Växjö-SUIF

Frej Växjö-SUIF, 1-4

Så var det dags nu igen, efter någon veckas "uppehåll". Och det var Växjö grabbarna som stod för motståndet ikväll. Först ut var det Fabian Åkerström-Hampus Nordberg. De båda landslagskollegorna känns på förhand som två jämna spelare men jag ser dock Hampus som favorit. Första set visade Fabian att han ville visa fram fötterna och vann 11-6, andra set blev jämnare men Hampus fick inte allt att stämma riktigt och förlorade det andra setet med 11-9. Altså en bra start för Växjöpågarna och en 1-0 ledning mot regerande svenska mästarna och serieledarna.
Men detta var inget som skulle stoppa det ånglok som Suif just nu känns som. Och det var Sun jian som skulle lira nästa match mot Joachim Bachstätter. Och Sun ville ändra på matchsiffrorna ikväll och spöade Joachim med 11-7, 11-7. Stabilt Sun!
Dagens fajt! De båda landslagsmännen Andreas Törnkvist-Viktor Brodd var kvällens nästa på schemat. Senast dessa möttes i pingisligan var det Andreas som drog det längsta strået. Men nu har drygt halva serien gått och Viktor har minst sagt kommit igång och det visade han även här ikväll. Första set förlorade Viktor 7-11, men som vi vet är Viktor väldigt bra på att aldrig ge upp och verkligen kriga på in i det sista. Och det gjorde han även i detta fall, andra set blev jämnt men Viktor vann det med 11-8. Tredje och sista setet skulle också bli jämnt, Viktor fick en bra start och låg aldrig under i just det setet och kunde därmed säkra kvällens andra pinne, med 11-8 i skiljesetet. 2-1, fördel SUIF!
Sen var det dags för Sun igen! Och om jag inte har fel känsla så satt publiken och nynnade på "Serva, serva, serva han till månen" Sun spelade bra men slarvade lite i första set men lyckades ändå knyta ihp kistan och vinna det med 11-9. Andra set blev lite stabilare där Sun enkelt manövrerade Fabian med 11-5. 3-1, fördel Suif. Kämpa in sista pinnen nu så vi drar i toppen!
Törnkvist/Bachstätter-Hampus/Viktor. Växjö har som ni kanske vet ett av seriens bästa dubbelpar och vann senast lagen möttes trots att Suifarna spelde väldigt bra. Men ikväll hade mästarna siktet inställt på serievinst och vann första set med11-8, andra set skulle inte bli jämnare och Suifarna vann andra set med 11-7. Och så var vändning och Växjö fick smaka lite vittring av grabbarna från norr utan Blomman och Jon på bänken.
Vilken härlig kväll detta blev till slut! Efter första matchen kändes det lite tugnt utan Jon men tillsammans så fixade Sun, Hampus, Viktor och Knadde på bänken det utan problem! Och nu kan man säga med fyra matcher kvar att Suifarna har saken i egna händer om man ska vinna grundserien och få fördelen att gå in direkt i semifinal och ha eventuell fördel med fler hemmamatcher i en final.
Efter matchen har jag snackat lite med Viktor på telefon som glatt säger att det blev det "stora målet" på Max, som innebär en rejäl burgare med plusmeny och sen en extra liten burgare för aptitens skull. Om matchen säger han att han spelade bra, fick en liten dålig start i första set mot Törnkvist men i övrigt spelade lugnt och kontrollerat. (han låg aldrig under i varken andra eller tredje set) I dubbeln tyckte varken Hampus eller Viktor att de spelade särskilt bra men lyckades ändå knipa den så viktiga extra pöängen. Känns bra att vi har så pass hög lägsta nivå, det är det som avgör dubbeln idag. Om Sun och hans matcher säger han att det kändes stabilt större delav av matcherna men att det där lilla extra saknas! Vi hoppas det kommer till slutspelet och det vet vi att de gör!
Eftersom Blomman inte var med på resan och Knadde sitter bakon ratten och har lite svårt att skriva om lagets insats gör jag det istället. Hade jag fått rankat dagens insats som Kaffekungen Blomman brukar göra skulle jag vilja dela ut en extra kopp idag då Jon inte var med. Kändes verkligen bra att Vitkor kliver fram i Jons frånvaro och vinner sina två matcher 4,5/5 möjliga kaffekoppar!
//Tack och godnatt hälsar, Kaffeamatören Danne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0