kai               4-11, 10-12, 8-11
                                            
"Gummi" Stephansen -  Lukas Rydén         11-8, 7-11, 11-6, 11-7
                                    
Jiang Chang Hong     -   Guo Kai                13-11, 11-5, 11-8
                                            


Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre matcher och nästa drabbning blir på lördag då matchen direktsänds på TV4 sport, tiden är jag osäker på men bör väl vara samma som förut, dvs 13.00?

Signerat Hampus

Hälsingebocken och Urnanträffen

Idag har det varit fortsatt bra spel från suifarna i både Bocken och Urnan. Hampus Nordberg tog revansch från hans tredje plats igår i elitklassen genom att vinna Urnanträffens Elitklass. Där slog han klubbkamraten Johan Sondell med 3-1 i set i finalen.

 

Final              Hampus Nordberg - Johan Sondell 4, -6, 8, 3

Semi              Hampus Nordberg - He Haijin -6, 5, 5, 10

Semi              Johan Sondell - Sebastian Loso -8, 7, 4, 4

 

När vi ändå var inne på Urnanträffen kan vi konstatera att Jimmy Jin lyckades väldigt bra under lördagens HJ17 klass. Där lyckades han gå ända fram till final där han tyvärr förlorade i en jämn match mot Joakim Boodh från Linköping.

 

Final              Joakim Boodh - Jimmy Jin -9, 7, 9, 10

Semi              Joakim Boodh - Martin Cederlöf -6, 9, 11, -6, 8

Semi              Jimmy Jin - Pontus Rööse -8, 5, -10, 7, 9


Då går vi över till dagens resultat i Hälsingebocken. Dagens ända klasseger kom från Pinnen i HJ17 efter en 3-1 vinst i finalen mot Kristian Präst.


Final              Jimmy Jin - Kristian Präst -9, 4, 5, 6

Semi              Jimmy Jin - Filip Wirström 10, -4, 6, -10, 7

Semi              Kristian Präst - Erik Zacco 2, 8, 5

 

Nu när vi summerar helgens tävling kan vi se att SUIF tog 5 klassegrar, 3 andraplatser och 3 semifinalplatser och det är bra gjort.


Stark Jobbat alla SUIFARE!


Hälsingebocken

I helgen spelas SUIFs egna hemmatävling Hälsingebocken i Söderhamns Sporthall. Med spel i 3 olika hallar så är det en stor och trevlig tävling med många deltagare.

3 klasser är i nuläget färdigspelade, Herrar klass 3,  Damer och Herrar elit.

I damer elit var Julia Allansson det enda hemmahoppet (för visst tar SUIF åt sig äran för hennes kunskaper..) och hon gjorde bra ifrån sig och gick till semifinal där Sofia Westholm ifrån Team Mälarenergi blev för svår. Vinnare i klassen blev inte oväntat Sun Jie, Spårvägen.

I herrar elit var det desto fler SUIFare, direktkvalificerade till slutspelet var He Haijin, Spårvägen och de tre SUIFarna Sun Jian, Jon Persson och Johan Sondell. Även Hampus Nordberg och Emil Roslund deltog i klassen.
3 av 4 pallplatser tog SUIF och vann gjorde Sun Jian efter att bara ha förlorat 1 set på hela tävlingen, och det i kvartsfinalen mot SUIFportern Pontus Edman.
Så här slutade Herrar Elit -
1. Sun Jian SUIF
2. Jon Persson SUIF
3. Harald Andersson Spårvägen
4 Hampus Nordberg SUIF
5. Pontus Edman Häggenås
6. Mats Källberg Falu BTK
7. Johan Sondell SUIF
8. He Haijin Spårvägen

I klass 3 ställde sig Anders Hjort längst upp på prispallen efter bra och stabilt spel klassen igenom!

2 av 3 klassegrar hittills alltså, bara att fortsätta så!


Grattis!

Igår, söndag fyllde Suifportrarnas ledare Matts Quiding år. Idag fyller Suifs egna överskottsenergi-junior Jimmy "pinnen" Jin år. Vi vill gratulera dessa två - GRATTIS!

Vi bjuder även på en härlig bild ifrån Kina i somras där Pinnen trivdes som fisken i vattnet, handen i handsken osv osv...


Omröstning på Henkes imitationer

Nu har troligen alla sett när Henke "chiiis and bajkåån" Lundholm imiterat många av de SUIFare här i Söderhamn. Nu tycker vi att vi ska ha en liten omröstning om vilken av imitationerna som var den bästa,

De nominerade är: Pidde, Jon, Roslund, Blomman och Freddan


Eftersnack

SUIFs superstar, Jens Lundquist, står på tur att summera SM 2010.

Hur ser du tillbaka på din insats i helgens SM?

Missnöjd. Slarvigt i singel, nöjd med dubbeln.

Vad hade du för mål med tävlingen?


Vinna. Allt.

Vilken var din bästa match under helgen?

Mot Magnus Månsson.

SUIF kammade hem 3 medaljer under SM, hur många trodde du på innan tävlingen?

Jag trodde på fyra stycken.

Vad är ditt bästa minne med SM utöver dina egna matcher?


Att få fika med Jon.

Signerat Hampus

Rebus

Här kommer svaret..


Rebus

Idag har vi en rebus, vad kan detta


                          +    



Henke "chiiis and bajkåån" Lundholm

Vad blir detta?

Signerat Hampus

Eftersnack

SUIFs enda bidrag på tjejsidan var Linnea Jansson som nu går tredje av fyra gymnasieår i Söderhamn.

Hur ser du tillbaka på din insats i helgens SM?

Jag är rätt så nöjd med tävlingen. Målet var slutspel i 20 och det gick ju vägen,
men det hade varit kul att fått spela någon till dubbelmatch

 
Vad hade du för mål med tävlingen?

Att spela så bra som möjligt och komma till slutspel i 20 som sagt.
 
Vilken var din bästa match under helgen?

Måste nog säga att det var den andra poolmatchen i 20 mot Caroline Ädel där jag kom upp på en bra nivå och kunde spela stabilt och avslappnat.
 
SUIF kammade hem 3 medaljer under SM, hur många trodde du på innan tävlingen?

Jag trodde vi skulle ta 4 medaljer

 
Vad är ditt bästa minne med SM utöver dina egna matcher?

hmm... det finns många, men jag måste nog säga prisutdelningen i pingisiaden när söta Stina Källberg blev helt dränkt i Sverigekläder när hon fick kliva högst upp på prispallen. Även Virres och Julles starka insats när de slog ut Sara Rask och Lukas Rydén i mixed var roligt att se.

Signerat Hampus


Eftersnack

Nu kommer nästa eftersnack med allas publikfavorit och kämpen från Västerbotten, Jooon Persson!

Tjena Jon, hur är läget nu efter SM i Halmstad?  Är du nöjd med ditt resultat?

– Tjenare! Jo jag är nöjd med tävlingen. Tyckte spelet kändes okej men just nu har jag lite problem i kroppen igen.

 

Vad var ditt mål inför tävlingen?

– Att spela så bra som möjligt och åtminstone ta mig till 1/8 del i singel. Sedan i dubbeln tycker jag att jag och Viktor gjorde det bra!

 

Vilken var din bästa match under SM helgen?

– Min bästa match var dubbelkvarten där vi spela riktigt bra och taktiskt.

 

Hur många medaljer trodde du SUIF skulle ta under SM?

– Jag trodde vi skulle ta 5 medaljer.

 

Vad har varit ditt bästa minne under vistelsen i Halmstad?

– Det var när jag fick följa med Viktor och fika på lördag kväll. Det var en riktig höjdare det!

 

Signerat, Pinnen


Eftersnack

Vi fortsätter vårt eftersnack med suifaren från Matfors, Hampus Nordberg.

Hur är läget nu efter SM? Är du nöjd med ditt resultat?

– Jo då, det kändes bra tävlingen igenom. Jag hade räknat med åtminstone en medalj, antingen i dubbel eller i mixed. I singel spelade jag riktigt bra och var ju inte så långt ifrån att slå slutsegraren J-O Waldner.


Vad var ditt mål inför SM?

– En medalj i dubbel eller i mixed som sagt. Sen minst 1/8 del i singel, dvs. slå ut minst en seedad spelare.

 

Du fick en ganska tuff lottning, vad tänkte du när du såg det?

– Nja, jag visste att jag skulle gå mot en seedad i antingen första eller andra omgången så jag förstod att det skulle bli väldigt tufft. Samtidigt fick jag en rolig lottning så jag såg fram emot alla mina matcher!

 

Vilken vad din bästa match under helgen?

– Svårt, både min match mot Lukas Rydén och mot J-O var riktigt bra, men då jag tycker det är roligare att vinna än att förlora så får jag säga matchen mot Lukas. Där spelade jag väldigt bra taktiskt och bjöd på hemskt lite.

 

Hur många medaljer trodde du SUIF skulle ta innan tävlingen?

– 4 eller 5. Med lite medstuds så kunde det nog ha blivit fler än vad vi lyckades skrapa ihop…


Vad har varit ditt bästa minne ifrån SM i Halmstad?

– Det var nog att jag fick utmärkelsen ”Årets genombrott i Pingisligan”. Annars så måste jag nog säga mina tipsvinster mot Pontus. Lika enkelt varje gång!

 

Signerat, Pinnen


Eftersnack

Adam Blomqvist spelade pingisiaden samtidigt som senior SM spelades, så här tyckte han om tävlingen som man kan säga är SM för 11-åringar

Du kom 5a i pingisiaden, vad har du att säga om det?

nja det var väl sådär, jag hade matchen som jag förlorade men sen slarvade jag

vad hade du för mål innan tävlingen?

att jag skulle ha chans att komma till final

vilken match är du mest nöjd med?

den matchen som jag mötte simon söderlund där jag vann med 3-2

Det blev tre medaljer till SUIF under SM, hur många trodde du på innan tävlingen?
Jag trodde på 3 guld

Vad är ditt bästa minne ifrån SM helgen vad gäller händelser utöver dina matcher?

Det var nog när jon och virre slog axel och stenberg i kvartsfinalen i dubbeln!

Signerat Hampus


Eftersnack

Vi fortsätter med Emil Redlig.


Hur är dina känslor efter helgens SM?
- Oerhört besviken. Kändes bra på uppvärmningen men sen stämde inget. 

Vad hade du för mål inför tävlingen?
- Prestera bra pingis och ta mig till slutspel i 20

Vilken var din bästa match under helgen?
- Får väll bli mot gustaf ericcson ängby, 1-4 men spelade ganska okej bitvis.

Det blev tre medaljer till SUIF under SM, hur många trodde du på innan tävlingen?
- trodde på 4 stycken.

Vad är ditt bästa minne ifrån SM helgen vad gäller händelser utöver dina matcher?
- När jag såg Jens och J-O fika. Blev inte förvånad men började skratta ändå, Jens såg så nöjd ut.

Signerat Hampus


Tysken Viktor och SUIFportrar på resande fot.

För några veckor sedan så åkte fyra SUIFportrar till Köln för att ta sig en titt på hur Viktor skötte sig i utlandstjänst.
Danne, Melker, Putte och Redlig fick se en Viktor spela en fin grottpingis som vi är vana att få se. Men även en Viktor som vågade ta sig ton om sin motståndare efter två set!
Hallen dom spelade i var som en liten skolsal vilket skapade bra stämning för dom ca 40 personer som var där. SUIFportrarna fick en trevlig presentation precis innan matchstart. Alla som var där var trevliga och (kan ha fel nu) ordförande kom fram och hälsade på oss.
Matchen slutade 9-1 och Viktor tog sina matcher med 3-1 3-0 och i dubbel med legendaren Jens Lang 3-2.
Det var underhållande att se matchen då det fanns en hel del bra bollar, sköna kommentarer och en hel del utbrott. Att Viktor tog sina två gjorde detta lite roligare.
På kvällen blev det middag ute med laget på xl-food. Aldrig sett så stora portioner.
Väl tillbaka på hotellet så skulle vi bara chilla och ta det lugnt. Men Danne och Emil fick för sig att busa lite med Melker. Patrik och Viktor var med på detta och hjälpte till. Titta och njut!


Eftersnack

Vi följer upp med Viktor Brodd som tog två medaljer under helgens SM

Hur känns det såhär efter SM, är du nöjd?
Jo det känns bra, kommit över semifinalförlusten sen igår så nu är allt bra.

Vad hade du för mål med SM?
Mitt mål var att ta minst en medalj och det lyckades jag ju med, däremot synd att det inte blev guld i 20, för det kändes riktigt bra under lördagen.

Det blev två medaljer, båda var brons, en i dubbel och en i u20, vad har du att säga om det?
Såklart var det ju bra eftersom jag var oseedad i u20, dessutom så gjorde jag och jon en bra dubbelturnering med.

Din bästa match under helgen?
Min bästa match var i kvartsfinalen mot kristian karlsson där jag lyckades vinna med 4-0

Det blev tre medaljer till SUIF under SM, hur många trodde du på innan tävlingen?
Jag trodde på 4 eller 5.

Vad är ditt bästa minne ifrån SM helgen vad gäller händelser utöver dina matcher?
När jag fick föja med jon och fika, inte varje dag man har tid med det.

Grattis till medaljerna!
Tack

 

Signerat Hampus


Eftersnack

SM 2010 är över och vi tänkte ta en intervju med alla SUIFare som deltog och höra vad dom har att säga om tävlingen. Först ut är Emil Roslund

Hur ser du tillbaka på SM för din egen del?

-  Jag är rätt så nöjd. Spelet stämde och träffen kunde inte vara bättre. Tyvärr fick jag inte den utdelning jag ville, men ett helt okej SM när jag snabbt ser tillbaks på det.

Du spelade bara u20 klassen, vad hade du för mål?

- Målet var att ta mig vidare ur gruppen. Sedan var det lite konstigt av arrangörerna att inte ta in spelare som var anmälda reserver när det var massor av spelare som lämnade walk-over i Herrsingel.

Vilken var din bästa match under helgen?

- Det var mot Javid Eil, Kvarnby. Båda två spelade bra och spelet gick inte att klaga på. Sedan underskattade jag honom lite, trodde inte att han var så pass bra och sedan slog han ut Arvid Sunesson i slutspelet. Så det var ingen förlust att sörja över.

Hur många medaljer trodde du att suif skulle kamma hem under SM och vad säger du om årets resultat?

- Jag trodde att det skulle bli fyra stycken. Jens i dubbeln var inräknad, men de andra hade jag inte räknat med. Mest imponerad är jag av Viktor. Synd att det inte gick hela vägen för honom, det kändes som att han skulle kunna ta guldet efter matchen mot Kristian Karlsson. Sedan var det lite tråkigt att Jens inte kunde ta en medalj i någon valör. Men Figge spelade imponerande, så ska inte klaga på Jens insats utan bara bli imponerade av Figges bländande spel.

Vad är ditt bästa minne ifrån SM helgen vad gäller händelser utöver dina matcher?

- Då måste jag säga två stycken. Först och främst min vän Madeleine Melchers D20 guld. Det var hon värd, och som hon gjorde det. Inte en setförlust.
Den andra måste vara hemsidan www.acapela.tv som gav mig, Viktor och Redlig skratt i överflöd.


Signerat Hampus

SM medaljörer

Här kommer alla medaljörer i SM 2010


Mixieddubbel

  1. Anders Sjösted/Carina Jonsson, Carlstads/Team Mälarenergi BTK
  2. John Wall/Madeleine Melcher, Spårvägens BTK
  3. Kristian Karlsson/Marie Olsson, BTK Rekord/Råå BTK
  4. Mattias Karlsson/Malin Pettersson, BTK Warta/Team Mälarenergi BTK

 

Herrdubbel

  1. Pär Gerell/Jens Lundquist, Falkenberg/Söderhamns
  2. Mattias Karlsson/Robert Svensson, BTK Warta/Eslövs AI
  3. Alexander Franzén/Jörgen Persson, Halmstad BTK
  4. Viktor Brodd/Jon Persson, Söderhamns UIF

 

Damdubbel

  1. Matilda Ekholm/Malin Pettersson, Riddaren BTK/Team Mälarenergi BTK
  2. Kajsa Andersson/Marie Olsson, Råå BTK
  3. Madeleine Melcher/Caroline Wersäll, Spårvägens BTK/Ängby
  4. Sandra Johansson/Nina Vakkila, Våxtorp/Team Mälarenergi BTK

 

Herrsingel

  1. Jan-Ove Waldner, Spårvägens BTK
  2. Pär Gerell, Falkenbergs BTK
  3. Fredrik Håkansson, Halmstad BTK
  4. Jörgen Persson, Halmstad BTK

 

Damsingel

  1. Malin Pettersson, Team Mälarengeri BTK
  2. Carina Jonsson, Team Mälarengeri BTK
  3. Matilda Ekholm, Riddaren BTK
  4. Caroline Wersäll, Ängby SK

 

Herrar U20

  1. Mattias Karlsson, BTK Warta
  2. Harald Andersson, Spårvägens BTK
  3. Martin Lovén, KFUM Kristianstad
  4. Viktor Brodd, Söderhamns UIF

 

Damer U20

  1. Madeleine Melcher, Spårvägens BTK
  2. Michelle Quach, Fridhem/Urnan BTK
  3. Jennifer Jonsson, Lekstorps IF
  4. Daniela Moskovits, Spårvägens BTK
Vi graturlerar alla SM medaljörer och lite extra till våra SUIFare!

SM, dag 3

Sista dagen i Halmstad visade tyvärr inte de resultat vi ville se, men om vi ser på det hela får vi väl ändå vara ganska nöjda.

 

Som jag sa igår var det bara Viktor Brodd som var kvar i någon form av singelsspel och idag väntade hans semifinal mot Harald Andersson i U20 klassen. Viktor hade en 2-0 ledning men tappade därefter 4 raka set och Harald avancerade till hans första SM final i U20.

 

U20, semifinal

Viktor Brodd – Harald Andersson 11-8, 11-6, 3-11, 11-13, 8-11, 8-11

 

Den andra suifaren som spelade idag var Jens Lundquist i dubbel med Pär Gerell. Landslagsgrabbarna hade gått ända fram till final där två andra landslagsmän väntade, Robert Svensson och Mattias Karlsson. Där lyckades Jens och PG vinna i 3 jämna set och SUIF ända SM-guld i år var ett faktum. Grattis Jens och PG!

 

Herrdubbel, final

Lundquist/Gerell – Svensson/Karlsson 12-10, 11-9, 14-12

 

I Pingisiaden kom Adam Blomquist tvåa i poolen efter Spårvägens Vilmer Georgsson. Därefter fick han möta Falkenbergs Elias Sibelius där han tyvärr förlorade med 3-2 trots en 2-0 ledning i set. Adam fick därefter spela placeringsmatcher om 5-8 plats och där gick han hela vägen och vann mot Simon Söderlund och Carl Bojö och Adam slutade alltså 5a.

 

Pingisiaden, kvartsfinal

Adam Blomquist – Vilmer Georgsson 1-9, 11-6, 7-11, 5-11, 9-11

 

Pingisiaden, placering 5-8

Adam Blomquist – Simon Söderlund 8-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9

 

Pingisiaden, placering 5-6

Adam Blomquist – Carl Bojö 11-4, 17-15, 9-11, 11-4

 

Om vi summerar SM så ser vi att SUIF samlade ihop 1 guld och 2 brons. Det känns som att det kunde ha varit lite bättre men vi kommer tillbaka nästa år, och förhoppningsvis med ännu fler medaljer.

 


SM, dag 2

Dagens resultat har varit blandade men framgångar i dubbeln men även många skrällar.

 

Vi börjar med herrdubbeln där Jens/PG har gått fram till final. Jens/PG vann i andra omgången mot Tran/Andersson med 11-3 i skilje och följde upp det med en 3-1 seger mot UEM mästarna Karlsson/Översjö. I semifinalen vann de lätt mot Franzén/Persson. På andra sidan hittar vi även ett hett SUIF par i form av Persson/Brodd. Grabbarna har gjort det riktigt dubbeltävling och spelat bra genom hela tävlingen med vinster mot Håkansson/Rönningborn och sedan mot Axelqvist/Stenberg. I deras semifinal blev tyvärr Karlsson/Svensson för tuffa trots en 2-0 ledning.

 

Herrdubbel, omgång 2

Lundquist/Gerell – Tran/Andersson 11-8, 11-8, 10-12, 8-11, 11-3

Persson/Brodd – Håkansson/Rönningborn 14-12, 11-6, 14-12

 

Herrdubbel, kvartsfinal

Lundquist/Gerell – Karlsson/Översjö 4-11, 11-5, 11-4, 11-8

Persson/Brodd – Axelqvist/Stenberg 13-15, 13-11, 11-6, 8-11, 11-5

 

Herrdubbel, semifinal

Lundquist/Gerell – Persson/Franzén 11-7, 11-8, 11-1

Persson/Brodd – Karlsson/Svensson 11-9, 11-7, 6-11, 9-11, 6-11

 

I herrsingeln har det gått trögt. I 1/8-delarna förlorade tyvärr Hampus mot legenden J-O Waldner medan Jens slog Månsson. Jens fick i kvartsfinalen möta den före detta landslagsspelaren Fredrik Håkansson men lyckades inte vinna trots 3-1 ledning i matchen. Dessutom förlorade tyvärr både Jon och Sondell i deras 1/8-delar, Sondell mot Jörgen Persson och Jon mot Johan Axelqvist i skilje.

 

Herrsingel, omgång 3

Johan Sondell – Jörgen Persson 4-11, 7-11, 7-11, 4-11

Jon Persson – Johan Axelqvist 9-11, 13-11, 7-11, 10-12, 11-9, 11-5, 3-11

Hampus Nordberg – J-O Waldner 11-9, 10-12, 7-11, 13-11, 10-12, 9-11

Jens Lundquist – Magnus Månsson 11-3, 11-9, 11-8, 11-9

 

Herrsingel, kvartsfinal

Jens Lundquist – Fredrik Håkansson 4-11, 11-5, 11-5, 11-6, 8-11, 8-11, 7-11

 

U20 klassen är den klass som jag tycker levererat mest ”skrällar”. Idag, både positivt och negativt tyvärr… Sondell förlorade överraskande mot mycket duktiga Martin Lovén trots 3-1 ledning, medan Viktor har spelat superbt och avancerat till semifinal genom att slå bra och jämbördiga spelare som Simon Nilsson, Mattias Översjö och Kristian Karlsson. Nu hoppas vi han kan gå hela vägen! Imorgon väntar Harald Andersson, Spårvägen som slog ut toppseedade Andreas Törnqvist i kvartsfinal. Go, Go Viktor!

 

U20, omgång 1

Viktor Brodd – Simon Nilsson 11-7, 11-9, 7-11, 11-7, 11-9

Johan Sondell – Martin Lovén 7-11, 12-10, 11-7, 12-10, 9-11, 9-11, 8-11


U20, omgång 2

Viktor Brodd – Mattias Översjö 11-7, 8-11, 11-9, 12-10, 7-11, 11-9

 

U20, kvartsfinal

Viktor Brodd – Kristian Karlsson 11-8, 11-5, 12-10, 11-5

 

Alltså är det bara Viktor Brodd som är kvar i någon form av singelspel inför morgondagen då SM ska avslutas och de svenska mästarna ska krönas. Vi håller alla möjliga tummar för Viktor och lycka till!


SM, dag 1

Dag 1 i SM bjöd på många jämna och tuffa matcher som både var bra och dåliga för SUIF grabbarna nere i Halmstad.

 

I mixeddubbeln gick Viktor Brodd/Julia Allansson till kvartfinal genom att slå Anthony Tran/Marlene Appelgren och sedan vinna över det toppseedade paret Lukas Rydén/Sara Rask med 12-10 i skilje. Hälsingeparet fick sedan ge sig mot Kristian Karlsson/Marie Olsson med 3-0 i set. Hampus Nordberg/Sofia Westholm gick även de till kvart men fick sedan ge sig mot slutsegrarna Anders Sjöstedt/Carina Jonsson.

 

Mixeddubbel, Omång 1

Brodd/Allansson – Tran/Appelgren 11-7, 9-11, 11-7, 11-8

Nordberg/Westholm – Majetic/Lundin 11-5, 11-4, 11-5

Sondell/Holmgren – Håkansson/Johansson 6-11, 9-11, 4-11

 

Mixeddubbel, Omgång 2

Brodd/Allansson – Rydén/Rask 15-13, 7-11, 11-9, 8-11, 12-10

Nordberg/Westholm – Berglund/Lund 11-6, 11-7, 11-8

 

Mixeddubbel, Kvartsfinal

Brodd/Allansson – Karlsson/Olsson 6-11, 6-11, 5-11

Nordberg/Westholm – Sjöstedt/Jonsson 9-11, 4-11, 6-11

 

I herrdubbeln var det blandade resultat. Endast en omgång spelades idag och tyvärr förlorade Nordberg/Sondell i första omgången. Persson/Brodd och Lundquist/Gerell är vidare.

 

Herrdubbel, Omgång 1

Persson/Brodd – Nilsson/Åkesson 13-11, 11-7, 11-13, 11-7

Lundquist/Gerell – Eriksson/Terstad 11-1, 11-3, 13-11

Nordberg/Sondell – Johnsson/Åhman 5-11, 15-17, 11-6, 9-11

 

Nu till herrsingels omgångar som bjöd på flera rysare där våra spelare åkte på tufft motstånd direkt i första omgången. Hampus går in och vinner 4-0 mot Rydén och bevisar än en gång att han är tillräckligt bra för att platsa i landslaget för tillfället och Jon vinner mot Kristian med 11-7 i skilje. Viktor förlorade i skilje i en mycket jämn match mot före detta landslagsspelaren Fredrik Håkansson.

 

Herrsingel, Kval

Emil Redlig – Gustaf Ericsson 7-11, 11-7, 7-11, 8-11, 7-11

 

Herrsingel, Omgång 1

Johan Sondell – Henrik Drugge 14-12, 5-11, 11-6, 11-9, 11-7

Jon Persson – Nicklas Sörfjäll 11-3, 9-11, 11-6, 11-6, 11-4

Hampus Nordberg – Lukas Rydén 11-6, 11-9, 11-8, 11-9

Viktor Brodd – Fredrik Håkansson 11-7, 9-11, 10-12, 12-10, 7-11, 11-1, 7-11

Jens Lundquist – Patrik Engberg 11-7, 11-6, 11-9, 11-3

 

Herrsingel, Omgång 2

Johan Sondell - Clas-Henric Wallgren 11-6, 11-4, 11-9, 16-14

Jon Persson – Kristian Karlsson 11-5, 10-12, 11-9, 11-5, 8-11, 5-11, 11-7

Hampus Nordberg – Mats Källberg 14-12, 11-8, 11-2, 7-11, 11-7

Jens Lundquist – Harald Andersson 7-11, 11-4, 11-6, 11-9, 11-3

 

I U20 klassen gick Viktor Brodd vidare utan setförlust. Emil Redlig och Emil Roslund blev utslagna.

 

Pool 3 (Brodd 3-0 i matcher och vidare)

Viktor Brodd - Anton Åkesson 11-6, 11-6, 11-1

Viktor Brodd - Adam Andersson 11-6, 11-6, 11-8

Viktor Brodd - Pontus Rööse 11-8, 11-8, 11-2

 

Pool 7 (Redlig 1-2 i matcher, ej vidare)

Emil Redlig - Emil Jangvik 11-9, 9-11, 8-11, 6-11

Emil Redlig - Martin Cederlöf WO

Emil Redlig - Fredrik Cöster 15-17, 11-7, 3-11, 11-13

 

Pool 8 (Roslund 1-2 i matcher, ej vidare)

Emil Roslund - Javid Eil 6-11, 10-12, 9-11

Emil Roslund - Jesper Berglund 7-11, 7-11, 7-11

Emil Roslund - Anders Eriksson WO

 

Imorgon fortsätter jag rapportera från SM med höjdpunker som 1/8-delar och kvartsfinaler i herrarnas singelspel.


Lottning för SM

Lottningen har nu kommit upp och så här ser det ut:

Herrsingel Kval

Emil Redlig, Söderhamns UIF - Gustav Eriksson, Ängbys SK

Herrsingel Omgång 1
Johan Sondell, Söderhamns UIF - Henrik Drugge, Solna BTK
Jon Persson, Söderhamns UIF - Nicklas Sörfjäll, Svanesunds GIF
Hampus Nordberg, Söderhamns UIF - Lukas Rydén, Falkenbergs BTK
Viktor Brodd, Söderhamns UIF - Fredrik Håkansson, Halmstad BTK
Jens Lundquist, Söderhamns UIF - Patrik Engberg, Kebnekaise BTK

Herrdubbel Omgång 1
GERELL P/LUNDQUIST J- ERIKSSON J/TERSTAD M
JOHANSSON A/ÅHMAN E - NORDBERG H/SONDELL J,
BRODD V/PERSSON J - NILSSON S/ÅKESSON A

Herrar U20 Pool

(Johan Sondell är direktkvalificerad till slutspelet)

Pool 3

Anton Åkesson, Växjö Pingis
Viktor Brodd, Söderhamns UIF
Adam Andersson, Eslövs AI
Pontus, Rööse BTK Safir

Pool 7
Emil Jangvik, Askims BTK
Emil Redlig, Söderhamns UIF
Martin Cederlöf, BTK Safir
Fredrik Cöster, BTK Enig

Pool 8
Javid Eil, Kvarnby AK
Jesper Berglund, Ängby SK
Anders Eriksson, Stratos Enköping BTK
Emil Roslund, Söderhamns UIF


Inför SM i Halmstad

Idag har 9 suifare åkt ner till Halmstad för att kämpa om medaljerna i Svenska mästerskapen 2010. Vårt största hopp på medalj och vinst är Sveriges kanske bästa spelare just nu, Jens Lundquist där han är favorit i singelspelet och kanske även i dubbelspelet tillsammans med hans landslagskamrat Pär Gerell. Jensa är regernade mästare i singeln och har vunnit två år i rad. Han är säkerligen ute efter ett "hattrick?". Johan Sondell, Hampus Nordberg, Jon Persson och Viktor Brodd är också kandidater att gå lång i seniorklasserna efter att alla visat god form både i singel och även i dubbelspelet. I dubbeln spelar Jon tillsammans med Viktor och Hampus med Johan. De sistnämnda är en av Pingisligans bästa dubbelpar och vi hoppas att de presterar på topp och förhoppningsvis krigar till sig en medalj.

 

Johan som är regerande mästare i U20 klassen kan förhoppningsvis försvara den och SUIFs fina trend på 5 raka SM guld i klassen, men jag tror att en mycket revanschsugen Andreas Törnqvist kommer att göra allt för att stoppa honom. Även Viktor Brodd har chans att gå långt i denna klass.

 

Adam Blomqvist ska för andra gången spela Pingisiadens riksfinal som är ”SM” för 11-åringar. Förra året slutade han som 10a men iår har Adam spelat mycket bra och vunnit Talangjakten, därför tycker jag att han här mycket goda chanser att gå långt och kanske till och med vinna?

 

Övriga suifare som är med är Linnea Jansson, Emil Redlig och Emil Roslund och coacherna som följer med är som vanligt Blomman, Knadde och som en extra coach, kinesen Sun Jian.

 

Vi önskar alla spelare och ledare lycka till och kom ihåg,

”Det finns bara coachsegrar och spelarförluster”

 

Signerat, Pinnen


Slutspelet lottat!

Ja sista omgången är spelade och nu väntar det fantastiska slutspelet. Men först så vill vi passa på att gratulera Växjö Frej till förnyat kontrakt efter en makalös match. 5-0 behövdes och 5-0 blev det. Växjö kvar, adjöss Österlen!

Nu till slutspelet. Vårt härliga SUIF lottades in i Semifinal nummer 1 där vi kommer möta segraren mellan Falkenberg och Warta. Mot Falkenberg har vi två tunga förluster och får väl se de som den tuffaste motståndare av dessa två. Med spelare som Gou Kai och Peter Karlsson kan det bli en väldigt sevärd semifinal om de lyckas ta sig vidare från kvartsfinalen. Warta har Jiang Chiang Hong i spetsen och han har helt klart imponerat i år. I laget spelar även "gummi", Mattias Karlsson och Robert Nilsson. Warta vann kvällens match mot Halmstad och i ett slutspel är dom helt klart svåra att möta med 3 spelare som kan spela riktigt bra i sina stunder. På nedre delen av slutspelsträdet så finner vi Eslöv med en direktplats till semifinalen. Dom får möta antingen Mariedal eller Spårvägen. Eslöv är helt klart favoriter på sin sida men man ska inte glömma att Mariedal är ett starkt lag med unga talanger och att Spårvägen sitter på en hel del rutin.

Så nu tar vi och laddar för ett härligt slutspel där guldet ska hem till norrland igen. Och när man ser denna bild går tankarna tillbaka och då finns bara guld, guld, guld!



Såhär kommer spelshemat att se ut i slutspelet:

Kvartsfinal 1
Tisdag   23/3 BTK Warta-Falkenbergs BTK
Lördag   27/3 Falkenbergs BTK-BTK Warta
Tisdag   30/3 Falkenbergs BTK-BTK Warta

Kvartsfinal 2
Tisdag   30/3 Spårvägens BTK-Mariedals IK
Lördag     3/4 Mariedals IK-Spårvägens BTK
Tisdag     6/4 Mariedals IK-Spårvägens BTK
Semifinal 1
Tisdag     6/4 Söderhamns UIF-segrare kvartsfinal 1
Lördag   10/4 Segrare kvartsfinal 1-Söderhamns UIF
Tisdag   13/4 Söderhamns UIF-segrare kvartsfinal 1

Semifinal 2
Tisdag   13/4 Segrare kvartsfinal 2-Eslövs AI
Måndag 19/4 Eslövs AI-segrare kvartsfinal 2
Tisdag   20/4 Eslövs AI-segrare kvartsfinal 2

Final
Lördag     1/5


NU KÖR VI!!

Slutspelslottning

Just i detta nu spelas sista omgången i pingisligan, då avgörs det vilka som går till slutspel och vilka som åker ur pingisligan.

Senare ikväll lottas kvartsfinalerna och vilka som går mot varandra i semifinalen. Så när detta är avgjort så läggs det såklart upp här på suifbloggen! Spännande var ordet!

Jon Persson vänder matchen

Vi varnade om att Jon Persson var tillbaka i högform, och nu är det bekräftat! Efter att SUIFankaret Lundquist som visad riktigt god form på senaste tiden, inlett trögt och förlorat mot Vitaly Nehkvedovitj med 3-1 i set och sedan Robert Svensson förorat mot Evgenij Stjetinin med samma siffror gick JP in för att rädda matchen. Eftersom man bara går till tre segrar var denna match avgörande för hela matchen och därför låg mycket press på Jon. Men inte visade han några nerver? Han gick in och vann över Pavel Platonov med 3-1 och det var match igen. Därefter gick lagets etta, suifaren Lundquist mot Stjetinin och vann övertygande med klara 3-0 i set och här verkade det som att Jens var varmare i kroppen. Kvällens sista match var dubbeln som Jon varit bra i på slutet. Tillsammans med Robban Svensson inledde de stark med att vinna de första två setet och allt såg stabilt ut. Snörpligt förorade de andra set med två bollar och i fjärde låg de under stort och hade tvåsetbollar emot sig. Svenskarna lyckades tillslut vända och vinna med 12-10 och vann tillslut lagmatchen med 3-2.

Att Jon Persson gick in och vann 2 matcher igen måste ses som otroligt bra gjort. Det påminner lite om hans insats senast i Pingisligan mot Falkenberg, Bra jobbat Sverige!

Resultat Sverige - Vitryssland 3-2


Jens Lundquist-Vitaly Nehkvedovitj 11-9, 4-11, 5-11, 9-11
Robert Svensson-Evgenij Stjetinin 11-4, 5-11, 8-11, 6-11
Jon Persson-Pavel Platonov 11-6, 9-11, 11-9, 11-8
Lundquist-Stjetinin 11-5, 12-10, 11-6
Persson/Svensson-Nehkvedovitj/Aleksandar Kuchuk 11-4, 13-11, 10-12, 12-10

Signerat, Pinnen

Jon spelklar i landskamp

Som alla vet har vår stjärna Jon Persson åkt iväg till Köping för att spela JOOLA European Nations League, Premier Division som börjar imorgon. Det vi inte visste förut var om han skulle få förtroende att spela i singel efter hans skadebekymmer, men nu är det bekräftat. Efter att den ordinarie spelaren Pär Gerell fått nackspärr är nu Jon spelklar till 100 %. Tråkigt för Pär som var tvungen att stå över i senaste omgången i tyskaligan men en kanonchans för Jon som verkligen är tillbaka. Eller vad säger vi om hans spel i sista omgången i Pingisligan i helgen? Att gå in och slå Lukas Rydén i två raka set och sedan vinna dubbeln. Ingen tvekan att Jon är i okej form!

 


Vi önskar Jon, Jens och Robban lycka till mot Vitryssland!

 

Signerat Pinnen


RSS 2.0