Suifportrarna

Klockan är lite innan 04.00, jag och Sun Jian sitter ensamma i bussen. Vi är överlyckliga över att äntligen ha kommit till Söderhamn efter att ha åkt ifrån Helsingborg många timmar tidigare. Vad som möter oss precis vid infarten till Söderhamn är det nog inte många andra lag som får känna på, mer behöver nog inte sägas - se och njut av SUIFPORTRARNA!



Signerat Hampus

Hampus - blivande världsetta?

Chen Jian - pingisligans i särklass bästa spelare?
Inte om du frågar Hampus Nordberg.
Hans insats ledde fram till säsongens andra lagseger.

Suif hade inför mötet med BTK Rekord endast en seger - ändå låg de på en slutspelsplats tack vare det nya poängsystemet. Spelarna hade förhoppningar om att än en gång vinna på bortaplan.
Men uppgiften var på förhand inte enkel. Rekord med förstärkning av seriens bästa spelare - Chen Jian.
Det skrämde inte en viss Nordberg.
Han gick in och spelade helt respektlöst, gav Chen Jian inga lägen och styrde spelet från första bollen. Setsiffrorna 11-6, 11-8 talar sitt tydliga språk.
Hampus besegrade spelaren som har vunnit mot den nuvarande världsettan, Wang Hao.

Efter Hampus bragd kunde inte Johan Sondell ge Suif en större ledning i matchen, 0-2 mot Kristian Karlsson som spelade riktigt bra och såg oerhört spelsugen ut.
Matchen därefter mellan Sun Jian och Arvid Sunesson hann knappt filmkameran få med på bild. Fem bollar på två set var det enda som hemmaspelaren fick med sig.

Söderhamn är Pingisligans enda lag som är obesegrade i dubbel.
Och den sviten håller i sig. Hampus - som har spelat alla dubbelmatcher - tog femte raka dubbelsegern med sin tredje partner. Den här gången med Sun mot Kristian Karlsson och Christofer Pedersen - och resultatet blev 11-6 gånger två till dubbelspecialisten Hampus och Sun.

Dubbelguden berättar kort om dubbelmatchen:

- Det här var min sämsta dubbelmatch hittills, säger han med glimten i ögat.



Hampe visade vägen

REKORD - SUIF 2-3.

Laget lovade en vinst och gav en vinst.
SUIF vann kvällens bortamatch mot rekord med 3-2. Hampe tog seriens bästa spelare Chen Jian i två klara set. Sun Jian manglade sönder Arvid Sunesson med 22-5. Soda hade en tung kväll och förlorade sina två singlar.

Mer om matchen kommer imorgon då Hampe är vaken.

I övrigt noterat:
Publiksiffran var endast 93 personer.
Inte en enda match gick till skiljeset.
Musen, lovade att han skulle ge Hampe en kexchoklad om han slog Chen Jian med 2-0.
Emil Roslund var ännu kaxigare och sa att han skulle ge Hampe 45 kexchoklad om han slog Chen Jian.

Vi önskar Soda lycka till i England på pro tour.

Klacken laddar nu inför nästa match som är hemma mot Växjö.

Här kommer en vacker bild när Hampe kör fys. Lägg märke till hur nöjd Lin Lan Xiao är över hampes teknik, bedrövlig...

Vi hoppas få se detta segerhoppet på måndag av Hampe.

Signerat, Musen,


Rekord - SUIF

Då var det dags igen, efter 1½ veckas väntan efter förlusten mot Spårvägen så är vi nu redo igen för match. Idag är det Rekord ifrån Helsingborg som står för motståndet, Rekord som ligger sist i tabellen men som nu har seriens bästa spelare i laget, Chen Jian. Med Chen Jian i laget är dom ett lag som kan slå alla lag i serien så det blir en tuff match.

Truppen nere i Helsingborg är Coach Blomqvist, Sun Jian, Johan Sondell och Hampus Nordberg. En liten men taggad trupp som ikväll ska ta lagets andra seger för säsongen. Då blomman ska hålla i ett läger i Hörby så blir han kvar i skåne efter match, soda följer inte heller med hem till Söderhamn då han tar flyget vidare till England där han ska plocka skalper i Englands Pro Tour tävling. Därmed blir det bara Hampus och Sun Jian som får äran att fylla ut minibussen som ska fraktas genom halva Sverige.

Nu blir det snart träning innan vi tar en välförtjänt lunch för att sedan snacka igenom matchen och lägga upp lite fina taktiska drag som ska göra att vi vinner ikväll.

Dagens tips, Rekord - SUIF 2-3



Signerat Hampus

SUPPORTERPRYLAR

Ja som vi sa tidigare så är supportprodukter på ingång.
Vi tar nu emot beställningar.
SUIFporter t-shirten kostar 50 kr.
SUIFporter halsduken kostar 100 kr.
Vill man köpa båda så blir det paketpris 125 kr.

beställningar tas emot på:
[email protected]

Tv matchen

Kommentatorerna sköter sig bra under tv sändningarna tycker vi och bjuder ibland på några härliga kommentarer. Efter att ha sett vår senaste tv match så hörde vi några kommentarer som vi tycker bör skrivas upp! Är osäker på vem som sa vad så vi låter det vara osagt, och ordagrant citerar vi inte... Här kommer dom.

"Hampus har fantastiskt mycket skruv i den serven!" avd: serva, serva, serva han till månen...

"Se så smidiga dom är, dom är som små gymnaster!" avd: tur att alla våra stretching timmar gett resultat...

Någon som har något ytterligare att bjuda på så tveka inte att kommentera!

Signerat Jon och Hampus

Lika som bär?

                 
Hampus Nordberg?            Kennet Andersson?


Under SUIF´S tv match så tyckte Peter Gustafsson att den bästa likheten av Hampus är Kennet Andersson. 
Vad tycker ni......?


Signerat Jon

Soda och Jensa på landslagsläger

Denna vecka så är Soda och Jensa på landslagsläger i Falköping.
Soda kommer självklart att vara med på måndagens match borta mot Rekord.
På tisdagen så styr Soda och Jensa kosan mot England för att spela Protour.

I övrigt så flyter liret på i hallen.
Sun och Hampe sliter på.
Nya Pidde är Dennis Berglin.
Blomman spelar div 1 i Stockholm på söndag.
Virre, Fille, Coffeking och JHN är ikväll i Leksand och kollar på allsvensk hockey.

Signerat, Musen

Snedvridning

Då var det dags att förtydliga och försöka rentvå vad som skrevs i Söderhamnskuriren i dagens tidning där det skrev om matchen mot Spårvägen som ägde rum i lördags. Söderhamnskuriren som i vanliga fall brukar skriva bra och positivt om SUIF, missförstod Andreas Ljones när dom frågade några frågor efter lördagens match.

I artikeln står det att Andreas Ljones uttalat sig som följer
Jag vet inte riktigt var det gick fel, men suifarna kom inte ut i tid till matchen, men det var första gången och det är mycket nytt för alla inblandade. Och tyvärr var det inte mycket publik på plats, men jag vill ändå ge en eloge till Matts Quiding och Suifportrarna. De gav liv åt matchen"

Både positivt och negativt, precis som det ska vara - sånt som inte är bra ska väl självklart göras bättre till nästa gång! Då varken jag, övriga laget, coacher eller suifportrar hade en aning om vad som menades med att "men suifarna kom inte ut i tid till matchen" så var jag tvungen att ta kontakt med Herr Ljones för att få förståelse för vad som gått snett. Då vi var på plats i hagen ca 12.55 för presentation, presentationen var klar ca 12.57, dvs innan tv sändningen skulle börja (om de nu vore något problem att ha presentationen under sändningen). Sun Jian var sedan i väldigt god tid redo för sin match mot Mikael Zöögling, så oförstående sökte vi svar.

Andreas Ljones svarar då på min fråga att han har blivit felciterad utan vad han hade svarat på var varför Sun Jian och "Zögge" fick vänta så länge innan deras match kunde komma igång. Han förklarade -
"han (kurirens utsände) frågade vad som hände inledningsvis på matchen när spelarna var i hagen för tidigt. Då svarade jag att jag inte vet var felet uppstod någonstans och att jag inte har någon kommentar till det, sen blev uttalandet så"

Alla gör vi misstag och ingen är bitter eller har några hard feelings, men för att få klartecken i att inget strul hände innan matchen eller att vi SUIFare misskötte oss så var jag tvungen att skriva av mig lite!

Signerat Hampus

Första tv-matchen på hemmaplan!

Ja och hemmaplan var det! Måste verkligen säga det, att det ska vara så bedrövligt lite folk på en så pass bra match som det ändock var på förhand är inte roligt alls att se. Och vi i Suifportrarna tyckte att vår egen insats var bra och att nu resten av pingissverige har vetskap om att vi finns! Men att något måste göras för att försöka locka nytt folk till pingishallarnas numera fartfyllda läktare.

Men nog om det nu! SUIF fick en tuff inledning, Sun Jian spelade första matchen och förlorade första sätt mot zögge och inte riktigt nära där men i andra set var det andra bullar och Sun spelade bättre och vann det. I skilje setet som var väldigt jämt hela vägen så hade zögge all tur i världen, han avslutade matchen(setet) med först en otagbar nätrullare och bollen efter (matchbollen) en otagbar kantboll.

En första match som vi inte riktigt fattade först men när Hampus så kallad alfons klev in i hagen och bjöd på världspingis mot Hajjen så blev det genst återställt. Hampus krossade hajjen i första set rent utav. Han inledde andra riktigt bra och fick nåra snabbaa bollar men sen kom en time out från hajjen och blev genast kanske lite för bra. Hampus blev lite passiv och hajjen spelade bra och det var synd, hajjen knep skiljesetet enkelt. Men vi tackar Hampus för det ädnå, vi vet att när hampe har en bra dag vinner han!

Match innan den tänkta pausen! Dagens lilla (snackis) Johan (soda) Sondell- Mikael Äppelgren. Soda vann ett jämt första set där "äpplet" hade mycket tur men lyckades ändå knipa det. Soda var fullpumpad med energi och det behövdes verkligen för att knäcka äpplet. Efter första set kom också vårt lilla set för att försöka hjälpa Sondell till en vinst! Tio supportrar tar fram ett äpple och tar en tugga mitt framför ögonen på han! Soda är grym i andra set och går ut enormt starkt. Men äpplet håller igen och lyckas få några bollar i viktiga lägen som leder till ställning 8-8. Men det blir Soda som drar längsta strået idag av dessa herrar! "Soda äter äpplet till frukost!"

Så till fjärde matchen där vi nu hoppas på en vänding igen där Sun Jian spelade och motståndet stod He Haijin(hajjen) för. Men Sun gick inte att känna igen spelmässigt och Hajjen vann första set med en del tur men en blekare Sun Jian. Andra set var aldrig riktigt spännande, Sun spelade inte bra och det gjorde väll hajjen däremot. Så en ledning för spåret  med 3-1 innan dubbelmatchen skulle avgöras. Båda lagen hade innan ett obesegrat dubbelpar så vi visste det skulle bli jämt.

Första set börjar äpplet och zögge att ta två snabba som skrämmer oss lite men vi kommer tillbaka och spelar bra och rolig pingis nu. Soda och Hampus spelar bra och det är många mycket bra bollar som avgör första set, 16-14 till hampe och soda! Kanon att få med första sätt och nu sätta rejält tryck och bara ösa på ännu mer för att kriga till sig två poäng. Andra set gick snabbt, taggade till tusen såg vi Hampus och Soda vinna relativt enkelt med 11-7. Två poäng säkrade och det kändes sådär, men skönt att avsluta med en vinst i alla fall.

2-3 blev slutresultatet och det känns inte helt okej efteråt, vi är det bättre laget men idag hade vi inte "flytet" med oss kändes det som. Men jag tror jag kan prata för alla supportrar och spelare att vi kommer vara på plats i Stockholm när det blir dags igen i Februari. Då kommer vi förhoppningsvis kunna ha en dubblad supporterskala och då lovar vi vinst!

Signerat, Danne


Blogg

Det är inte bara vi här på suif.blogg.se som det bloggas om SUIF, utan även på Söderhamnskurirens hemsida. Det bloggas inte lika ofta men dom kommer dock med intressanta inlägg då och då.

Något dom gör med bravur är deras liveuppdatering av våra hemmamatcher. Så är det någon som inte kan komma på någon hemmamatch så rekommenderar jag er att klicka er in där för att följa matchen på ett bra sätt!

http://helahalsingland.se/blogg/1.1383954


Proffskollen, Fredrik Lundquist

Proffskollen denna vecka fortsätter. Dagens intervju är med Danmarksproffset Fredrik Lundquist. I karriären så har han b.la. ett guld med SUIF. Han har spelat i 30 år men rör sig lika smidigt som en 10-åring. Musen, var på plats igår på träningen och ställde några frågor.

Hur kommer det sig att du hamnat i Danmark?
-
Tidigare så spelade jag i Tyska andra ligan. Efter två år där så flyttades klubben ner ett snäpp i divisonerna och man valde att satsa på yngre folk. Jag hamnade då i en dansk klubb efter att ha fått hjälp med kontakter av dåvarande klubbkompisen Kristoffer Pedersen som numera spelar i Rekord. Klubben i Danmark heter Köge Bugt och ligger några mil söder om Köpenhamn.

Går det bra för dig?
-
Ja det går ganska så bra. Har kommit tvåa båda åren efter Roskilde. Första året var vi riktigt nära guldet då vi ledde med 1-0 i matcher i bäst av tre. Nu känns ligan lite avslagen då Roskilde jättesatsar på champions league och Maze har kommit hem.

Har du några planer på att spela för SUIF igen?
-
Nej jag är nog för gammal och jag tycker att grabbarna sköter sig väldigt bra.

Roligaste minnet med SUIF?
-
Självklart sm-guldet 2001. Jag fick avgöra vilket var lite extra kul. Men det bästa var att få ta guldet med "gänget". Jag, pidde och Jensa hade tränat och spelat länge tillsammans och att få avsluta med att ta ett guld tillsammans var verkligen perfekt. Stämningen i hallen var grymt härlig.
(med i laget var även Peter Nilsson, men han spelade bara en säsong, det ni.)

Vem slår sig mest, Simon eller Elliot?
-
Det gör Simon haha. Han vill vara med dom stora grabbarna och har blivit ganska stryktålig.
På pingisskolan i Söderhamn så har vi varit noga med att berätta att man ska vara försiktig med att inte slå i huvudet under bordet. Dom är ca 25 stycken på pingisskolan och bara två har slagit i huvudet, gissa vilka?

5 snabba:
Söderhamnspublik
- danskpublik?
Guld i Danmark - Guld för Brynäs?
Roma - Brynäs?
Fika - Träna?
Fiska - Uppstuds? Vill spela på uppstuds!

Vi tackar Freddan för att han har ställt upp på denna intervju och önskar honom lycka till i helgens match och resten av säsongen.

Signerat, Musen


Dan före dan

Imorgon är det dags, matchen som nog är en av de mest laddade inom pingisligan. Förra året slutade båda matcherna oavgjort och det var inte dom två snällaste och mest vänskapliga matcherna. Förhoppningsvis blir matchen imorgon minst lika rolig som det var att möta Spårvägen förra säsongen!

För andra gången så glider vi i SUIF in i direktsändningen som TV4 sport anordnar. Förra gången var ju premiärmatchen mot Falkenberg som slutade 2-3, denna gången ska vi vinna! Vi i Söderhamn har ju tyvärr inte så många olika alternativ att välja på när det gäller spelare då Jon Persson fortfarande haltar omkring på stan med sin onda rygg. Så om inget speciellt händer så blir det Sun Jian, Johan Sondell och Hampus Nordberg som ska kriga i SUIFs hemmaställ. Motståndarna har lite mer att välja på förutom de 3 ordinarie lirarna He Haijin, Mikael Zöögling och Mikael Appelgren. Får någon av de lovande Anthony Tran eller Harald Andersson chansen? Eller varför inte John Wall?

Första hemmamatchen var en rejäl besvikelse rent publikmässigt. Cirka 150 personer hade sökt sig till Söderhamn sporthall, vilket kan vara det sämsta publikantalet sedan undertecknad kom till klubben inför säsongen 07/08. Med TV på plats och lite bättre lag från både hemma och bortalagets sidor så kanske vi kan komma upp i normal publikstandard, ca 200-250? Eller varför inte samma som mot Spårvägen förra säsongen, då ca 400 personer kom och såg matchen.

Jag kan lova er att vi i laget är rejält taggade och räkna med en hård fight imorgon!

Söderhamns sporthall 13.00 eller TV4 sport kl 13.00, ses där!

Signerat Hampus

Proffskollen

Dagens proffskoll handlar om Söderhamns egna produkt, som flydde till Tyskland inför årets säsong. Slitvargen från pingis och värstingkvarteret Gråvidevägen, killen som alltid ses med ett smile vid sidan av bordet men i pingishagen aldrig ser gladare ut än jättesur. Grabben med den fina "backhandvispen", Viktor "tuffe viktor" Brodd, är spelaren i fokus.

Hallå Virre, how do you do?
- Hello! I´m fine as always!

Så, vart är det du har rymt?
- Till FC Köln, vi spelar i Regionalliga west som är tredje divisionen i Tyskland.

Hur spelas matcherna där?
- Eftersom det är sexmannalag så är det först till 8 vinster. Om ställningen är 8-7 så avgörs det med 1a dubbeln mot 1a dubbeln. Det kan alltså bli 8-8 eller 9-7 i så fall.

Klurigt upplägg.. Vilken nivå håller serien då?
- Spelmässigt som superettan men med mycket mer publik. På våra hemmamatcher är det oftast runt 110-120 personer.

Hur trivs du i klubben?
- Jo jag trivs jättebra, ganska lika grabbarna i SUIF. Vi har alltid kul tillsammans. Suif har nog bäst sammanhållning i Sverige och Köln är inte så pjåkiga dom heller.

Hur har du öppnat säsongen och vad har du hjälp klubben till för position?
- Just nu ligger vi 2a men med samma poäng som ettan så vi är jättenöjda hittills. För egen del är jag med nöjd, har 7-1 i singel och 6-0 i dubbel.

Imponerande! Men är det sant att du blev lurad av en "trollerilåda" av Jörg Rosskopfs bror i helgen?
- Jo det är sant, men är ju van att träna med soda och då ändrar inte bollen riktning när han försöker sig på sånt där, så man var ju inte direkt beredd när den väl ändrade riktning... Fast tror nog att den studsade på något konstigt på bordet!

Vad har du för planer för framtiden, karriär i tyskland eller hem till suif?
- Det får tiden visa, får se efter säsongen men en sak är iaf klart och det är att jag tänker köra på heltid nästa år.

Okej, men frågan är om du är välkommen tillbaka?
- Nja de vettefan men man kan ju hoppas ;)

Det går rykten om att du vill flytta till tyskland och bli tysk medborgare, vad har du att säga om detta?
- Nu tror ja du faktiskt har blandat ihop mig med Emil Roslund. Enligt uppgifter ska han redan vara på väg till Tyskland men ingenting är offentligt än.

Tack och bock Viktor Brodd!


Signerat Hampus



Träningsrapport med Jon Persson

Hur går fikat denna vecka?
- Nja den går väl sådär denna vecka. Jensa är ju inte här och Coffeking har ju börjat jobba.
Nu om träningen, hur tyckte du att passet gick?
- Idag gick det mycket bättre än i Måndags. Så de är positivt hoppas det är bra i morgon när jag vaknar.

Är det fortfarande sikte på rekordmatchen?
- Ja absolut

Vad tycker du att en förstagångsbesökare borde ta när den besöker Waynes?
- Waynes special!

Kommentarer från Dennis Berglin som spelade lite med Jon idag:
- Han behöver lyfta på fötterna och han slår inte särskilt hårt, han har latte i armarna.
Vad tror du om Spåret matchen?
- Jag tror det kommer att blir en bra match. Brukar alltid vara bra matcher mot spåret!. 
De är skoj att möta dom. Jag tror på en jämn match med SUIF vinst!

Signerat, musen,

Inför SUIF - spåret

PÅ lördag är det derby mellan SUIF och spåret. Matchen visas på tv4sport men vi SUIFportrar ska vara på plats.
Har du röd t-shirt kommer du in gratis och får plats i klacken.
Matchen börjar 13.00. Var på plats i tid.
Nu hejar vi fram SUIF och tar en seger och viktiga poäng i tabellen.

Signerat musen,

Intervju med suifs svar på foppa!

Här kommer en intervju med skadade Jon Persson som haft ryggproblem sen februari!

-Tjena Jon! Hur är läget?
-Tja, det är helt okej. Fått mitt dagliga kaffe idag så det kunde egentligen inte vara mycket bättre.

-Jaha, men nu går vi vidare till det intressanta. Hur är det med ryggen nu?
-Visst är de lite bättre men inte hundra procentigt än. Det går lite upp och ner vecka till vecka!

-Vad är felet då?
-Problem i ländryggen, diskbuktningar.

-Vad gör du åt saken?
-Rehab varje dag, varannan dag uppe i sjukhusets bassäng och plaskar runt med alla pensionärer. Varannan dag gör jag övningar med pilatesboll.

-När siktar du på att vara tillbaks i matchhagen?
-Så fort jag kan men får säga till Rekordmatchen.

-Vad säger du om säsongsinledningen så här långt för grabbarna?
-Tycker dom varit duktiga och skött sig bra utan mig men dock var dom inte vackra i tv. Känns som jag borde vara tillbaka till lördag för att höja laget rent utseendemässigt.

-Okej okej, intressant teori där! Men tack ska du ha!

PS,vill ni se Jons comebackförök så sker den imorgon, måndag 09:00 i pingishallen. Be there!

Signerat Danne

Lin Lan Xiao



Ålder: 24 år

Moderklubb: Harbin

År i SUIF: 2a säsongen

Tidigare klubbar: Harbin

Främsta egenskap som spelare: Att variera skruven i "deffarna"

Främsta egenskap som tränare: Intresserad och bra på att hitta detaljer

Civilstatus: Singel

Spelarpresentation Sun Jian

Sun Jian

Född: 1989

Födelsestad: Qiqihar

Moderklubb: Harbin

Tidigare klubbar: Harbin

År i SUIF: 2a säsongen

Styrkor som pingisspelare: Serve och Forehand

Främsta merit:

Civilstatus: Singel

Bortalagen ska få smaka på nya slag!

Träningarna här i Söderhamn flyter på och på morgonen pass idag såg det bra ut från alla håll. Jens *nollkollpåhockey* Lundquist var här också.

Men nu över till oss SUIFportrar. I tisdags var i vi Borås och var dom som höll i stämningen. 4 SUIFportrar är fler än 130 Mariedalare. Men vi hade dom nya t-shirtsen på oss. Dom ska nu tryckas om några dagar.
Idag så kom även den efterlängtade trumman. Stor som en rund platt-tv.
Inom två veckor kommer även halsdukarna att anlända. Till halsdukarna har vi även en speciell sång där dom ska få flyga runt i luften.
Även flaggor är på gång och förhoppningsvis så har vi dom till nästa hemmamatch.

Hemma mot spåret kommer bli bra, halva klacken på plats (resten på top 12), flaggor halsdukar och en gigantisk trumma. Nu kör vi!
Och vi ställer oss frågan, kan äpplet, kan äpplet ......?

Både halsdukar och t-shirts kommer att finnas till försäljning, så bara att höra av sig om någon är intresserad!

Signerat, musen

Hyllning till Henke Lundholm


Ett internskämt som ni som inte tycker detta är speciellt roligt eller intressant behöver lägga allt för mycket energi på!

Måste få göra en liten hälsning till vår förre klubbkamrat Henrik Lundholm. En enkel lite beställning vill jag göra, och den lyder som följer.
"Ehm, jag tror jag tar en sån där CHIIIIIIIIIIIS å BAJKON!"

Kommentar, trots något år i norrland så tar göteborgsdialekten vid så fort han närmade sig sina hemtrakter.

Signerat en trött Hampus i en varm och svettig minibuss någonstans ute bland kottar och bär


Mariedal - SUIF 1-4

Tidigt imorse satte sig två SUIFportrar på tåget ner mot borås. Bil från köping med Pontus Edman och Linda Johnsson. I herrljunga plockades Mr Suifporter Matts Quiding upp. Resan fortsatte ner till Borås och väl framme och ha parkerat så uppstod problem, vart var hallen?

Efter sökande så hittades hallen och SUIFportrarna fick igång stämningen utan problem.

Match 1: Mariedal ställde Radek Mrkvicka som etta och SUIF ställde Hampe som tvåa.
En på förhand tuff match för Hampe då Mrkvicka förra året var en av de bästa spelarna i ligan. Tyvärr så blev den så tuff som det såg ut på papperet, förlust med 0-2. Hampus tyckte ändå att spelet kändes okej och att han fick spelet ungefär som han ville ha det, men precis som matchen mot Österlens Hong så var förmågan att avgöra bollarna inte riktigt på topp.

Match 2: I match två så spelade Mattias Översjö mot våran kines Sun Jian som nu har anlänt till truppen.
Den tillresta klacken sjöng serva han till månen. Och första serven hamnade Översjö ännu längre bort. En kixserve och Översjö returnerade med handleden.
Översjö spelade bra och fick en bra start. Tog hem första set 11-9. I andra set fortsatte Översjö att pressa Sun som blev allt mer nervös och gjorde stressade misstag. Vid 8-7 till Sun får han en otagbar nätrullare och matchen vände. Sun fick fram ett skilje som han bekvämt spelade hem och ställningen blev 1-1.

Match 3: Hampus Söderlund mot Soda. Första set var det ställningskrig med växlande bolldueller. Söderlund tog hem första set. I andra kom Sondell igång mer. Returerna blev bättre och med returerna kom spelet. Soda visade då takter från förra säsongen och då är han jobbig att möta för alla. Det anser inte bara vi i bussen, utan även speakern i hallen. Mer om honom senare. Ställning 1-2.

Match 4: MrKvicka mot vår segersugne kines Sun Jian, ett första set som Sun spelade bra i men Mr Kvicka snäppet vassare och vann nåra enkla "turbollar". Men i andra set var det en Sun som kom in i hagen med ett nytt självförtroende och lyckades andra setet ganska enkelt. I tredje och avgörande setet så spelade Sun kanon och med hjälp av oss fyra tappra supportrar på läktaren fullbordade han han kvällen med två vinster och höjt självförtroende. Hoppas att Sun kan släppa yttligare på nervositeten till nästa match, då är jag helt övertygad om att han kommer vara en av seriens bästa spelare. Ställning 1-3

Match 5, dubbel. Söderlund Översjö mot Hampe och Soda.
Segern bärgad men ändå en enormt viktig poäng att spela om. Första set spelade Hampe och Soda bra. Man hade 10-7 som tillsist blev 14-12. I andra set spelade boråsarna upp sig och spelade hem setet ganska så enkelt. Siffrorna skrevs till 11-4 och ett nytt spännande skilje väntade. Då la SUIFarna in dödsstöten med bra returspel och välriktade attacker så blev det en välförtjänt seger. Vi är fortfarande obesegrade i dubbelspelet denna säsong och Hampe har spelat alla dubblar.

Notiser från matchen:
Speakern Anders Nilsson var en riktigt skön lirare som verkligen uppskattade SUIFportrarnas initiativ till resan. Han kom med bra och intressanta utlägg mellan set och matcherna. Sånt är väldigt bra för publiken. Hans kommentar blir även dagens kommentar:
"Och nu i pausen finns det fika för alla, själv ska jag gå och bjuda SUIFportrarna på en fishermans friend".

Dagens boll: Översjö - Sun 10-10 första set. Vevades rejält från bakplan från båda sidor. Sun gick segrande ur duellen.
Dagens serve: Sun Jians första för säsongen. Returnerades med handleden från Översjö.

Signerat, SUIFbussen

Match dag i borås


Skönt att se sun och hampus här på morgonpasset verkar vara i vass form! skönt att se!
Jag tycker däremot att dom ser lite stela ut, menmen..

Under morgonens träning fick vi se sun spela för första gången sen vi var i kina och han ser mycket bra ut!
Kul och viktigt att se att han är så pass vältränad.

Följande trupp är på plats i borås inför kvällens drabbning - Hampus Nordberg, Sun Jian, Lin Lan Xiao, Johan Sondell och Mats Tage Olsson.

Nu blir det vila och ladda inför matchen ikväll som startar 18:30.

Vi Hööös

Signerat Soda

Söndag i Helsingborg

Söndagsspelet blandade och gav vad det gäller resultat för oss tillresta SUIFare. Johan fick i u-20 klassen ge sig i 8-delsfinalen mot för dagen storspelande Simon Nilsson ifrån Frej i Växjö.

Jimmy började bra i pojkar 15 och vann mot en dansk, innan det tog stopp mot talangen Benny Feng. I klass 1 tog han ett set mot Robert Eriksson, förutom det så var han numret för stor för vår lilla pinne.

Hampus gick däremot segrandes ur alla sina matcher för dagen. För alla smarta så är det då lätt att räkna ut att han alltså vann den klassen han ställde upp i. Klass 1 var klassen för dagen och då klassen var bra så var det en stark seger.

Sammanfattningen av helgen för de 3 muskutörerna lyder som följer-
Pinnen som var ute efter att få med sig sitt fina spel på träning till match, är missnöjd över helgens resultat. Spelmässigt var det upp och ner, tyvärr fler dalar än toppar.
Hampus är riktigt nöjd med sitt spel och resultat i Helsingborg. Spelet kändes tryggt och finns detta spelet kvar till tisdagens match mot mariedal så är han hoppfull för att ta någon seger.
Sondell är överlag ganska missnöjd med sin helg. Tycker inte att han kommit upp till den nivån han vill ligga på och anser att helgens resultat är lite under okej.

Medans pinnen är omringad av Fridhem/urnans alla tjejer i en minibuss på väg hem till norrland i detta oväder, så stannar Hampus och Johan kvar i Helsingborg för att under morgondagen träna ett pass i blåstens stad. Under eftermiddagen kommer några timmar spenderas på tåg till Borås där vi på kvällen får ett kärt återseende i Sun Jian som kommer direkt ifrån Arlanda för att förstärka oss till tisdagens match mot Mariedal.

Vi höös

Signerat Hampus


Lördag i Helsingborg

Då var vi tillbaka på hotellet i Helsingborg där vädergudarna visar hur illa det kan vara att bo i skåne under höst och vintertider. Här kommer en sammanfattning av dagens tävling.

Jag, Jimmy Pinnen Jin började trögt på morgonen i Hj17. Han förlorade en tung första match mot Kim Nilsson, Kristanstad, men ryckte upp sig betydligt mot eftermiddagen.
I Elitklassen gick Pinnen in i kvalet mot Halvard Fjell som underdog. Han spelade väldigt bra och knep det första setet. Fjell vann det andra och i det tredje gjorde Pinnen en mycket bra boll vid 10-9 och vann setet. Dock lyckades han inte hela vägen och föll 2-3.
Pinnen själv tycker att han spelade bra mot Fjell och om det spelet forsätter imorgon ska nog resultaten också komma!

Nu till kexchokladsmannen Hampus Nordberg.
Hampus som spelar två klasser i helgen visar god form efter hans fina seger mot Magnus Månsson i Pingisligan.
Han började med en enkel 3-0 seger mot Anders Holm och följde upp den med en till 3-0 vinst mot Emil Santos. Hittills stabila vinster men snart väntade en lurig Jimmy Ojakangas. Hampus visade ingen nåd och mosade honom med 11-6, 11-7 och 11-3. (med hjälp av min fina coachning)
Hampus till kvarten där den stabila förstabordsspelaren He Hajin väntade. Hampus började mycket bra och tog ledningen med 9-5 i första. Han lyckades tyvärr inte hålla i det fina spelet hela vägen och förlorde det setet. Dock påverkades inte han ett dugg. Hampus gick in i andra set och krossade "Hajen". Tredje och fjärde set gick till vardera spelare och ett skiljeset skulle inledas. Hampus spelade mycket bra och vid ställning 9-9 gör Hampus två bra servar men hajen lyckades "stimma" in två returer och vann skiljet med 11-9.

Alltid tungt med förlust men överlag tror jag Hampus är nöjd med spelet och den fina matchträningen han fick kommer ge utdelning i nästa Pingisliga match mot Mariedal.

Då har vi den enorma Soda (enligt mig) kvar då.
Soda började lite upp och ner i börjar men lyckades krånga sig ut sig och ju längre tävlingen gick spelade han upp sig. 
Mot Robert Eriksson i kvarten låg han under med 2-1 i set men lyckades vända det till sin fördel. Skön vinst i skilje och Soda till semi.
Där väntade den formstarka Lukas Rydén. En match med stundtals bra spel och fina dueller där skiljeset fick avgöra denna semifinal. Tyvärr så blev det precis som för Hampus en 9-11 förlust i det femte och avgörande setet. Viktigt med vinster och en semifinal är ett bra resultat även om soda aldrig är nöjd med en förlust.

Imorgon är det en ny dag och förhoppningsvis nya segrar!

Signerat Jimmy "pinnen" Jin


Helsingborg

Då vad det dags för säsongens första tävling för oss 3 suifare som idag åkte ner till Skåne och Helsingborg. Vi som ska skrämma och läxa upp resten av pingissverige  i helgens tuffa tävling är Johan Sondell, Jimmy "pinnen" Jin och undertecknad Hampus Nordberg.

Resan hade sin start 06.25 då nattens frost låg stabilt kvar över hela Söderhamn och för oss pingisspelare som är ganska så bortskämda med sina morgontider så var detta långt ifrån en varm, skön och avkopplande strand i södra europa. Resan gjordes dock lite smidigare då vi bl.a fördrev tiden med att kolla på vår tv-sända match mot Falkenberg på dvd. Analysen blir att sändningen funkar mycket bra, lite fler smaskiga reprisbilder hade dock suttit fint!

Vår kära lilla pinne (jimmy), som är seedad 8-del i pojkar 15 har satt upp som mål i helgen att försöka få ut det fina spelet han presterat på träning den senaste veckan nu även på match. Resultatmässigt så skulle han vara nöjd över att spela sig till en bättre placering än vad sin seedning säger, dvs minst kvartsfinal.

Johans mål med helgen är självklart att försvara förra årets vinst i u-20 klassen, utöver det hitta sitt vägvinnande spel som gjorde honom till förra årets stora utropstecken då han vann så gott som allt han ställde upp i inom Sveriges gränser.

Hampus ska ta helgen till att få nyttig matchträning som ska föra honom till ett stabilt matchspel. Siktar på några fina vinster som ska ge utökat självförtroende. Allt för att segrarna i pingisligan ska ramla in.

Resultaten kan ni följa på www.btkrekord.se och vi ska även försöka ge lite referat varje kväll.

Signerat Hampus

SUIF - Österlen 2-3

Då var hemmapremiären avklarad hemma i grytan. Matchresultatet blev 2-3 och det var ett rättvist resultat.

Soda inledde starkt mot tidigare SUIFaren Nisse nilsson. Vid 1-0 8-6 till Soda tog Nisse en time-out och lyckades krångla sig ur sodas grepp och vinna i skilje.

I match två var det dags för Hampus Nor(d)berg att gå upp mot Hong. Hampus var segstartad och första set gick till Hong. I andra spelade han upp sig och fick lägen men fick ge sig i ett hårt set.
Ställning 0-2.

I tredje matchen så vaknade nog hela Söderhamn. Klacken hade varit helt ok första två matcherna men när LIN tog klivet in i hagen ökade trycket. Lin inledde skakigt precis som Andreas Ohlsson. Lin tog första set med 12-10. Andra set gick klart till Ohlsson. Ohlsson tog snabbt en 3-0 ledning i skilje. Lin tog då time-out och vände på steken, vid 4-4 kom ett backhand tryck a la Lin Lan Xiao och sen gick det snabbt. Lin vann skilje klart med 11-6 och stämningen var underbar i Paus.

Fjärde matchen gick mellan Soda och Hong. Setsiffrorna skrevs till 5-11 10-12. Andra set var sodas länge men med marginalerna på fel sida så gick matchen till Hong.

En dubbel kvar och Hampus och Lin hade en seger i bagaget från förra dubbeln i Falkenberg. Från första till sista boll kontrollerade dom matchen och Ohlsson Nilsson fick se sig klart besegrade.

Två poäng i hemmapremiären är godkänt. Nu laddar vi om inför mariedal borta. Där hoppas vi på årets första vinst.

Matchens Lirare: Lin Lan Xiao
Matchens Minus: Sittplatspubliken och Patriks kexchokladkasst efter matchen, ville du döda någon?
Matchens plus: Klackens nya sånger.

Signerat, Musen och Virre
Kexchoklad

RSS 2.0