En fantastisk kväll med fantastiska spelare

Den tidiga seriefinalen mellan SUIF och Halmstad BTK hade ett mycket högt underhållningvärde. Sex av Sveriges bästa pingisspelare, bolltrollare, bjöd på både spänning och bra pingis. Efter de fyra första matcherna var ställningen 2-2 där alla matcher gått till 11-9 i avgörande set. I den femte och avgörande matchen skulle Hampus Nordberg möta landslagsspelaren Mattias Karlsson. Två spelare som bägge forlorat med minsta möjliga marginal i sina tidigare matcher under kvällen. Hampus hade inte bara lyckats skaka av sig förlustmatchen mot Jörgen Persson utan även hittat ytterligare en nivå i spelet. Säsongsbästa!! Han lyckades på ett strålande sätt göra omställningar från backhandspel till forehandspel och kunde på det viset hålla trycket i offensiven. Ett spel som är oerhört viktigt att behärska om man ska ut på den internationella arenan. Här krävs det både magmuskler och lätta fötter. Varierade även farten på forehandloopen på ett föredömligt sätt. Stenhårt och beslutsamt när läge gavs och lite lösare "bågar" när fötterna inte hängde med.

Kvällens store segerorganisatör var Jon Persson när han lyckades besegra samme Mattias med 11-9 i 5e och avgörande set i kvällens första match. Jon och Mattias är så här långt seriens två bästa spelare. Två spelare som bägge gärna spelar med backhandöppning och "klapp-klapp"-spel i bh-diagonalen. Det såg ett tag ut som att Jon mött sin överman i detta snabba diagonalspel. Nu vann Jon men kanske han borde använt mer forehandtryck för att Mattias inte ska få stå kvar i sin "trygghetszon". Mattias spelar med korta nabbar på sin förehandsida vilket innebär snabbare bollar med mindre skruv. Om Jon lämnade för dåliga returer på Mattias forehandsida så "small" det. Starkt av Jon att vända underläge med 3-6 i avgörande set till seger med 11-9. Bra kämpat i en mycket viktig segermatch.

Ett mycket stort glädjeämne för kvällen var Viktor Brodds vändning och seger mot Kristian Karlsson i den tredje matchen. Kristian som så sent som i tisdagskväll spelade final och vann för Sverige i Euorpean Nations League mot Tyskland. Som vanligt lämnade kämpen Viktor "handicap" genom att släppa de två första seten. När Viktor blivit varm i kläderna hittade han både fokus och spelet. Det gäller för Viktor att få fram tyngdpunkten som ger bättre fötter och därmed bättre följsamhet i slagen. Vid ledning 5-0 i avgörande set blev Viktor för passiv samtidigt som Kristian hittade ny energi. 5-0-ledningen förbyttes till underläge med 5-6 då Viktor fick vinna en makalös duell. Återfick vinnarkänslan och lyckades till slut vinna med, gissa?, 11-9 i avgörande set.

Halmstad fick bara med sig två segrar hem den här kvällen. Bägge tack vare rutinerade pingisikonen Jörgen Persson. Hampus hade en 8-6 ledning i skiljeset och Jon hade 6-3-ledning och egen serve men gammal var äldst den här kvällen. När Jörgen får tid att ladda den långa forehandsarmen är han svår att passera. Kvällen bjöd hemmapubliken på fem fantastiska insater av tre fantastiska och vältränade killar som visar en enorm utveckling sedan förra säsongen. Nu väntar Halmstad på bortaplan måndagkväll den 5e december när serien vänder. Följ och "gilla" våra grabbar på facebook!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0