SUIF - Falkenbergs BTK

Sista omgången är nu spelad och TV-matchen mellan SUIF och Falkenberg var på förhand mindre viktig eftersom både lagen var klara 2or respektive 3or i grundserien. Detta blev därför ett ypperligt tillfälle för publikspelaren Jon Persson att testa om han är redo för en ”riktig” comeback efter hans skada, och han gjorde verkligen det bästa av situationen!

 

Hampus Nordberg – Magnus Månsson (6-11, 11-8, 8-11)

 

Första matchen för ikväll var precis som förra mötet lagen emellan, Nordberg mot Månsson. I den matchen var det Hampus som lyckades vinna i det jämna skiljesetet men denna gång slutade det dessvärre tvärtom. Magnus började bra genom att pressa med hans tidiga slag som gjorde att Hampus blev stressad och tvingades till många missar. Hampus kom igen och vann andra set men lyckades som sagt inte vinna i skiljet och ledning för bortalaget.

 

Johan Sondell – Guo Kai (13-11, 3-11, 11-13)

 

En jämn match där Soda krigade hem första set efter härligt spel vid 6-10 underläge. Han lyckades vid det läget spela ut som mest och visade verkligen kvalitet när han vände och vann. Tyvärr höjde sig kinesen i andra set och det kändes som att Soda aldrig kom in i setet innan han var på väg ut igen och snart var det dags för ännu ett skiljeset. Här följdes spelarna hela tiden och det blev mycket jämn och publiken i hallen fick njuta av det fina spelet. Soda spelade sig fram till en matchboll men på Guo Kais fjärde kunde han snörpligt avgöra matchen.

 

Jon Persson – Lukas Rydén (11-5, 11-8)

 

Jon Persson var tillbaka i singelspelet och det tyckte alla i hallen var kul att se. Det syntes på Jon att han var otroligt spelsugen och i första set fick man se den gamla magiska Jon. I första set spelade Lukas ganska passivt och det ledde till att Jon fick mycket lägen och det kan man inte ge en landslagspelare. BOOM och första set var hemspelat. I andra hade Jon faktiskt med sig lite tur som gjorde att han fick en liten ledning som han förvalta på bästa sett och Jons första vinst i singelspelet gav hela hallen rysningar. Det syntes knappt att han varit skadad i nästan ett år med det spel han visade upp idag!

 


Hampus Nordberg – Guo Kai (11-8, 4-11, 12-14)

 

Efter pausen klev en riktigt taggad Hampus in i hagen för att möta en av seriens bättre spelare, kinesen Guo Kai. Haffe låg under hela vägen fram till 7-8 i första set då kinesens serve blev bortdömd. Rätt eller fel kan diskuteras men Falkenberg stördes verkligen av det om man kollade på spelarens och coachernas miner. Hampus däremot spelade bara på och lyckades ta fyra raka poäng och vann med 11-8 i första set. Andra set såg ut precis som mot Sondell. Hampus kom aldrig in i setet och han fick ladda om till hans andra skiljeset för dagen. Väl där bjöds söderhamnspubliken på många fina bollväxlingar och här spelade Hampus sig fram till en matchboll och var bara några centimeter från att sätta sitt tillbakadrag och vinna matchen. Men tyvärr smet bollen ut och gav Kai chansen vid hans matchboll. Han var vid det läget iskall och lyckades oturligt nog vinna…


Sun Jian/Jon Persson – Rydén/Månsson (11-8, 8-11, 11-6)

 

Sista matchen för dagen är som alltid dubbeln. Här klev vår kines Sun Jian in och bidrog till SUIFs andra pinne i matchen. Grabbana spelade bra i första set med bra servar och placering på attacker men slarvade mycket i andra och dagens fjärde skiljeset var ett faktum. Där spelade Jon och Sun rutinerat och bra och vann relativt säkert med 11-6 och slutresultatet i lagmatchen blev alltså 2-3 till Falkenberg.

 

Nu är grundserien slut och det kommer att bli ett litet uppehåll för SUIF. Slutspelet kommer att börja den 6 april och det är en hemmamatch. Då hoppas vi att det kommer vara ännu mer folk på plats för att stötta vår lag!


GULDET SKA HEM, GULDET SKA HEM, GULDET SKA HEM TILL NORRLAND IGEN!


Signerat, Pinnen


Suif - Falkenberg 13.00 i TV4 sport imorgon lördag

Imorgon, lördag, är det dags för SUIFs tredje TV match för säsongen. Även denna gången ställs vi mot Falkenberg. Det är den sista matchen i grundserien och trots att den är helt utan betydelse för tabelläget så kan matchen vara viktig inför ett eventuellt möte i slutspelet. Så lita på att lika många svettdroppar kommer att skvätta som dom tidigare matcherna!

Läget i laget är nu bra, Jon som fått några bakslag är nu tillbaka och kan vara aktuell för spel av något slag. Lagets övriga tre, Sun, Hampus och Johan är i vanligt gott slag.

Dessa företag och privatpersoner bjuder imorgon er åskadare på gratis inträde till matchen kl 13.00 i Söderhamns sporthall. 2 lappar var inte uppsatta när bilden togs, så Tacobaren och Helen Dahlström ska även dom ha ett stort tack!
 



Se till att komma och kolla imorgon kl 13.00 i Söderhamns sporthall! Om du inte kan, så visas matchen på TV4 sport med start kl 13.00


Signerat Hampus


Proffskollen

Dags för en uppdatering med Viktor Brodd, som fortsätter att dominera i Köln som håller till i tyska tredjeligan.

Tjena Viktor, hur står det till?
Tja. Jo de är fint förutom att jag är lite förkyld bara.

Du trummar på väldigt fint i tyska tredjeligan, vad har du för matchkvot nu?
Jo de går väldigt bra faktiskt. 24-4 har jag hittills. 

Hur ligger ni (Köln) till i tabellen?
Vi leder serien med 3 poäng så det ser väldigt bra ut för oss att gå upp till andraligan.

Ni mötte era största konkurrenter för några helger sedan, hur gick det?
Det var en viktig match som vi lyckades vinna alla nyckelmatcher i början av matchen så det slutade 9-3. Jag vann då bägge mina matcher med 3-1.

Hur kunde det bli så stora siffror?
Som sagt, tror vi vann alla 5 skiljesetsmatcher så de är väl den största förklaringen.

Hur ser du/ni på resterande matcher?
Vi får ta en match i taget så får vi se hur långt det räcker. Men skönt att ha allt i egna händer.

Du har inte visat upp dig så mycket i Sverige denna säsongen, men det är SM nästa vecka, vad har du för mål där?
SM ska bli väldigt kul så hoppas de går riktigt bra o även för dom andra suifarna:)

Tack ska du ha du!
Tack o bock

Signerat Hampus


Jens Lundqvist - Zhang Jike

Här kommer en video från Qatar Open 2010. Jens Lundqvist mot hans överman den här gången, Zhang Jike.


Johans pingisbakgrund

När jag var 9 år gick jag på min första pingisträning. Jag ville inte gå först men efter mammas och Bosses ”tjat” så gick jag till slut.  När jag kom hem hade jag sprungit in i huset och sagt ”Det här var det bästa jag har gjort!”  Den dagen började mitt liv som pingisspelare.  Det var i Näsåker och klubbens namn var Ådalslidens SK.


Vi var många ungdomar när jag började spela, så jag hade några grupper att gå upp i allt eftersom jag blev bättre. Hallen var lika stor som Söderhamns b-hall, det vill säga att man får plats med ungefär 5-6 bord om man ville ha lite utrymme att spela på. Det som är lite jobbigt är att Jon kan skryta med att han vann bästa fyran och det kan inte jag, så det känns tungt. Vi kom 6a, fast får skylla på att det var bättre årgång när vi spelade!


Verksamheten dog ut lite allt eftersom och de sista två åren jag bodde hemma sökte jag upp en pingisspelare i Sollefteå, Jonas Bredberg. Han var viktig för mig då han var mycket bättre än mig så jag fick bra träning. Vi försökte träna två gånger i veckan, sen på hemmaplan körde jag en hel del låda med Bosse då två gånger i veckan inte skulle räcka att träna för att bli bra.


Jag har mycket att tacka Bosse för, han hjälpte mig med pingisen, tränade mig och följde med mig på alla tävlingar. Utan honom hade jag nog inte utvecklats lika mycket som jag gjorde.


Jag spelade i Näsåker tills jag var 14 år, då flyttade jag ner till Söderhamn för att fortsätta satsa på min pingis. Där delade jag boende med Rickard Tällberg som började på pingisgymnasiet samma år som jag flyttade ner. Det blev en stor omställning, från att bo hemma till att helt plötsligt bo ensam, men det fungerade väldigt bra.


Det var rätt tufft i början med all träning, man var inte alls van vid att träna så mycket. Så alla som flyttar för att fortsätta satsa på sin pingis och inte har tränat lika mycket på hemmaplan borde förbereda sig på att det är flera års slit innan det verkligen ger de resultat som man skulle vilja. Att flytta och tro att man kommer att bli bra bara av att flytta till ett ställe där det finns bra träning är helt fel. Räkna med 5 års hårt tränande varje dag för att bli en bra spelare (i Sverige).


Efter flytten till Söderhamn har det hänt mycket för mig inom bordtennisen. Jag har varit med i ungdoms- och juniorlandslaget, där jag bland annat har varit uttagen till ungdoms-OS, ungdoms-VM och ungdoms-EM. Det har varit roliga upplevelser!


Jag har spelat med SUIF i elitserien/pingisligan 3 år. Förra året kan man säga att mitt genombrott kom i elitserien. Förutom det så vann jag även U20-SM och final i herrdubbel tillsammans med Viktor Brodd. Vi gick även till SM-final med SUIF!


Det här året har jag varit uttagen till landslagsläger och pro tour–tävlingar, vilket jag tycker är väldigt roligt!


Söderhamn har varit ett bra ställe att utvecklas på. Träningen har varit och är fortfarande riktigt bra och vi har en bra gemenskap i klubben. Jag har fått mycket hjälp av Blomman och Pidde genom åren och de har hjälpt mig så att min utveckling har gått framåt hela tiden.


Sammanfattning


1998 – 2003 Spelar med Ådalslidens SK och har Bosse som tränare.
2003 – Flyttar till Söderhamn
2005 – 2009 Bordtennisgymnasiet i Söderhamn
2007 – 2010 Elitserien/Pingisligan med SUIF



Signerat Johan 


Tävling på E-Center

Idag har två tappra SUIFportrar varit på E-Center och haft en tävlig där det går ut på att gissa hur många bollar det fanns i lådan som vi hade med oss. Ett perfekt sett att locka folk till TV-matchen mot Falkenberg den 27/2. I ungefär 5 timmar stod jag och Pontus Edman och haffa åt oss massor med folk innan affischnamnet Jon Persson dök upp och bytta av mig. Det var charmören Edman som skötte snacket till stor del med sina härliga hälsningsfraser som lockade folket. Allt från trevliga pensionärer till unga ungdomar stannade till vid vårt flashiga "bord" och räknade bollar och tillslut lyckades vi sälja 65 "gissningar" och det är väl okej för att vara första dagen, men vi hoppas på mer till veckan.

10 kr för en gissning är väl ingenting när man han chans att vinna ett fantastiskt Blueray-paket med 20 filmer på köpet?

Tävlingen kommer pågå ända fram till TV-matchen hemma mot Falkenberg där vi även kommer presentera vinnaren. Nästa gång vi är ute på E-Center igen är redan på onsdag samma tid mellan 14.30 och framåt.



Signerat, Pinnen

Jens Lundqvist - Bastian Steger

Här kommer matchen mellan Jens Lundqvist och Bastian Steger från Slovienian Open. Jens sa själv att det var hans bästa match under turneringen.

Jens Lundqvist färdigspelad i Qatar

Jens Lundqvist är nu färdigspelad i singelspelet i Qatar. Efter Jens senaste Pro Tour tävlig i Slovenien där han gick ända fram till final åkte han till Qatar tillsammans med Pär Gerell och Robert Svensson. Man kan verkligen säga att han tog med sig det fina spelet från Slovenien och lyckades prestera bra i Qatar. Han blev bästa svensk genom att nå åttondelsfinal genom vinster mot unge EM-kvartsfinalisten Ruwen Filius (4-0) och Kaii Yoshida (4-2) innan det tog stopp mot den mycket duktiga kinesen Zhang Jike (2-4). Att Jens slog Yoshida som gick till 1/8-final på senaste VM måste ses som en bra skalp.

 

1/8-del i tävligen för skaparen av ordet "Fika" är även det riktigt bra i det mycket starka startfältet eller vad sägs som de 16 seedade?

  1. Ma Long
  2. Wang Hao
  3. Ma Lin
  4. Wang Liqin
  5. Jun Mizutani
  6. Joo Se Hyuk
  7. Zhang Yike
  8. Dima Ovtcharov
  9. Oh Sang Eun
  10. Xu Xin
  11. Ryu Seung Min
  12. Chuang Chih-Yuan
  13. Kaii Yoshida
  14. Chen Weixing
  15. Tang Peng
  16. Zoran Primorac

Ingen dålig klass så grymt jobbat Jens!

 

Tävligen har nu nått semifinaler som spelas imorgon och matcherna ser ut såhär:

Ma Long – Wang Liqin

Zhang Jike - Lee Jung Woo

 

Jag tror att det blir Ma Long och Zhang Jike som går segrande ur semifinalerna och att Ma Long tillslut vinner finalen.

 

Noterbart i tävligen:

  • Xu Xin förlorade i första omgången mot unge Seo Hyum Deok  med 4-1.
  • Ma Long mosade Crisan med 4-0 och släppte ändast 13 poäng (4, 4, 4, 1).
  • Även japanerna Kenta Matsudiara och Jun Mizutani förlorade tidigt.
Signerat Pinnen

Intervju med Anton Källberg

Den här veckan har Team Stigas representanter Calle Ahlander och Anton Källberg tränat i Söderhamn.
Här kommer en intervju med Anton.

Hur har veckan varit?
- Spelet har gått sådär men träningen har varit bra.

Har det varit någon skillnad på den här veckan jämfört med de tidigare gångerna du har varit här?
- Det har varit lika superbra och superjobbigt.

Hur gick tävlingen i Budapest?
- Resultatmässigt gick det inte så bra men spelet funkade bra. Detta var den tredje tävlingen som jag har spelat utomlands.

Är det någon skillnad jämfört med tävlingar i Sverige?
- Domarna är konstiga. De gjorde konstiga beslut. Men om man skiter i domarna så har man lite annorlunda fördberedelse inför match, osv.

Vilken blir nästa stora tävling?
- Safirs Internationella. Målet är att spela så bra som möjligt. Jag är nöjd med varje match jag vinner.

Pratar Jimmy "Pinnen" Jin kinesiska i sömnen?
- Ja, jag kunde inte höra vad han sade. Men förutom det skötte han sig bra.

Signerat Jon Person

Suifportrarna II



Kommentar överflödig...

Österlen - SUIF

Österlen - SUIF 0-5

Hemresorna är alltid ganska jobbiga, men efter en seger med 5-0 och efter att bara ha lagt 1 set i hela lagmatchen så blir säsongens längsta hemresa betydligt lättare!
Jon var idag aktuell för säsongsdebut i singel, men då han kände av en ljumske så får han vänta ytterligare på att kliva in ensam i hagen. Så här i efterhand så blev det kanske inte så pjåkigt med Jon som assisterande coach istället.

Zhi Jian Hong - Johan Sondell 8-11, 7-11
Fortsatt fint servande, tillsammans med stabilt forehandspel bäddade för en ganska trygg seger mot Österlens kinesiska bidrag till matchen. Soda trummade på i fin takt i både första och andra set. Han bjöd Hong på väldigt lite då han hade väldigt få egna misstag vilket nog stressade Hong. En bra seger!

Andreas Ohlsson - Sun Jian 4-11,3-11
En snabb match där Suns servar gav många enkla poäng. När det väl blev spel om bollen så var Sun ofta numret för stor för Ohlsson. Sun ser ut att ha bättre trygghet i serven än tidigare under säsongen vilket har väldigt stor betydelse för Sun.

Peter Nilsson - Hampus Nordberg 7-11, 10-12
En match som började med några fina dueller. Hampus spelade bra i första set och pressade bollsäkra Peter långt bak i hagen för att sedan avgöra bollen. I andra set så blev det lite omvända roller då Peter fick bättre koll på spelet och kunde komma åt bättre. Underläge med 6-10, innan 4 snabba och konstiga bollar gjorde att ställningen helt plötsligt var 10-10. Väl där så gick det snabbt till 12-10 och därmed en trygg 3-0 ledning för SUIF

Hong - Sun Jian 3-11, 11-4, 6-11
En svängig match där alla set var helt ojämna. Första set så visade Sun att han är en av pingisligans allra bästa spelare då han totalt körde över Hong. Bra servar, välplacerade smashar och dessutom fint bh-spel gjorde att Hong fick det jobbigt. I andra set var det helt tvärtom, Hong var den som styrde och ställde och nu var det Sun som inte hade mycket att säga till om. Skiljeset bjöd inte på mycket skönspel då det blev många snabba bollar, även här ett ojämnt set som Sun styrde från start.

Martin Nilsson/Peter Nilsson - Johan Sondell/Hampus Nordberg 9-11, 7-11
Skulle det bli säsongens andra 5-0 seger? Tillbaka till det gamla dubbelparet soda/hampe och nog såg det ut som i höstas då dom bjöd på stabilt dubbelspel. Ett svängigt förstaset (1-5, 6-5, 6-10, 9-11) var viktigt och andra set blev en trygg färd mot seger. Noggrant spel med bra serve och returspel bäddade för medspelaren och ytterliggare en stabil dubbelvinst var ett faktum.

Säsongens andra 5-0 vinst och därmed ska det väldigt mycket till om inte andraplatsen ska vara vår. 9 poäng före Falkenberg som har en match mindre spelad. Just Falkenberg väntar i den sista grundseriematchen den 27e Februari. Även om vi är klara för andraplatsen så är det viktigt att göra en bra match som ger gott självförtroende inför det kommande slutspelet!

Signerat SUIFbussen


Jon Persson tillbaka i landslaget

Jon Persson är återigen uttagen i landslaget efter sin ryggskada. Denna gång är det JOOLA European Nations League, Premier Division som gäller. Tävlingen sträcker sig över 3 säsonger, 2009-2012 där de deltagande lagen är indelade i olika divisioner utifrån deras resultat på senaste lag-VM och EM. Sverige spelar i den högsta ligan och övriga lag som är med i Sveriges grupp är: Ryssland, Tyskland och Vitryssland. Själva matchen som kommer spelas i Köping den 2 mars är mellan Sverige och Vitryssland, dock utan världspelaren Vladimir Samsonov. Ruskigt kul för Jon så jag passa på och ställa ett par frågor direkt efter segern i Pingisligan mot Österlen!

 

1. Grattis till vinten mot Österlen, hur var stämningen efter att ni vunnit er andra 5-0 seger?

– Stämningen var kanon efter 5-0. Grabbarna gjorde en riktigt stark insats! Det brukar alltid vara jämna när vi möter Österlen och i förra mötet förlorade vi med 3-2. Skön att få en sån härlig revansch.

 

2. Härligt, vi har precis fått veta att du blivit uttagen till JOOLA European Nations League. En match mellan Sverige – Vitryssland, hur känns det att vara tillbaka i landslaget efter din långtidsskada?

– Det känns riktigt bra. Roligt att få vara med igen med tanke på hur säsongen varit.

 

3. Jens Lundqvist, Pär Gerell och Robert Svensson är de övriga uttagna, inga dåliga spelare. Hur ser du på dina chanser på att få spela?

– Klart det kommer att bli tufft att få lira singeln men jag hoppas att jag kanske får spela dubbel. Men det roligaste är att jag får vara med igen!

 

4. Om du nu får spela, tror du att du kan slå något av de vitryska spelarna Evgueny Chtchetinine, Aleksandr Kuchuk, Vitaly Nekhviadovich och Pavel Platonau med din nuvarande form?

– Ja chans tycker jag i alla fall att jag har. Får jag bara träna bra fram till matchen så ska jag nog kunna slå någon av dem.

 

5. Visst har du spelat i den här lagtävlingen förra året? Vilka mötte ni och hur gick det då?

– Ja det stämmer bra. Jag var med mot Ryssland borta. Vi vann lagmatchen med 3-1 och då vann jag min match mot unge och mycket talangfulle ryssen Alexander Shibaev. Den matchen spela jag riktigt bra!

 

6. Jag tror det räcker så om du inte har något annat att tillägga?

- Det ända jag kan säga just nu är att det inte kommer bli några som helst problem att åka de 85 milen hem efter en 5-0 vinst i ryggen!

 

Tack så mycket Jon och lycka till!

 

Signerat, Pinnen


Inför Österlens BTK - Söderhamns UIF

Nu har grabbarna åkt ner till Skåne och ikväll är det återigen match i Pingisligan. Det är näst sista omgången i grundserien och om det går SUIFs väg kan man med hjälp av Mariedal som kommer att ta emot skuggande laget Falkenberg till veckan säkra andra platsen och därmed slippa spela kvartsfinal i slutspelet. Dock kommer det inte bli lätt att vinna denna match trots att man kan säga att det är botten mot toppen. Österlen har bra spelare som Peter Nilsson och Hong Zhi Jian som är lagets ankare. Dessutom har SUIF blivit skadedrabbat. Formtoppade spelaren Hampus Nordberg har återigen problem med hälen, precis som i slutet av förra året men säger själv att han till största sannolikhet kommer att vara redo för spel ikväll. Om inte, kan det innebära att publikfavoriten Jon Persson blir aktuell till singelspelet. Dock har även Jon känningar i ljumsken. Johan Sondell har änligen hittat tillbaka till storformen efter vinsten mot en av serien bättre spelare Mrkvicka i förra matchen mot Mariedal och enligt rapporter från Skåne är han riktigt taggad.

 

Lycka till grabbar och kör över danskarna!

 

Signerat Pinnen


SUIFs topp 5 i grundserien

Grundserien håller som sagt på att gå mot sitt slut så vi passar på att ha en liten omröstning om vad ni tycker har varit SUIFs bästa minne så här långt. De nominerade bidragen är:

 

Hampus vinst mot Chen Jian- SUIF slog Rekord på bortaplan med 3-2 och Hampus Nordberg stack ut med att slå giganten Chen Jian. Många trodde det skulle bli svårt att upprepa detta men icke, Hampus gick in med stort självförtroende och vann över Chen Jian igen.


Spårvägen – SUIF – Suifportarna var på plats och öste på och det smittade av sig till grabbarna. 4-1 seger efter att Sun Jian presterade på topp genom att krossa både He Hajin och Mikael Zöögling och Hampus Nordberg slog äntligen ”Hajen” efter tunga förluster mot honom på sistone. Soda hade chans att slå ”Äpplet” efter 9-7 ledning i skilje men förlorade tillslut med 14-12. Det var alltså riktigt nära 5-0 i derbyt!

 

Lin Lan Xiaos insats – Sun Jian hade inte kommit i början av serien. De flesta trodde att SUIF skulle tappa många viktiga poäng då våran kinestränare skulle få debutera. Dock gjorde han som många inte trodde han skulle vara i närheten att göra. Han vann två dubblar tillsammans med Hampus och slog Andreas Ohlsson. Grymt starkt gjort!


Hemma vinsten med 5-0 – Hallen kokade och matchen mot nykomlingarna Frej Växjö skulle visa sig bli historisk. Alla var taggade och grabbarna blev det första laget i Pingisligan som tog full pott, 5-0. BOOM!

 

Soda mot gamle landslagsspelaren Fredrik Håkansson - En match där den mesta fungerade för Johan och det man minns mest är nog hans servar, som lurade "Figge" gång på gång tills han inte ens kunde hålla i racket.

 

Bubblare:

 

SUIFs dubbelspel - Hade i början av serien hela 9-0 i dubbel. Hampus Nordberg var delaktig i alla segrar!

 

 

Där har ni bidragen, Rösta här:

 

 


Resultat av första omröstningen

Nu har vi bestämmt att avsluta vår förra omröstning. Det blev alltså Jon Persson som vann överlägset! Grattis, eller är det nått att gratta över??

Så här var resultatet efter 54 svar på omröstningen
Vem i A-laget slänger alltid ut sig de sjukaste kommentarerna?


fnul.se

Det närmar sig slutet...

Sexteen rounds are done.
Two to go.

Bara två omgångar kvar. Det går fort när man har kul, det känns som att det var i förrigår som Hampus klev in på den röda mattan i Falkenberg och gjorde säsongsdebut.

Suif ligger, som alla vet, på en andraplats. Imponerande med tanke på att Jon Persson endast har spelat några dubblar de senaste omgångarna. Sondell, Sun Jian och Hampus har visat krigarhjärta.

Och nu är det bara två lagmatcher kvar. Först ut är säsongens längsta bortaresa, Österlens BTK. Simrishamn, staden som de spelar i, ligger 80 mil härifrån.
Österlen spelar för att säkra ett nytt kontrakt till nästa år medan Suif spelar för att rycka i kampen om andraplatsen. Två lag som har allt att spela om och det är knappast så att någon av spelarna kommer att lägga sig på golvet och gråta om de ligger under med några poäng.

Den sista omgången, motståndare - Falkenberg. Även motståndaren i The Big Battle for Second Place. Matchen är troligtvis helt avgörande för vilka som kommer tvåa. Och som toppen på sundaen med körsbär ligger det ett till körsbär ovanpå - matchen är en Tv-match. På hemmaplan.
Vi hoppas på att hela Söderhamn (det borde väl teoretiskt gå?) tar sig samman och kommer på matchen.

Matchen mot Österlen är på måndag.
Avfärd imorgon, fredag?

SUIF - Mariedal

Vårt unga SUIF har haft en riktigt bra form på senaste tiden med segrar över bra lag, senast mot Spårvägen där Sun Jian och Hampus Nordberg imponerade mest. Denna kväll i kyliga norrland väntade boråsgänget Mariedal med spelarna Mrkvicka, Översjö och japanen Shimoyama. Inget direkt lätt motstånd men det hindrade inte grabbarna!

 

Sun Jian – Mattias Översjö (11-9, 11-6)

 

Först ut ikväll var den livlige kinesen Sun Jian mot Mattias Översjö. Mattias var uttagen i senaste Junior VM där han slog bra spelare och han har även imponerat på sistone här i Pingisligan. Förra mötet lagen emellan trodde vi att Sun skulle vinna relativt enkelt men det blev tillslut vinst i skilje men om jag inte minns fel hade Översjö matchboll. Denna gång blev det dock annat. En självsäker Sun Jian fortsatte hans fina spel och vann med två raka set.

 

 

Hampus Nordberg - Takanori Shimoyama (11-9, 7-11, 11-4)

 

Nästa match ut var Hampus Nordberg mot Mariedals japan. Hampus har kanske seriens bästa form just nu men Shimoyama hade en imponerande matchkvot inför matchen med 8-2 och måste anses som favorit på förhand. Men detta störde inte Haffe något, han spelade mycket lugnt och lurade japanen flera gånger med långa returer lång ute i forehand och vann tillslut matchen med 11-4 i skilje, Starkt!

 

 

Johan Sondell – Radek Mrkvicka (14-12, 12-10)

 

Sista matchen innan paus skulle bli en mycket jämna match. Soda var supertaggad och öste på hela vägen och vek sig aldrig. Mrkvicka är en av seriens säkraste spelare men Soda lyckades kriga hem första setet med 14-12 efter många fina bolldueller. I andra set hamna Soda under med 5-1 men kämpa sig tillbaka och setet blev även det mycket jämnt mot slutet, men det var Soda som drog det längsta strået med hjälp av fint spel och lite tur, men vad säger man?

Bra spelare har tur!

 

 

Sun Jian - Takanori Shimoyama (7-11, 11-6, 11-7)

 

Efter pausen klev lagens ettor in. Sun mötte Shimoyama alltså. I första set såg Sun helt stel och orörlig ut och detta ledde till att han missade mycket i försvaret. Efter ett lojt första set gick han däremot in i andra med helt annan attityd. Med studsar i hagen och höga ”ossningar” kämpade han sig tillbaka in i matchen och vann säkert med 11-6. I skiljet fortsatte Sun att mosa på och detta ledde till härliga bolldueller. Vid ställning 8-7 till Sun kommer matchens läckraste duell som Sun stod segrare i tillslut. Därefter vann han två snabba och avgjorde till 11-7 och vinst 2-1 i set.

 

 

Nordberg/Persson – Översjö/Mrkvicka (8-11, 10-12)

 

Duon Hampus och Jon var obesegrade i dubbeln fram till detta möte. Tyvärr var Översjö och Mrkvicka lite för säkra för grabbarna och det kändes som att de inte hittade någon rytm. Två tunga setförluster blev det och slutresultatet blev alltså 4-1!

 

 

Matchresultatet slutar precis som förra mötet lagen emellan 4-1 till grabbarna och det måste ses som ett grymt och viktigt resultat då Falkenberg som även de jagar andraplatsen i tabellen vann med 4-1 mot Spårvägen.

 

Signerat, Pinnen


suif live


Se Suifs match live med start kl sju!

Inför SUIF - Mariedal

Imorgon så är det dags för en ny drabbning hemma i grytan. Mariedal kommer på besök.

Våra grabbar kommer till matchen med ett starkt sjävlförtroende. 2x4-1 i dom två senaste matcherna visar att formen är god.
Mariedal kommer till matchen med en vinst med 4-1 mot Halmstad. Shimoyama Takanori vann då sina två matcher och imponerade stort.
Mariedal ligger på en fjärde plats och har  fortfarande möjligheten att ta sig ikapp SUIF på andraplatsen. Det skiljer i nuläget 5 poäng så det är viktiga poäng på spel. En SUIF vinst kan betyda att Mariedal får rikta in sig på kvartsfinal.

Vad säger Jon inför matchen?
Det kommer att bli en tuff och jämn match med bra spel. Senast så vann vi med 4-1 och imorgon är det vinst som gääller också. Vilka siffror det blir vet jag inte!

Matchen börjar klockan 19.00 på idrottshallen här i Söderhamn. Var där. Och vill du sjunga med under matchen så sätter du dig självklart hos Suifportarna och hejar på!

Signerat, Musen

Intervju med Sun Jian

Kände att de var dags att ta bloggens första intervju med Sun Jian, mannen fått höra "serva, serva, serva han till månen" så många gånger att han nu själv går och sjunger så på träningarna.

Tjena Sun, är det lugnt?
-
Tjena, är det lugnt... lugnt...

Eh ja. Hur är läget, inga bekymmer?
- Det är bra, inga problem med skador så jag mår bra.

Är du nöjd med dina resultat så här långt på säsongen?
- Jag tycker att hela laget har gjort det bra, så jag är väldigt glad och nöjd! Vi måste trots det fortsätta att jobba på hårt så att vi kan fortsätta att prestera bra pingis.

I början av säsongen när du fick veta att Jon inte kunde spela på ett bra tag, hur trodde du att vi skulle prestera då?
-När jag fick veta det så förstod jag att hela laget skulle behöva spela bra för att vi skulle kunna nå bra resultat, nu har vi gjort det och det över förväntan. Nu börjar Jon närma sig matchformen, även om han måste jobba hårt, och det är väldigt viktigt nu när det börjar dra ihop sig i slutet av serien, och förhoppningsvis kan han hjälpa oss under slutspelet.

Trodde du att vi skulle kunna upprepa fjolårets finalplats?
-Vi har haft det som mål hela säsongen att ta oss till final, och jag känner absolut att vi kommer nå dit.

Annars då, hur trivs du i Söderhamn?
-Jag trivs väldigt bra i Söderhamn, även om det är en liten stad så tycker jag att detta är ett väldigt bra ställe för mig.

Signerat Hampus


Bara fredag



Ska pröva en ny grej. Att livesända matchen mellan Suif och Mariedal på måndag från mobilen. Om det fungerar, kan det bli ett väldigt roligt för de som inte kan vara på plats och vill se matchen.
Klicka in er här på flashen på måndag!

Spårvägens BTK - SUIF

Inför matchen hade spelarna varit väldigt tydliga. Vinst var det ända som gällde och de flesta trodde att det skulle bli 3-2 seger. Dock var det endast Sveriges, kanske sämsta tippare som lyckas gissa rätt för en gångs skull. Johan Sondell satte alltså sitt segerresultat, underbara 4-1!

 

He Hajin – Hampus Nordberg (10-12, 11-8, 1-11)

 

Suifportrarna hade samlats i hallen för att stötta spelarna och det märktes tydligt. Direkt från start gick Hampus in och visade vem som bestämde och var vass från början. Sedan deras tidigare möten har Hampus dålig statistik på ”Hajen” men ikväll var det äntligen hans tur att vinna, och med all rättvisa. Efter att han vunnit det första jämna setet med 12-10 förlorade han andra trots en ledning. Men Hampus visade inga nerver och spelade felfritt i skiljet och slaktade ”Hajen” med hela 11-1. Vilken kinesslaktare!

 

Mikael Zöögling – Sun Jian (8-11, 1-11)

 

Efter att klacken lugnat sig lite efter att hojtat ”Så göra Hampe när han krossar en kines” gick våran egen lilla kines in för att möta ”Zögge”. Sun hade en liten minuskvot med 1-2 inför matchen men det speglade verkligen inte matchbilden. Sun var helt klart överlägsen och vann första set med 11-8. Andra set var det verkligen klasskillnad efter att Sun imponerat med kanon forehands och superservar. Det var bara att inse att kvällens andra 11-1 set var ett faktum!

 

Mikael Appelgren – Johan Sondell (11-8, 6-11, 14-12)

 

Soda som spelat mycket bra mot ”Äpplet” förut började tyvärr ganska segt i första set. Han hamnade under i början på grund av några slarvmissar och därmed kunde Appelgren vinna setet med 11-8. I andra set såg man en helt annan Soda. Han var bestämd och styrde spelet hela setet och kunde därför vinna det med 11-6. I skiljesetet fortsatte Soda det fina spelet ända fram till en 9-7 ledning men lyckades inte binda ihop säcken. Det blev tillslut en tuff förlust med 14-12 i skilje.

 

He Hajin – Sun Jian (6-11, 7-11)

 

Efter pausen klev båda lagens ettor in och denna gång en match mellan kineserna för omväxlingens skull. Sun som hade varit fantastisk taggad hela kvällen gick in i matchen med stort självförtroende och han fortsatte med det fina spelet även här. Tillsammans med fortsatta fantastiska servar och hårda och välplacerade forehand smashar vann han relativt enkelt med 2-0 i set.

 

Appelgren/Zöögling – Nordberg/Persson (11-3, 6-11, 11-13)

 

En av kvällens många höjdpunker var ännu en gång att se Jon Persson i hagen tillsammans med storspelande Hampus. Tyvärr började de rent av dåligt och det slarvades på tok för mycket och därmed förlust i första set med hela 11-3. Men efter att coach Olsson och spelarna själva snackat ihop sig gick ett helt nytt par in i hagen och visade vilka som bestämde. Både Jon och Hampus höjde sig och vann med 11-6 i andra. I skiljet fortsatte grabbarna mosa på och det enda som gjorde att spåretspelarna höll sig kvar i setet var massor med turbollar. Jon och Hampus fixade det trots allt tillslut och efter en hård kamp som slutade med 13-11 var vinst med 2-1 i set fixat.

 

Slutresultatet blev alltså hela 4-1 mot Spåret och med lite flyt kunde matchen faktiskt ha slutat med 5-0 vinst. Inget att klaga på eftersom 4-1 ett får anses som ett kanonresultat. Nu ligger grabbarna 4 poäng före Falkenberg och har ett bra utgångsläge för en andraplats i grundserien.

Nästa match är hemma mot Boråsgänget Mariedal den 8/2 på A-hallen. Jag kommer vara där och hoppas du är det med!

 

Signerat Pinnen


Inför Spårvägen - SUIF

Match är på gång igen och denna gång på bortabord. Det är Spårvägen som står för motståndet och våra grabbar väntas bra motstånd. Spårvägens trupp har allt från unga talanger till gamla rävar, en utmaning för vårt unga SUIF. Förra mötet blev tyvärr förlust med 2-3. De två poängen fick vi efter att Soda käkade ”Äppelpaj” till fika och Hampus/Soda vann dubbeln. Hampus hade dessutom ett bra grepp på ”Hajen” men den rutinerade kinesen lyckades tyvärr krångla sig ur det tillslut. Denna gång hoppas vi på annat och önskar att det fina spelat från Rekordmatchen fortsätter i Stockholm och det leder förhoppningsvis till en vinst.

 

Såhär säger spelarena och coachen kort om resultatet inför matchen:

 

Blomman:

– 3-2, Sun har haft det tufft mot Spåret men han vänder trenden och vinner sina matcher.

 

Hampus Nordberg:

– 3-2 vinst till oss efter många tuffa och jämna matcher!

 

Jon Persson:

– Det blir en mycket tajt match men vi drar längsta strået och vinner 3-2.


Jens Lundqvist:

– 3-2, SUIF har lite bättre lag.

 

Johan Sondell:

– 4-1, vi är bättre och Sun är revanchsugen och vinner två!

 

Ja, jag tycker att de är ganska överens över att det blir seger. Lite speciellt för denna match är att SUIFportrarna samlat ihop hela 25 supportrar för att åka ner till Stockholm och stötta vårt lag mot det skuggande laget i tabellen.


FORZA SUIF!

 

Signerat, Pinnen


Tabellen

Då var den 14e omgången i pingisligan avklarad och med 4 omgångar kvar så ser tabelläget ut som följer.

1 Eslöv                       14 10  4  47-23   47  

2 Söderhamn            14  9  5  41-29   41  
3 Spårvägen               14 10  4  39-31   39  
4 Mariedal                   14  7  7  36-34   36  
5 Falkenberg               14 10  4  38-32   35  
6 Halmstad                 14  6  8  32-38   32  
7 Warta                      14  5  9  32-38   30  
8 Rekord                    14  5  9  30-40   30  
9 Österlen                  14  3 11  28-42   28  
10 Växjö                    14  5  9  27-43   27

Just nu har vi alltså den viktiga andraplatsen som betyder semifinal och därmed så "slipper" man Eslöv i en semifinal.
På onsdag är det Spårvägen - Söderhamn, behöver det sägas att matchen är viktig?


RSS 2.0