Seriefinalen, SUIF-Österlen

En match som på förhand känns ganska så oviss men ändå med lite fördel Suif. Ett Suif som kommer från en kanonform med många raka segrar i ryggen. Suif som kom till spel utan den sjuke Hampus Nordberg som låg hemma i feber. Men som tur är har vi fyra bra spelare som kan prestera när den andre är sjuk!
Sun Jian-Peter Nilsson, första setet skulle bli jämnt, 11-9. Men det kändes som att Sun var lite steget före och hade hela tiden nån poängs ledning. Andra set visade sig inte bli mindre jämnt utan var också ett set som slutade 11-9 till Suns fördel. Men likaså i det andra setet hade Sun ledningen hela setet och kunde säkra första matchen, 1-0!
Viktor Brodd- Hong Zhi Jian, då var det dags för Viktor att på riktigt visa upp sig för hemma-publiken! Första set vann Viktor enkelt med 11-5, då han spelade säkert och slarvade inte bort så många enkla bollar som det gänglige Hong gjorde. Andra set  skulle bli lite jämnare, men det var ändå Viktor som bestämde och vann till slut efter en rejäl upphämtning av Hong. Viktor besegrade alltså denne kines med 11-5, 14-12 som verkligen satte fart på hallen! 2-0!
Jon Persson- An Shu, en Jon som är i storform trots sin "lilla" skada fick dock se sig besgrad av en An Shu som nästintill skrämde publiken med sina läten och otyg. Jon som inte riktigt kom in i matchen såg det ut som från läktaren. Siffrorna skrevs till 9-11, 4-11. 2-1!
Sun Jian- Hong Zhi Jian, detta var på förhand kvällens absoluta höjdpunkt. Och sämre än det blev det inte heller, Sun spelade riktigt bra bitvis och det gjorde även Hong i vissa bollar då det smashades hej vilt i hagen. Men en Hong som inte riktigt var att känna igen från fjolårets fina säsong. Och Sun som verkligen visade vad han gick för och säkrade  härmed matchsegern med siffrorna 11-8, 11-8 och matchställningen nu alltså: 3-1!
Viktor Brodd/Jon Persson- An Shu/Peter Nilsson, så var det dags för dubbel! Suifarna fick en riktigt kanonstart i första set och ryckte till 3-0, men sedan såg det ut som inget stämde överhuvudtaget och 3-0 ledningen tappades till underläge 5-11 inom någon minut bara. Tråkigt, men bara att köra på! Andra set skulle bli lite jämnare som tur var, där denna gång suifarna fick en dålig start och låg under med 5-1, men lyckades behålla lugnet och var snart uppe i 4-5. Men det blev till slut An Shu och Peter Nilsson som drog det längsta strået när de besegrade Jon och Viktor med 11-5, 12-10. 3-2!
Men en seger i matchen och tre friska poäng i toppstriden när SUIF går upp i ensam serieledning! Och detta utan sjuke Hampus som vi nu hoppas hinner krya på sig tills söndag då Spårvägen ska vara helgens mumsbit. Och jag avslutar med att påminna er om att vi Suifportrar kommer att arrangera en full-stor buss ner till Stockholm och Spårvägen söndagen 19/12, anmälan sker till Emil [email protected] eller via telefon till Daniel Ekengren, 073-504 63 88.
Krya på dig Hampus och tack för segern idag grabbar!! // Danne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0